ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: SÜRESİZ OTURUM hakkında bir sorum var!!

Sayfa: [ 1 ]

Reyya 19.12.2012 13:33:01

merhaba arkadaşlar.
bir konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum. benim 15.01.2013 tarihinde üç yılımı bitirdiğim ve vizemin süresi bittiği için yabancılar dairesi ile terminim var. yalnız anlamadığım veya kafamı karıştıran bir konu, bazı yerlerde "süresiz oturum için başvuru"  diye yazılıyor. nasıl yani? bana verilen bu tarihte görüşmek için gideceğim. sadece gönderilen mektupta istenilen belgelerin önceden fotokopilerini göndermem istendi ve bende gönderdim. süresiz oturum almak istiyorum ama nasıl? eşim alman ve 3 yıldır Almanya'dayım. süresiz oturum için , farklı bir yoldanmı yabancılar dairesine başvuru yapmam lazım. yoksa termin esnasındamı memura süresiz almak istediğimi söylemem lazım.  :D :D bu konularda çok bilgim yok açıkcası. yardımcı olabilirmisiniz?

TrueeurT 19.12.2012 13:41:36

Merhaba,

Ben henuz vize basvurusuna gitmek icin bekleyenler arasindayim. Ancak uyum sureci ile ilgili almis oldugumuz entegrasyon kursunda bize soylediklerine gore;

Esi Alman vatandasi olan bir kisi B1 duzeyinde almanca bildigini belgeleyebiliyorsa 3 yil sonunda otomatik olarak suresiz oturum hakki kaZanir. Yani buradan anladigim, ayrica bir muracaat yapilmiyor. Oturum uzatilirken yetkili B1'i gordugu anda 3 yilda gecmisse suresiz verecektir.

Saygilarimla,

Reyya 19.12.2012 14:50:49

:) hımm anladım.  süresiz oturum istediğim için ayrıca bir dilekçe göndermeme gerek yok ozaman. o halde bana sadece beklemek kalıyor. teşekkür ederim cevabınız için. gün yaklaştıkça benim heyecanım daha fazla artıyor.   ???

EL-TURCO 19.12.2012 15:18:03

sn.reyya evraklari verdiginde süresiz oturum almak istedigini söyleyeceksin onlar seni yönlendirir.

Reyya 20.12.2012 23:25:14

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Aralık 19, 2012, 03:18:03 ÖS
sn.reyya evraklari verdiginde süresiz oturum almak istedigini söyleyeceksin onlar seni yönlendirir.

öylemi!! evraklarımın fotokopilerini geçen hafta yabancılar dairesindeki sekretere verdim. bana gönderilen termin kağıdında benimle görüşecek bayanın ismi yazılı. yani süresiz almak istediğimi (adı yazılı olan memura ) terminimin olduğu  gündemi söylemem gerekiyor. kafam karıştı yine  :) teşekkür ediyorum yardımın için.

Sayfa: [ 1 ]