ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanca Kursundan ayrılma

Sayfa: [ 1 ]

Pegasuss 17.04.2013 16:08:15

slm arkadaşlar, aile birleşimi yaparken kefil kullandığım için yardım alamıyorum ve şu an kursa gidiyorum kurs ücretimin yarısını yabancılar dairesi ödüyor yarısınıda ben ödüyorum. Maddi durumlarım çok bozuk aushilfe olarak rewe da çalıyorum ve ben kursu bırakıp bi iş buldum orda çalışmak istiyorum acaba kursu bırakırsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Kursumun bitmesine 5 ay var. Bazıları diyo kursu bırakamazsın bırakırsan yabancılar dairesi oturumunu uzatmaz sana ceza gelebilir falan diyo, kursu bırakmam lazım eğer bırakırsam ne gibi sorunlarla karsılasırım. tecrübesi olan arkadaslardan yardımlarını bekliyorum saygılar

Jeynes 18.04.2013 12:23:09

oturumunu uzatmaya gittiginde kursa kayit yaptigin kagidi goturuceksin ona gore 2 veya 3 sene uzaticaklar tekrar. Kursu birakip ise girebilirsin sorun olmaz. Is bulup giricegine dair bilgi verirsin jop centere.

head35 18.04.2013 14:57:23

Mannheimda oturan bir arkadasim Tam zamanli ve iyi ucretli bir ise basladi. Yabancilar subesi kursa gitmesine gerek olmadigina ve Almancasini isyerinde gelistirebilecegini soyledi. Bir problem olabilecegini zannetmiyorum. Yabancilar subesiyle gorusup kesin bir bilgi alabilirsin.

Pegasuss 18.04.2013 21:49:11

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar :D

Sayfa: [ 1 ]