ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Bakıcı olarak vize alma şansım var mıdır?

Sayfa: [ 1 ]

natur 16.03.2013 20:10:01

Merhaba,

5 yıl önce Almanyaya öğrenci olarak gittim,bölüm değiştirdim sonra da atıldım..Ardından evlenecektim o da olmayınca Türkiyeye döndüm..Dönüşümden 8 ay sonra[ekim 2012] tekrar öğrenci vizesiyle gitmek istedim.Ancak çizdiğim görüntü itibariyle Yabancılar şubesi vize reddi verdi..şimdi ise yaşlı ama çok da zengin bir Almana bakıcılık yapmak üzere (ki bu da bir yakınım vasıtasıyla oluyor) bana davetiye gönderse vize alma şansım sizce nasıldır,yahut nasıl davranmam gerekir vs bu konuda bilgisi deneyimi olan üyelerden yardım ,yol yordam önerilerini bekliyorum...

Teşekkür ederim..

IGDIR76 17.03.2013 00:50:48

Selam natur.

Atildim derken Abschiebung mu oldunuz? Almanyada kacak kaldiginiz süre oldumu? Vizeniz bitmedenmi döndünüz? Bunlar bu konuda cok önemli. Eger abschiebung olduysaniz Almanya ya girme cezasi alirsiniz.   Askerlik  durumuda önemli, eger Askerlik yapmamis iseniz ögrenci vizesi almaniz zorlasir.

Almanyadan durumu iyi olan birisi sizi tabiki davet edebilir. Bu Davet sinirlidir ve en fazla 3 aylik vize alabilirsin.  Ama eger Abschiebung olduysaniz herhangi bir gerekce gösterilereke size Konsolosluktan red gelecektir.

natur 17.03.2013 01:10:30

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Mart 17, 2013, 12:50:48 ÖÖ
Selam natur.

Atildim derken Abschiebung mu oldunuz? Almanya'da kacak kaldiginiz süre oldumu? Vizeniz bitmedenmi döndünüz? Bunlar bu konuda cok önemli. Eger abschiebung olduysaniz Almanya ya girme cezasi alirsiniz.   Askerlik  durumuda önemli, eger Askerlik yapmamis iseniz ögrenci vizesi almaniz zorlasir.

Almanya'dan durumu iyi olan birisi sizi tabiki davet edebilir. Bu Davet sinirlidir ve en fazla 3 aylik vize alabilirsin.  Ama eger Abschiebung olduysaniz herhangi bir gerekce gösterilereke size Konsolosluktan red gelecektir.

Merhaba,
Abscheidung falan yok,kaçak da kalmadım..Öğrenci vizesi almak için tekrar başvurduğumda vizem reddedildi.Sebep: okuyacağıma inanmıyormuş, vs..O yüzden tekrar öğrenim vizesi almak nerdeyse imkansız..Ama emekli bir Alman evi ve yeterli parası olduktan sonra kendisine bakıcı olarak beni davet edebilir evet doğru..Benim merak ettiğim bu davetiye ile vize alabilirmiyim? Normalde evet de benim handikaplarım oldu..Ret vs..Yahut  bu kişi benim için Arbeitsamttan izin falan alarak sözleşme vb şeyler de mi olmalı?O takdirde de çalışan vizesi yönünde mi olacaktır?Bir sürü soru var..
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkür ederim

IGDIR76 17.03.2013 01:26:43

Simdi seni davet eden kisiye sorarlar. Niye davet ediyorsun diye. Oda mantikli bir cevap vermesi gerekir. Örnegin bazen Türkiyeden dügüne davet edilenler oluyor onlari davet etmek icin Davetiye yi gösteriyorsun ve dügün icin  vize alanlar oluyor.  Gecen sene ben kendim 2 kisiyi dügün icin buraya davet ettim.  Erkek adaya vize vermediler ama kiz adaya verdiler.

Simdi Alman seni davet etmek icin basvuruda bulundugunda onada soracaklar: Niye natur diye?  Bakicilik icin derse fazla inanmazlar ve red edilir. Cünkü etraf bakici dolu diye cevap verirler.  Inanmazlar yani.

Son olarak sunu söylemeleiyimki Konsolsoluktan ne kadar cok red alirsan senin icin o kadar kötü.

natur 17.03.2013 12:41:15

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Mart 17, 2013, 01:26:43 ÖÖ
Simdi seni davet eden kisiye sorarlar. Niye davet ediyorsun diye. Oda mantikli bir cevap vermesi gerekir. Örnegin bazen Türkiyeden dügüne davet edilenler oluyor onlari davet etmek icin Davetiye yi gösteriyorsun ve dügün icin  vize alanlar oluyor.  Gecen sene ben kendim 2 kisiyi dügün icin buraya davet ettim.  Erkek adaya vize vermediler ama kiz adaya verdiler.

Simdi Alman seni davet etmek icin basvuruda bulundugunda onada soracaklar: Niye natur diye?  Bakicilik icin derse fazla inanmazlar ve red edilir. Cünkü etraf bakici dolu diye cevap verirler.  Inanmazlar yani.

Son olarak sunu söylemeleiyimki Konsolsoluktan ne kadar cok red alirsan senin icin o kadar kötü.

Teşekkür ederim cevabın için..Bana da öyle geliyor bir sürü bu işi yapacak işsiz insan var..Mantıklı nasıl bir sebep bulunabilir şu anda aklıma bişey de gelmiyor..Hani tanıdığım biri olsa bir ihtimal bişey uydurulur da...

Sağolun..

IGDIR76 18.03.2013 05:55:47

Sende olan, ama Almanya da senden baskasinda olmayan birsey düsün?  Cok zor degilmi?

Örnek verecek olursak.  Kung Fu spor dalini ele alalim.

Kung Fu nun Almanyada daha yeni yayildigini varsayalim. O zaman Kung Fu hocasina ihtiyac vardir, peki bu hoca nereden gelecek?  Tabiki bu durumda Cin´den.

natur 22.03.2013 21:29:09

Bu bakıcı olarak gitme işi bana da zor geliyor..Bunun haricinde büyük bir firmada sıradan bir işçi olarak iş sözleşmesi flan yapıp gitme olasılığı daha mı yüksek acaba?Böyle bir durumda nelere dikkat etmek lazım?Nerde,nasıl,ne zaman nelerin yapılması lazım acaba?

Yorumlarınız bekliyorum..Teşekkürler..

Sayfa: [ 1 ]