tarsuslu
28.02.2013 19:12:36
1.çünkü eşim yabancılar daieresindeki bayana inanıp ve bunun onların gözününde olacağını şüphe olmayacağını düşünerek oldu ama ben dedimki türkieyede evlenelim ondan sonra ama işte olmadı
2.eşim saf alman ilk başlarda az buçuk ingilizce felan ondan sonra almanca öğrenmem gerektiğini çünkü anlattılırını tam anlamak istiyordum şuan için dediklerinin hepsini anlayabiliyorum
3.evet yaş farkı var 13 .ve standesamt tan aldığımız kağıtları verdim ve birlikte nerde olduğumuzu gösteren fotoğrafalarıda
4.çünkü yabancılar dairesindeki bayanda bunu söyledi ve forumda da okuduğum kadarıyla avukatla olacak bişey bu ..ve evlenecek kişiler için alman vatandaşını kapsayan bir kanun dahi var o yüzdeen
5. evet maaşı da yeterli
6.evet dahaönce eimi ve ailesi ziyaret için ve nişan yapmayı planlıyorduk bütün belgeleri götürdüm işten aldığım sadece üccretsiz izin ama tekrar çalışacağıma dair imzada almıştım ve gedip geri dönmeyeceğim için red verdiler..
7.yabancılar dairesindeki görevli bayan bunu söyledi ..
ve sana sormak istediğim şimdi türkiyede evlendiğimiz zaman tekrar randevu almamız gerekiyormu yoksa avukatla bu şekilde devam eder mi ? çünkü standesamt ve yabancılar dairesi dedi ki konsoluk vermek zorunda çünkü yasa var ve yalnış veya sahte evlilik gibi bir durumda yok ortada
EL-TURCO
28.02.2013 21:23:52
almanyada müstakbel esiniz standesamttan kesin dügünü tarihini belirten dügün randevusu almis miydi ve bu belgeyi vermismiydiniz?
evet türkiyde evlendiginiz zaman bu yeni bir islemdir dolayisi ile tüm evraklar yeniden yapilmalidir.randevu almalisiniz.benim tavsiyem avukatla ugrasacagiza (masraf ve zamandan dolayi) trde evlenin ve sonra aile birlesimine basvurun yine red gelirse avukat yoluna gidin.yasa tabii ki var ama yasayi yugulayanlarda nasil olsa keyfi uygulamalar yapiyor.madem yabancilar dairesindeki görevli kadin öyle dedide konsolosluk vize vermedi?bir de böyle düsünün.sonucta boru onlarda istedigi gibi calip oynarlar.!
trden randevu alip evlenmeniz ve isler yolunda giderse vizenizin cikmasi iki ayda hallolur!avukata bilmedigim icin birsey diyemem.benim bildigim biri vardi arada bayagi (20-25 yil kadar)yas farki oldugundan evlendigi halde gidemedi!halende trde cocuk!ha bayan annesinden yasliydi o ayri tabii :-)
valla iki defa red aldigin icin isin biraz karmasik.yanlis yönlendirmek istemem istersen avukatla bir görüs ama saglam olanla para avcisi ile degil!
tarsuslu
03.03.2013 10:40:29
evet standesmattan aldığımızı düğün tarihini belirten kağıdı konsolosluğa verdik .. avukatın dediği tekrar randevu almaya gerek yok . çünkü aile birleşimi yaptığımız için yine aynı durum oluyormuş ..bizde evet türkiyede evleneceğiz ama avukatla devam edeceğiz yine artık ne söylersen söyle hangi belgeyi götürürsen götür konsolosluğa veya yabancılar dairesine kalmış hayatımız arkadaşlar bu durumda kimse hayatına yön veremiyor maalesef ne istiyorlarsa onu yapıyorlar bize düşen sadece mücadele etmek.. arkadaşım benim umrumda değil kimisinin arsında 20 -25 yaş olması (ama tabi bu anormal) .. ben eşimi herşeyden çok seviyorum ..biz öyle durumlar atlattık ki varsın olsun bir sene daha bekleriz ne yapalım.. saol yardımın ve bilgilerin için