beryoneski
17.04.2013 00:23:56
Merhaba Arkadaşlar,
Almanyadan gelecek olan davetiyemle turistik amaçlı vize başvurusunda bulunacağım ,2 yaşındaki kızımla birlikte.
1)Öncelikle çocuk için sitede yazılanlar haricinde eklemem gereken belgeler var mıdır?Misal babanın ve annenin 3 aylık banka hareketleri gibi.
2)Başvuru formunda seyahat amacımı yalnızca turistik amaçlı olarak mı işaretlemeliyim? -aarkadaşımdan davetiye geleceği için akraba-eş ziyareti olarak mı işaretlenmeli?
3)Sizce Devlet memuru olduğum için sıkıntısız vize alma ihtimalim daha mı yüksektir?
İnternette Almanya için vize başvurularıyla ilgili okuduğum olumsuz yorumlar canımı sıktı açıkcası.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım bilgisini paylaşırsa memnun olurum,tşk ederim arkadaşlar.
fuk_18
17.04.2013 00:51:29
tabiki memur olmanin avantaji var geri donecegine dair en buyuk kanitin bu ben sanmiyorum zorlancagini ve kizin icin ise sen yinede maas bodronu ve banka ´dokumleirni koy derim basvur sansini denemis olursun
beryoneski
20.04.2013 13:37:50
Bugun basvuru icin idataya gittim,yardimi dokunmasi acisindan kisa sureli ziyarette bulunmak isteyen arkadaslara bilgi vermek isterim.ONcelikle beni eksik belgem oldugu gerekcesiyle geri gonderdiler,bir Idata klasigi sanirim.Tam Tekmil NUfus kayit orneginde yalnizca esim ve kizim gorunsugunden kabul etmediler,evli oldugumdan dolayi sanirim nufus memuru boylesinin yeterli oldugunu dusunmus ama konsolosluk annem babam kardeslerim esim cocugumun oldugu bi kayit ornegi istiyormus,evli olupta basvuracak arkadaslarin dikkatine.
Disaridan davetiye geldigi icin dilekce bolumunde 'aile es dost ziyareti' isaretlettiler.
Emniyette cektirdiginiz foto kabul edilmiyor,bilgilerinize.
Cocuk icin yapilan seyahat sigortasi ebeveynle birlikte ayni evrakta isimler ayri ayri yazilarak hazirlaniyor,ozellikle buna cok dikkat ettiler.
Haricinde ben ek olarak kizim icin babasinin banka dokunleri ve kendimin banka dokunlerini arti ev tapusunu ekledim.Pazartesi gunu once nufus sonra idatanin yolunu tutacagim ins. Herhangi bir sorun cikmazsa ekstra tecrubeler dogrultusunda bilgi paylasiminda bulunmak isterim.
Ayrica fuk_18 arkadasada tsklerimi iletirim.Benki altiustu 2 haftalik gezi vizesinde bu kadar stres oldum aile birlesimi icin talep edenlerin hepten Rabbim yardimcisi olsun.
Saygilar