34FerroActive
04.12.2012 02:35:35
Arkadaşlar öncelikle bu sitenin her köşesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
İnsanların böyle bir çatı altında bilgi paylaşımında bulunmaları gerçekten çok sevindirici bir durum. İnşAllah banada burda yardımcı olunur.Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Benim durumum biraz karışık özetle şöyle anlatayım; Eşimle yaklaşık bi sene önce evlendik..(EşİM ALMAN VATANDAşI) evrak eksikliğinden dolayı resmi nikahımızı yapamadık. Bu eksik evrak Almanya'dan gelecek olan bekarlık belgesiydi..neyse bizde acele etmedik. Eşim 2 ay önce o belgeyi almak için almanyaya gitti rahatsızlandı. bir süre gelemedi Türkiyeye, tabi bu arada hamileliğide gittikçe ilerledi. şu an 8 aylık hamile, doktor uçuşu yasakladı. Bende dedim o zaman istek yolla ben oraya geleyim. Eşim yabancılar dairesine gitti. Durumu anlattı,kocamın glmesi lazım 3. katta oturuyorum tek başımayım v.s dil kursunu burda yapsın, gelincede nikahımızı yapacağız filn. EV kontratı,hamilelik raporu,vs. bütün evrakları götürdü istek kağıdını onaylayıp verdiler.şuan o evrakların hepsi bende, ve ben 13 aralık için randevu aldım konsolosluktan.
Sorum şu; Burdaki konsolosluk illede A1 sertifikasını istermi benden, yoksa ordaki yabancılar dairesi bu istek kağıdını vermişse problem yokmu?
Arkadaşlar yabancılar dairesi buraya gelsin nikahınızıda yaparsınız, dil kursunada gider demiş.Buna rağmen burdaki konsolosluk dil kursunu veya başka bişeyi problem yaparmı.
Bu vize olayında iş konsolosluktamı biter yoksa yabancılar polisindemi? hangisinin fonksiyonu daha yüksek acaba.
Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum..
Sabırla okuduğunuz için Teşekkürler..Saygılar herkese
Mehmet Canlı İstanbul.
fuk_18
04.12.2012 18:01:32
simdi sanirim esin seni turist olarak istek yapti.cunku yabancilar dairesi ancak o kagdi veriyor istek kagidini,turist olarak basvuruda istemiyorlar a1 belgesi,suanda evli degilsiniz yani zor bakalim vize cikmasi sans meselesi
34FerroActive
04.12.2012 18:14:37
ufuk kardeş, şimdi şöyle bir durum var, benden turist olarak gidebilmem için son 3 aylık maaş bodrosu v.s isterlerse benm sigortalı bir işim yok suan. yoksa nişanlımın sponsorluğuylamı turist olarak gideceim? nikah kıymaya gidiyorum sonuçta, beni ne tür sürprizler bekleye bilir acaba? bi yol göster bana kardeşim?
EL-TURCO
04.12.2012 20:35:03
arkadasim turist vizesi icin basvurursan % 99 red alirsin tavsiye etmem! senin is biraz karisik ama senin yapmaya calistigin sey almanyada evlenmek amaci ile alinan gecici vize!bu arada almanyadan belediyeden nikah günü almaniz gerekir!belediyenin verdigi kagidi senin doldurup yeniden belediyeye vermen gerekir sonra bütün evraklarini apostil yaptirip sonra konsolosluga bavuru yapman gerekir.
ha simdi yukarida anlattiklarim normal prosedür,sende belki bi ayricalik yaparlar ama sende isi cok agirdan almissin simdide dogumda yaninda olamazsanda sorun sizden kaynaklanmistir konslolosluktan degil cüngü önünden 40 gün var ve bunlari halletmeye yetermi bilmem.Turist vizesi 3 günde cikar prosedur ve yapilmasi gereken evraklar bellidir.ama issiz ve resmi evliligin olmadigi ve esininde su an issiz oldugunu hesaplarsak onun garantörlügü zaten olmaz ki davetiye icin bile gec kalmissiniz!
sen ayin 13üne randevu aldigina göre galiba turistik vize icin randevu aldin.bi bak bakalim olayi bastan sona anlat belki turist vizesini verirler.Allah kolaylik versin.isin zor.moral bozdum belki ama gercek bu kusura bakma!
34FerroActive
04.12.2012 20:46:24
EL-TURCO kardeş bilgilerini paylaştığın için çok sağol.. ordaki belediyeden gün alınması için benim orda olup imzamı atmam gerekiyormuş.. ben orda olmadan gün alınmayacağına dair bir belge göndermiş nişanlım. bu belgeyide konsolosluğa ibraz edeceğim inan ne yapacağımı şaşırdım kardeşim

belediyenin verdiği kağıdı doldurup tekrar belediyeye vermen gerekir demişsin. bu hangi belediye?
34FerroActive
04.12.2012 20:59:20
olayı baştan sona anlat demişsin yukarıda özetlediğim gibi. resmi nikahımız yok nikah kıymak için davetiye gönderdim diyo nişanlım. ben bu vize olaylarından pek anlamıyorum. nişanlım şu evrakları yollamış
1-yabancılar polisinden alınan davetiye
2-formul A
3-kimlik fotokopisi
4-bekarlık belgesi
5-doktordan alınmış rapor
bu belgelerle ne kadar olumlu bi cevap alabilirim bilemiyorum. başka şekilde nasıl yaparım onuda bilemiyorum.. bu dediğin turist vizesini ne şekilde alabilirim?(almanyada nikah kıymak amacıyla)
Teşekkürler...
fuk_18
04.12.2012 22:11:50
arkadasim formda benim imzam bloumunde almanyada evlilik icin gereken bilgiler var onlari yapsaydin suanda almanyadaydin gec kalmissin turkocnun dedigi gibi doguma yetisemezsen cocuk dogdugunda,cocuk uzerinden aile birlesimine basvurursun o sekildede alirsin vizeni
34FerroActive
04.12.2012 23:47:37
ufuk kardeş çocuk olduğunda resmi nikah olmadan çocuk üzerinden vize alabilirmiyim?
quarizma_ist
05.12.2012 01:15:49
kadriye_01
05.12.2012 03:28:30
slm benim tanıdığım bir kişi çocuk doğduktan sonra babalık tanıma belgesi yapılarak nikahsız çocuk üzerinden aile birleşimi yaptı ve 1.5 yıldır almanyada nikah yok doğan bebek alman vatandaşı olmak şartıyla nikahsızda çocuk üzerinden aile birleşimi oluyor ALLAH yar ve yardımcımız olsun
quarizma_ist
05.12.2012 03:44:30
Alıntı yapılan: kadriye_01 - Aralık 05, 2012, 03:28:30 ÖÖ
slm benim tanıdığım bir kişi çocuk doğduktan sonra babalık tanıma belgesi yapılarak nikahsız çocuk üzerinden aile birleşimi yaptı ve 1.5 yıldır Almanya'da nikah yok doğan bebek alman vatandaşı olmak şartıyla nikahsızda çocuk üzerinden aile birleşimi oluyor Allah yar ve yardımcımız olsun
Kadrıye sasırdım sımdı pekı cocugun uluslar arası doğum belgesını ıstıceklerdır ve o belgede babanın ismi yazar annesı ıle beraber babalık tanıma senedi üzerinden diyorsan oluyor onu bılemem ama resmı nıkah yok dıyor arkadas pekı sormucaklar mı cocugu neden üzerine aldırmadın sasırdım sımdı
kadriye_01
05.12.2012 12:13:20
slm şaşırmış olabilirsin ama oluyor buda Almanya'nın ilginç olaylarından biri ben tanıdığımın yaptıklarını yazim size turist olarak almanyaya gittiğind kız arkadaşı hamile kalıyor bazı özel durumlarından dolayı nikah yapamıyorlar bebek doğduktan sonra anne babası bu kişi diyerek çocuğu erkek arkadaşının üstüne yapıyor babalık tanıma belgesinide erkek Türkiyede yapıyor baba bu bebek benim dediği için trdde bebeğe kimlik çıkıyor (TC kimliği) babanın üstüne bütün bu işlemler yapıldıktan sonra ayrıca anne çocuğun yüzde 50 50 baba ve kendinin olduğunu söylüyor yetkili yerlerde bütün bu babalık belgeleri yapıldıktan sonra baba trden izmirden çocuk üzerinden aile birleşiminde bulunuyor ve bebeğin annesi hiç çağırılmıyor bile y polisine 1 ay sonra vizeli passı veriliyor almanyaya gidince bebğin annesiyle y polsine gidiyorlar anne bu kişi çocuğumun babası ve aynı evde yaşayacağız diyor ve vizesi ilk gitmede bir yıl bir yıl sonra da 2 yıllık vize veriliyor şunuda belirtim bebeğin annesi bayan da türk vatandaşı Almanya'da benim anladığım kadarıyla alman vatandaşı bir çocuğunuz varsa çok haklarınız var Allah yar ve yardımcımız olsun
EL-TURCO
05.12.2012 13:18:31
Alıntı yapılan: 34FerroActive - Aralık 04, 2012, 08:46:24 ÖS
EL-TURCO kardeş bilgilerini paylaştığın için çok sağol.. ordaki belediyeden gün alınması için benim orda olup imzamı atmam gerekiyormuş.. ben orda olmadan gün alınmayacağına dair bir belge göndermiş nişanlım. bu belgeyide konsolosluğa ibraz edeceğim inan ne yapacağımı şaşırdım kardeşim 
belediyenin verdiği kağıdı doldurup tekrar belediyeye vermen gerekir demişsin. bu hangi belediye?
1-bu esinin bagli oldugu belediye(rathaus).
2-bastan sona anlat derken ben konsolosluga anlat demistim,bana degil ben zaten anladim!
3- ve bence en önemlisi burda yaptigin hatayi konsoloslukta yapma inandiriciligi kaybedersin!esinle resmi nikahin yok ve esin senden hamile !konsolosluk calisanlari ne kadar alman olsada(Türkceyi senin benim gibi bilyiorlar)Türk adet ve ananelerini bilirler.sen forumda NISANLIM diyorsun,bunu ordada dedigin an sana uzun bir yol gözükür!esim hanimim lafini söylemen lazim!
4-sen forumu bi incele konsolosluga gitmeden senin konu ile ilgili.hos zaten eksik evrak oldugu icin bisi olursa seni uyarirlar konsoloslukta,isin zor ama imkansiz degil kolay gelsin.!
34FerroActive
05.12.2012 19:26:52
Kadriye, acaip moral verdin bana

) bakacaz artık olmazsa öyle yaparız.
Yani öyle yada böyle, BUNDESREPUBLİC DEUTSCHLAND Yabancılar yasası ne kadar zorluk çıkarırsa çıkarsın ben bi şekilde oraya gideceğim. Ve aileme kavuşacağım, onlar bunu yaparak sadece insanların sinirini yıpratmaktan baska bişey yapmıyorlar..off off
34FerroActive
05.12.2012 19:33:40
Sayın EL-TURCO ,
ben 13ünde şansımı deneyeceğim, büyük ihtimalle olmayacak ve ben bunu bile bile gideceğim konsolosluğa. olmadı çocuk doğsun, eşim çocuğuda alıp buraya gelir nikahımızıda yapmış oluruz.(evlilik cüzdanını bu kez onların gözüne sokacam:)) artık hayatı akışına bıraktım..
Tırnak içinde söylüyorum [(''Bir daha dünyaya gelsem almanyadan evlenmeyeceğim:)'']
Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin. Herkese hayatta başarılar diliyorum..