ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanya da erasmus ogrencisi olarak bulunacagim almanca yeterlilik?

Sayfa: [ 1 ]

eyup1087 10.03.2013 01:35:16

Mrb.. Arkadaslar eger nasip olursa 2013-2014 egitim doneminde worms de  bulunacagim fakat bolumum ingilizce ve orada ingilizce alacagim dersleri fakat benim almanya vizesi almam icin alman devleti bana almanca yeterlilik sarti koyacak mi? Ben en az b1 seviye almanca istiyor diye duydum fakat dedigim gibi derslerim ingilizce.. yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler..  :)

ckokler 11.03.2013 15:11:45

Merhaba,

Erasmus programi icin ayri kriterler olmasi gerekiyor, sonucta 6 ay ya da 1 seneligine, degisim amacli gideceksin. Derslerinin'de Ingilizce oldugunu gösterirsen sorun olacagini düsünmüyorum. Cünkü genelde Erasmus'da insanlar %80 dilini bilmedigi ülkelere gidiyor. Ama tabii sana bu sefer Ingilizce yeterlilik sorabilirler, bugüne kadar kac saat egitim gördün gibi.

eyup1087 11.03.2013 17:33:45

Teşekkür ederm ilgin ve cevabın için ben direk Worms üniversitesine mail attım onlarda bana döndüler ve vize için almanca yeterlilik gerekmediğini söylediler zaten ingilizce yeterlilik sınavından geçtim intermediate seviyesinde ingilizcem var türkiye deki derslerim de zaten ingilizce alıyorum ingilizce konusunda bir sıkıntım yok şimdi worms şehrini araştırmaya geldi sıra (:

Sayfa: [ 1 ]