Reyya 21.11.2012 22:30:33
Alıntı yapılan: ÖzlemA - Kasım 21, 2012, 09:11:50 ÖS
Evet bencede gercekten calismak isteyene illaki is var. Bundan süphe etmiyorum. Sadece kurs saatleri buna müsade ediyormu diye merak ettim
Diger tavsiyeleriniz icin tesekkürler Ada hanim
Peki hangi kursa gittiginizi ögrenebilirmiyim? Müsadenizle özelden mesaj atiyorum.
Evet haklisiniz. Sanirim baslarda hic baglatmasam türk kanallarini daha iyi olacak.
mürsel63 22.11.2012 00:07:46
adaizmir 22.11.2012 00:45:00
Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 21, 2012, 10:30:33 ÖS
kurs zaten sabahları öğleye kadar. (8,5 veya 9 da başlıyor, 1 veya 1.30 a kadar. herkursun saatleri farklı o yüzden 2 seçenekli yazdım ) öğleden sonraları için minijob yani 400 euroluk işde çalışılabilir. yalnız bir tavsiyede bulunmak isterim sana. eşinin ilk etapta bulacağı işler temizlik işleridir. bu kurs zaten 6 aylık bir kurs.şayet hem kurs, hem iş birarada yaparsa, B1 sınavını vereceğini zannetmiyorum. çünki o kadarda basit bir sınav değil almancanın başında olanlar için. almanca bilgisi olsa dahi gramatik içeren bir sınav bu. benim geçmişte gittiğim integrastion kursumda hem çalışıp, hem kursu birarada yürütenlerin ne sınava nede kursa adaptasyon olamadıklarını örnekleriyle gördüm. 6 ay boyunca kursu ihmal etmeden almanca derslerine konsantre olursa yüzde yüz başarır sınavı. sertifikayı aldıktan sonrada istediği işe girer. öyle değilmi?
ikinci konu ise, ben almanyaya geldiğim dönemler bilerek istemedim türkkanalını. biliyorumki o türkdizilerine falan takılırsam, almancamı çok geliştiremem diye düşünmüştüm . iyide karar almışım. şu anda almanca telafuzum ve hören tv sayesinde çok gelişti. tvdeki almanca hochdeutsch buda güzel bir tarafı elbette. benim yaşadığım yerdeki almanca çokkk lehçeli yaaa. sanki almanca değil gibi.
ama illede hergün türkhaberlerini internetten takip ederim.
benim gittiğim kurs VHS idi bilmiyorum iyi olup olmadığını. çoğu kişi çok memnun kalmadıklarını söylüyorlar ama ben memnun kaldım. kurstan sonra evde çok tekrarlar yaptım. sana önemli birkaç ayrıntı açıklamak istedimki, eşinde, inşAllah sınavı başarıp istediği bulvarda bir işe girer. sen çalışıyorsun zannediyorum değilmi?
roye 22.11.2012 00:58:26
1,5 saat maksimum izliyorum alman kanali ama anlamamda hic problem olmuyor
ya benim gibi yalnizlar baglatsin arkadasim türk kanali
sadece esim var ben varim almanya da,bir de üstüne gece calisiyor gündüz uyuyor ben televizyon izlemeyeyim de ne yapayim
saka bir yana bukadar baglatma diyen var siz baglatmayin en iyisi
adaizmir 22.11.2012 01:19:06
Alıntı yapılan: roye - Kasım 22, 2012, 12:58:26 ÖÖ
ben anormal miyim acaba ya1,5 saat maksimum izliyorum alman kanali ama anlamamda hic problem olmuyor
ya benim gibi yalnizlar baglatsin arkadasim türk kanali
sadece esim var ben varim almanya da,bir de üstüne gece calisiyor gündüz uyuyor ben televizyon izlemeyeyim de ne yapayim
saka bir yana bukadar baglatma diyen var siz baglatmayin en iyisi
roye 22.11.2012 01:33:31
1 yil icinde sertifikami aldim,devam kursuna yazildim ve gidip esim olmadan devlet dairelerinde islerimi halledebiliyorum...ögretmen oldugum icin nasil ögrenilecegini nasil calismam gerektigini iyi biliyorum ona göre calisiyorum...ben düsüncemi söyledim siz de düsüncenizi söylediniz...ama yazdiklarinizla benim yazdiklarim arasinda pek bir baglanti kuramadim...yalnizlik Türkiye de dil okuluna gitmek isteyen gidemeyen? saat gec oldu belki yeterince algilayamadim kusura bakmayin ben orada sakayla karisik birseyler yazdim ama...neyse herkes bildigi yolda ilerlesin basarilar...
adaizmir 22.11.2012 01:41:04
Alıntı yapılan: roye - Kasım 22, 2012, 01:33:31 ÖÖ
ben bütün bunlarin bilincindeyim zaten1 yil icinde sertifikami aldim,devam kursuna yazildim ve gidip esim olmadan devlet dairelerinde islerimi halledebiliyorum...ögretmen oldugum icin nasil ögrenilecegini nasil calismam gerektigini iyi biliyorum ona göre calisiyorum...ben düsüncemi söyledim siz de düsüncenizi söylediniz...ama yazdiklarinizla benim yazdiklarim arasinda pek bir baglanti kuramadim...yalnizlik Türkiye de dil okuluna gitmek isteyen gidemeyen? saat gec oldu belki yeterince algilayamadim kusura bakmayin ben orada sakayla karisik birseyler yazdim ama...neyse herkes bildigi yolda ilerlesin basarilar...
roye 22.11.2012 01:42:47
size özellikle birsey söylemedim ben de hele de ögretiyorsunuz asla demek istemedim...dedim ya yanlis anlamis olabilirim yanlis anlatmis olabilirim...gercekten cok sertsiniz
iyi aksamlar...
adaizmir 22.11.2012 01:53:49
Alıntı yapılan: roye - Kasım 22, 2012, 01:42:47 ÖÖ
bukadar sert olmanizi anlamiyorum ben desize özellikle birsey söylemedim ben de hele de ögretiyorsunuz asla demek istemedim...dedim ya yanlis anlamis olabilirim yanlis anlatmis olabilirim...gercekten cok sertsiniz
iyi aksamlar...
EL-TURCO 22.11.2012 12:14:45
adaizmir 22.11.2012 14:30:07
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Kasım 22, 2012, 12:14:45 ÖS
yazilarin bir dezavantajida insanlar duygularini hislerinikagida dökerken pek karsidakine hissettiremez ve yanlis anlasilmalar dogar,konuyu bstan sona okudum,aslinda ikinizde ani seyi söylüyorsunuz ama ikinizde birbirinizi yanlis anlamissiniz.ortada aslinda hicbirsey yok.ki roye zaten cok sertsiniz diyerek hem sizli konusmaya devam etmis hemde smile :-) gülücük koymus.
ÖzlemA 22.11.2012 17:59:07
Alıntı yapılan: mürsel63 - Kasım 22, 2012, 12:07:46 ÖÖ
Allah rızası için eylül ayında bu yana 4 tane mektup değişmiş interneten bulamıyorum elinde olanlar varsa yada sınava girmiş olanlar paylaşırsa yada e-mail atarsa sevınırim.. abdullah._63@hotmail.com adresine teşekkürler....
galipa sofa, zeitung , freund diğerini bilmiyorum detaylı yazan olurasa sevinirim
roye 23.11.2012 11:20:53
Reyya 23.11.2012 17:33:03
Reyya 23.11.2012 17:44:20
Alıntı yapılan: mürsel63 - Kasım 22, 2012, 12:07:46 ÖÖ
Allah rızası için eylül ayında bu yana 4 tane mektup değişmiş interneten bulamıyorum elinde olanlar varsa yada sınava girmiş olanlar paylaşırsa yada e-mail atarsa sevınırim.. abdullah._63@hotmail.com adresine teşekkürler....
galipa sofa, zeitung , freund diğerini bilmiyorum detaylı yazan olurasa sevinirim