Merhabalar forumu çok faydalı bulup yeni üye oldum. Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler. 10 yıl süreli pasaportumu geçen yaz aldım ve Almanya için ilk kez turist vizesi başvurmu yapacağım.Benimde örnek vize forumuyla ilgili birkaç sorum olacak
- 19 numaralı bölüme şahsım adıma doldurduğum forumda öğrenci yazacağım. Ama liseyi geçen yaz bitirdim, şimdi ise dersaneye gitmekteyim üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Yani sonuç olarak dersanede olsa bir eğitim kurumunda eğitim gördüğüm için öğrenci statüsünde sayılır mıyım bu durumda?
- Ziyaret edeceğim şehir olan Bremen'de herhangi bir akrabalığım bulunmayan arkadaşımın annesinin bana davetiye gönderme durumu var. 21 numaralı bölümde turistik ziyaret dışında, aile ve arkadaş ziyareti kutucuğunuda işaretliyebilir miyim? Bir sakıncası olur mu? Davetiye gelmemesi durumunda da Bremen'den şahsım adına otel rezervasyonu yapmam turist vizesi almam konusunda davetiyeden daha mı etkili olur?
- 24 numaralı bölümde ise çok girişli kutucuğunu işaretlemeyi istiyorum. Almanya'ya birçok kez giriş-çıkış yapmak niyetindeyim. İlkez vize başvurusunda bulunacağım için çok girişli kutucuğunu işaretleyip bir problem yaşar mıyım?
- 25 numaralı bölümde ise çok girişli kutucuğunu işaretleyip maksimum Almanya'ya giriş-çıkış süremi 90 gün yapabilir miyim? Yine aynı şekilde soracak olursam süreyi 90 gün yapmam ilkez vize alacağım sorun yaratır mı?
- 29 ve 30 numaralı bölümlerde ise ülkeye giriş ve çıkış tarihleri yazılacak. Örneğin 90 gün yaparsam süreyi 20 ocak'13 giriş- 20 nisan '13 çıkış tarihi olarak mı yazacağım? Elbette bu tarihler arasında sürekli orada kalmayacağım. Bu 3 aylık süre zarfında ayda bir kere Almanya'ya 10 günlüğüne gidip-gelme niyetim var.
Sorularım umarım fazla kaçıp sizleri rahatsız etmez, ilkkez vize başvurusunda bulunup etrafımda da yardım alacağım kimse olmadığı için sorularım biraz fazla oldu

Yardım edebilirseniz sevinirm