ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize onayı süre ve süreci hakkında paylaşım..

Sayfa: [ 1 ]

aida_ 22.12.2012 21:52:11

Arkadaşlar Merhabalar,
Aile Birleşimi ile ilgili vize beklediğim için forumu bir süredir takip ediyorum. Bende sürecimle ilgili bilgi vermek istedim; birilerine stresle beklediği bu dönemde yardımcı olur belki umuduyla. şöyle ki;
Benim vize onaylı pasaportum bugün ulaştı elime:) hem sizinle paylaşmak istedim hem de süreler ve süreç hakkında fikriniz olsun diye konu açma gereği duydum.

Vize başvuru tarihim ve yeri: 22 Kasım - İstanbul
Vize onay tarihim: 21 Aralık

Ve mutlu son bugün pasaportum elime ulaştı:) Kargoyu kapıma gelene kadar siteden takip ettim inanın:)

Sürecimden de biraz bahsetmek gerekirse; Hamburg için başvurdum, belgelerimi buradan eksiksiz olarak teslim etmiştim. Eşimden posta yoluyla geçen hafta ve ondan önceki hafta olmak üzere iki kez belge istediler.

İlk istenen belgeler;
- Kira kontratı
- Okulla yaptığı kontrat (Üniversitede burslu olarak Doktora yapıyor, bursuna ait tutar bilgisi ve Doktora süresini içeren belge gibi bişi bu)
- Doktora yaptığına dair ayrıca bir belge
- Oturma izin belgesi
- Evlilik Cüzdan fotokopisi (Formül B'yi ben iletmiştim ama oradan ayrıca evlilik cüzdanının fotokopisini istediler)
İlk belgeleri gönderdikten bir hafta sonra istenen diğer belge;
- Ev sahibinin ıslak imzasını taşıyan ve ev sahibinin benimde o evde yaşayacağımdan haberi olduğuna dair bir belge
(Aslında bu belgeyi eğer kira kontratında ikimizinde ismi yazsaymış istemeyeceklermiş) Neyseki sorun olmadı bu, çünkü ev sahibi hiç bizi bekletmeden verdi sağolsun:) gerçi zaten evi daha kiralarken evleneceğimizden ve oraya yerleşeceğimden haberi vardı.

Birçok sorumun cevabına ulaştım sizler sayesinde, bunun için çok çok teşekkürler herkese. Faydası olduğunu bildiğim için bende paylaşmaya çalıştım.

Umarım vize bekleyen herkesin vizesi en yakın zamanda ve en rahat şekilde çıkar.

Herkese sevgiler :)

ÖzlemA 22.12.2012 22:06:07

Hayirli olsun  :) Esiniz alman vatnadasimi?

aida_ 22.12.2012 22:25:37

Çok çok teşekkür ederim:) :) Eşim Alman vatandaşı değil, hatta ilk kez Almanya'da bulunuyor:)
Vize bir ay gibi iyi bir sürede çıktı, ve sanırım eşimin burslu doktora yapmasıyla ilintili biraz. Çünkü sonradan öğrendiğimize göre eş akademisyen olduğunda daha hızlı çıkabiliyomuş vize, hatta çok yeni bir düzenleme gelmiş akademisyen eşleri için, onun statüsüne bağlı olarak oraya gittiğimde bana da hemen çalışma izni vereceklermiş. Çok sevindim duyduğumda:)
Benim durumumda olan varsa müjdeyi ben vermiş olayım:)

ÖzlemA 22.12.2012 22:49:38

darisi bizlere insAllah :) bende akademisyen olmamin bi yararini görürüm insAllah.

aida_ 22.12.2012 23:03:02

Darısı sizin ve vize bekleyen herkesin başına insAllah :)
Ben çok çok mutlu oldum bugün, en yakın zamanda sizin de aynı mutluluğu yaşamanız dileğiyle..

Sayfa: [ 1 ]