ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya - ikilemde kalanlar

Sayfa: 1 [ 2 ]

iclall50 22.07.2013 19:30:27

kesin esinden ayrildi kesin dönmek zorunda kalcak:)) hatime degil ama bu türk insalarimiz neden hic biseden memun kallmiyolar okadar ugrasiyolar almanya almanya sonrada almanya beginmiyolar gelmeyein.almanlarin dedi bir auslander weniger missal kallin türkiyenizde ;D

EL-TURCO 23.07.2013 09:20:31

Alıntı yapılan: iclall50 - Temmuz 22, 2013, 07:30:27 ÖS
kesin esinden ayrildi kesin dönmek zorunda kalcak:)) hatime degil ama bu türk insalarimiz neden hic biseden memun kallmiyolar okadar ugrasiyolar almanya almanya sonrada almanya beginmiyolar gelmeyein.almanlarin dedi bir auslander weniger missal kallin Türkiyenizde ;D
vah vah....Türkiyenizde derken ?

KaLpSiz 24.07.2013 16:02:33

SELAMLAR arkadasin dediklerinin coguna katiliyorum burada monoton ve siradan bir hayat var insan haklari en guzel olan yani ve hakkini aliyorsun bende 2 senedir avrupadayim dusundugum gibi cikmadi evliyim artik ve hayatim bundan sonra burada gececek cunku ailem var ama daha once gelmemis insnalar icin sunu soyleyeyim hayal kirikligi olacak buraya geldikten gorduklerinizden sonra.turkiyede buyuk sehirde yasayan buraya ayak uydurur.bu gurbetciler borcla para alip turkiyyeye gelirler kendilerini krallar gibi gosterirlerya burada yuzlerine kimse bakmiyor buna emin olun isinde gucunde olanda var ama cogu avare calismazlar devletten uc kurus alirlar kumar oynarlar devletin verdigi cocuk parasini kumara verirler 100 de 70 oyle bunuda belirteyim almanyada olupta burada hava atanlara bakmayin  cogu surungen gibi yasiyor saygilar

eduega 09.08.2013 13:36:50

cok goreceli bir sey burda yasananlar,kisilerin istekleri ,bakis acilari ne bekledikleri....beni bir mimari yapisi bile mutlu ediyo,sonucta her sey para tarafindan bakilmamali sosyal hayata alismak burdaki tabikide zor ama bir cok artisi var tc gore cok uzun bir tartisma konusu aslinda

Reyya 28.02.2014 15:19:39

merhaba bis zu ende. almanyaya gelmeden önce, vize beklerken sevinçlerini, coşkularını biliyorum. eski yorumlarımız aklıma gelince bulunduğun durum için inan üzüldüm. ama herşeyin hayırlısı. ülkemizde yaşam sende iyi biliyorsunki, buralardan daha daha güzel. bende eşimle birlikte bu yılın sonlarında geri dönüş yapmayı düşünüyoruz zaten.
sen istediğin kadar doğruları yaz, herkes bir kulp bulur. sana kızar, almanyayı kötüleme der, vay eşiyle ayrılacağı için almanyayı kötülüyor der, vay almanya Türkiyeden çok daha ucuz ve işsizlik oranı çok az der, yani derde derler.   bazıları Almanya'daki yaşamın bazı zorluklarını bilmeden, uzaklardan ahkam keserler. o yüzden bende Almanya'nın bazı gerçeklerini anlayabilmeleri için illaki almanyaya gelip yaşamaları lazım. hiç üzülme arkadaşım. son yıllarda Türkiyeye geri dönüş oranı birhayli fazlalaştı buda demektirki almanya artık maddi manevi açıdan eskiye nazaran düşüş yaşıyor. isteyen inanır isteyen inanmaz kardeşim. bis zu ende ye bu denli kızmanızın nedeni nedir? doğruları yazmış. almanya yollarda bekliyor sizleri, gelin hemen işe sokacağız diye. işsizlik yok diyenler!! doğru yok ancak ausbildungunuz yoksa, Türkiyedeki mesleğiniz ne olursa olsun egalll,  almanya'da temizlik işlerinde kesintilerle az bir paraya çalışmak istiyorsanız buyrun gelin.
birde şu varki, Türkiyede iyi bir statüye yani  meslek  sahibi olanlar için, Almanya'da herşeye sıfırdan başlamak bir okadar zor. amaa sözüm meclisten dışarı Türkiyede çalışmaktan sıkılan veya işsiz kişiler almanyayı rüya ülkesi olarak görürler. hatta biraz daha açık yazayım almanya onlar için caziptir elbette. cazip olmasının nedenini hiçde açıklamayım biliniyor zaten.  haa burada iyi olan trafik kuralları buna birşey söylemem. diğer söylemleriniz  hava civa.

Reyya 28.02.2014 16:27:57

Alıntı yapılan: iclall50 - Temmuz 22, 2013, 07:30:27 ÖS
kesin esinden ayrildi kesin dönmek zorunda kalcak:)) hatime degil ama bu türk insalarimiz neden hic biseden memun kallmiyolar okadar ugrasiyolar almanya almanya sonrada almanya beginmiyolar gelmeyein.almanlarin dedi bir auslander weniger missal kallin Türkiyenizde ;D

dalga geçer gibi yorum yazman hiçde hoş değil. ayrıca Türkçe yazımınıda iyi öğren!! neden almanyayı beğenmiyollar acaba?(beğenmiyorlar olacaktı pardon)  :haha:  açıklamasını zaten yorumlamıştım. Türkiyenizde derken sen Türkiyeden gelmedinmi veya kökenin Türkiyeden gelmedi bayan?? senin gibiler Türkiyeye geri dönmesin bence. kal sen burda.  yuppi:)

Reyya 28.02.2014 16:48:16

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Temmuz 24, 2013, 04:02:33 ÖS
SELAMLAR arkadasin dediklerinin coguna katiliyorum burada monoton ve siradan bir hayat var insan haklari en guzel olan yani ve hakkini aliyorsun bende 2 senedir avrupadayim dusundugum gibi cikmadi evliyim artik ve hayatim bundan sonra burada gececek cunku ailem var ama daha once gelmemis insnalar icin sunu soyleyeyim hayal kirikligi olacak buraya geldikten gorduklerinizden sonra.turkiyede buyuk sehirde yasayan buraya ayak uydurur.bu gurbetciler borcla para alip turkiyyeye gelirler kendilerini krallar gibi gosterirlerya burada yuzlerine kimse bakmiyor buna emin olun isinde gucunde olanda var ama cogu avare calismazlar devletten uc kurus alirlar kumar oynarlar devletin verdigi cocuk parasini kumara verirler 100 de 70 oyle bunuda belirteyim Almanya'da olupta burada hava atanlara bakmayin  cogu surungen gibi yasiyor saygilar

aynen katılıyorum. aynı düşüncelere sahibim. buralara uyum sağlayamayan zaten türkiyedede uyum sağlayamamış insanlardır ben böyle düşünüyorum arkadaşım. aynen öyle burada yaşayan türkler türkiyeye gittiklerinde neden bu kadar hava atarlar acaba? ben çevremde çok tanıyorum böyle insanları. küçük bir örnek vereyim. benim oturduğum muhitte bir türk aile var. geçen yıl türkiyeye tatile çıkarlarken yolda karşılaştık. temmuzun sıcağında bayanın üstünde deri mont vardı. ben bu sıcakta neden bu montu giydin terlersin ve türkiye buradan dahada sıcak dedim bana bakıp saçlarını arkaya atar edasıyle yooo türkiyede hava atacağım. benim almanyadan geldiğim anlaşılsın ve orada hiç türkçe konuşmayacağım diye cevap verdi öylece orada ağzım açık kalakaldım.  devletin verdiği kira ile ve aylık gider ile geçinen birinin böylesine türkiyedekileri küçümser gibi konuşması bana bir okadar garip geldi. işte ülkemize gidip hava atanlar yüzünden, türkiyede yaşayan insanlarımız, almanyayı bu denli gözlerinde büyütmelerinin nedeni herhalde bu olsa gerek!!.

guru 28.02.2014 17:52:33

merhaba reyya

anlatidigin kadin gercekten komikmis =) tabiki hava atmak isteyenler de vardir ama hic boylesi bir ornekle karsilasmadim daha =) uzak olsunlar zaten...

ben 2 yila yakin türkiyede yasadim ve alisamamin bir cok sebebi vardi.
evet türkiyede 24 saat acik dükkan bulabilirsiniz, sokaklar insan doludur, camekanlar isildar...gece bile disari ciksaniz isil isildir. fakat ber oni o kalabaligi,trafigi,sokakta yurumesini bile bilmeyen kaba insanlari (laf atanlar yabanci dil konusunca kufur edenler), tikis tikis minibusleri 10 saatlik is cikisinda bir de trafigi, metrobuste insanlarla akraba olmak...hepsi cok bunaltmisti.

bir zaman sonra aksamlari yururken sakinligi, nefes almayi ozledigimi farkettim. zaten yesili cok ozlemistim. orada yesilligi bulmak icin bir hayli yol tepmek gerekiyor oysa almanyada adim atsaniz guzel parklar, bahceler ormanlar var.
bunlari aramistim kesinlikle.
rahat rahat araba kullanmak, kuralin ve duzenin oldugu bir yerde yasamak BENIM icin (herkesin istekleri beklentileri farklidir) kesinlikle cok onemliydi..orada oldugum surece surekli bir kaos,karmasa gürültü olacakti.
simdi geldim 8 saat yine calisiyorum 10dk icinde evdeyim haftasonumu guzel degerlendirebiliyorum. ama istanbulu ozluyormuyum evet ozluyorum gerek istanbul gerek diger illerimiz hepsinin ayri ayri guzellikleri var ama benim icin sadece artik aydan aya 3-5 gun gidilebilecek bir yer ozelliklede cocugum oldugunda almanyada olmasini daha cok isterim.

Reyya 28.02.2014 19:43:59

Merhaba guru. ben seni anlıyorum. sen Almanya'da doğduğun için, elbetteki ararsın buraları. bende Türkiyede büyükşehirde doğup büyüdüğüm için o kalabalık beni çok rahatsız etmez aksine ilk almanyaya geldiğimde bu kadar sessizlikten çok sıkılmıştım. yollar bomboş. çocuk seslerini dahi özledim. pazar günlerinin sıkıcılığı tarif edilemez. parklarına gidip oturuyorsun ama kimse yokki belli bir süre sonra oradanda sıkılıyorsun. laf atma,rahatsız etme konusuna gelince inan Türkiyedeki magandalar kadar buralardada var. ırkçılık olayına girmiyorum bile. bana bugüne kadar yapılan birşey olmadı  fakat şahit olduğum çok olaylar oldu. bunuda geçtik. havasına alışamadım gri yağmurlu bir hava herzaman mevcut Almanya'da. yazları dahi 2 haftalık bir sıcağı olur hepsi bu kadar. bu kişilere göre değişir tabiki kimisi almanya der kimisi Türkiye. Ben Türkiyemmmm diyorumm  yuppi:) hıı  hani diyorlar kim tutuyor orda sizi mutsuzsanız  Türkiyenize geri dönün diye. kesinlikle mutsuz değilim ama dönüyorum . benim eşim alman olmasına rağmen, Türkiyede ama ankara ama antalya da yaşamayı o benden daha çok istiyor . kendisi tam bir Türkiye hayranı.

senin almanyaya tekrar dönmene sevindim. Herşey gönlünce olsun

guru 28.02.2014 23:31:13

tabiki sen orada dogdugun icin sende oyle hissediyorsun ariyorsun...ama bazilari alisiyor bazilari alisamiyor.
ben hic irkci muameleye maruz kalmadim yani ailemde oyle. tabiki kayirmalar falan oldugu olmustur bazi durumlarda hissettigimde olmustu turkum diye mi acaba dedigim durumlar...ama ben kendi insanlarimdan daha cok zarar gordum (mezhep farkliligi yuzunden ).
umarim esin oralara alisir =)

Reyya 01.03.2014 11:04:35

Alıntı yapılan: guru - Şubat 28, 2014, 11:31:13 ÖS
tabiki sen orada dogdugun icin sende oyle hissediyorsun ariyorsun...ama bazilari alisiyor bazilari alisamiyor.
ben hic irkci muameleye maruz kalmadim yani ailemde oyle. tabiki kayirmalar falan oldugu olmustur bazi durumlarda hissettigimde olmustu turkum diye mi acaba dedigim durumlar...ama ben kendi insanlarimdan daha cok zarar gordum (mezhep farkliligi yuzunden ).
umarim esin oralara alisir =)

doğru söylüyorsun.  Türkiyedekilerle, buradakiler biraz farklı. bunu bende gözlemledim. bilhassa iş alanlarında açık görebiliyorsun. olmaması gerek ama oluyor işte. o yüzden benim arkadaş çevremin çoğunluğu yabancı kökenli.birkaç kıymetli türk dostum vardır. ırkçılık derken genelleme olarak söylüyorum. birebir banada yapılan birşey olmadı ama duyduğum ve şahit olduğum kadarıyle yokda değil. bu inkar edilemez. yaşadığım yerde var inan.

Sayfa: 1 [ 2 ]