ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birleşimi için gerekli belgeler

Sayfa: 1 [ 2 ]

eduega 17.03.2013 11:49:26

merhaba arkadaşlar
vize bekleyen herkese öncelikle sabırlar bunlardan biride bu cuma ben oldum.i data nın istenilen belgeler ile yolladığı mail ve konsolosluğun aile birleşiminde istediği belgelerin dışında bende de ek belgeler istendi hemen bunları yazım yardımcı olmaya çalışım yazmayıpta istenilen belge :
almanyadaki eşimin sigorta kartı fotokopisi (gezundkeitkarte)
evlilik cüzdanı fotokopisi
formül a her iki eşe ait
tabi mutlaka birde kendi kimilk ve pasaportunuzu fotokopi çektirin
benden bunlar istendi ek olarak cuma günü hallettim bende görüşme genel olarak iyi geçti  stres yapıcak bir şey yok 1 nolu kabindeki bayan gercekten cok cana yakın konuşkan(istanbul konsoloslugu ) heycanınız kalmıyo tabi sordugu almanca sorularıda yazım hemen
hava durumu ,saat,kendini tanıtma ,iş eşin ve kendinizin ,günleri ve ayları sordu hangi günde olduğumuzu filan bu kadardı... 6,8 hafta bir zaman beklemen gerek dedi bana daha sonra bitti umarım bu zaman diliminde bir sorun cıkmaz.burdan konuyla ilgili arkadaslara bir sorum olucak
bu süreçte acaba bir daha konsolosluğa çagrılır mıyım ?
birde vize işlemlerimi ups den mi takip edicem yoksa alman konsoloslugun sitesinden mi
teşekkürler herkese Allah sabır versin  saygılar

sultan07 31.03.2013 01:02:05

Merhabalar,

Ben randevumu idatadan aldım. İzmir konsolosluğu aile birleşimi için.Daha önce de belirttiğim gibi benden mail, tel no vs istenmedi ve ne bankaya ücret yatırdığımda ne de tel. de randevuyu aldığımda bana bir pin numarası vs de verilmedi. Önerilerinizden yola çıkarak idatayı aradım. Daha doğrusu aramak için bir hafta uğraştım ancak ulaşabildim. Bu durumu olduğu gibi açıkladım ve bana pin numarası zaten verilmediğini, kayıtlarda randevumun görüldüğünü söyledi. Mail ise istek üzerine imiş.

Sanırım firma değişince başvurulardaki işleyiş de değişmiş.

Bunu not olarak buraya bilgi olsun diye yazıyorum. Aynı durumda olan arkadaşlar varsa endişelenmesinler benim gibi diye.  Ben çok stress yapmıştım ....

fakoo 31.03.2013 13:11:07

Sanirim dedigin gibi randevu sistemide degismis. Benim aldigim dönemde bu söylediklerinin hepsi yapiliyordu. Önemli olan dogru bilgiye ulasmak, sende bizzat yasadin, ögrendin. Tüm vize basvurusu ve sonuc bekleyen arkadaslara sabirlar diliyorum. En yakin zamanda sevdiklerinize kavusmak dilegiyle..

quarizma_ist 04.04.2013 20:20:05

Alıntı yapılan: sultan07 - Mart 13, 2013, 11:07:48 ÖS
Teşekkür ederim arkadaşlar. Sanırım İdata dan randevu alanlar ancak bu konuda fikir verebilir. Zaten anlaşılan bu vize süreci stressi hiç de kolay bitmeyecek.

S.a oncelikle ben idata uzerinden randevu aldim soyle aciklicam oncelikle pin gibi bisey vermiyorlar once idata firmasini ariyorsun onlardan banka hesap numarasini istiyorsun sonra soyledikleri bankaya gidip soyledikleri hesaba parayi yatiriyorsun sana makbuz veriyor bankadaki gorevli 1 gun sonra tekrar ariyorsun idata firmasini adini soyadini veriyorsun onlarda sistemden bakiyorlar ismine sonra randevu veriyorlar sadece 1 banka bakiyor idataya ondan baska bankalara yatirirsaniz gormezler ve bosuna yatirmis olursunuz simdiden basarilar

Sayfa: 1 [ 2 ]