melon
29.04.2013 11:02:52
Herkese merhaba,
biz eşimle auğostosta evlenip almanyaya yerlesmek istiyoruz. Aile birlesimine basvurmak icin nikahi önce yaptık. suan resmi olarak evli gozukuyoruz. Benim merak ettigim konu: ben cifte vatandasim. Evlenirken türk vatandasligimi kullanarak evlendim (türkiyede). Onumuzdeki ay almanyaya gidip evlendigimi ve soyadimin da degistgini bildirdigimde sorun cikar mi?? ayrica almanyada oturumum gozukmuyor bir senedir.yani gidip ilk olarak Wohnsitz melden yapicam sonra da evlilik yaptigimi bildirecem. umarim herhangi bir komplikasyon yasamam bu konuda..yoksa alman kimligimle mi evlenmem gerekirdi türkiyede?
ayrica idata bize aile birlesimi icin augustos sonuna dogru randevu verebilceklerini söyledi.bu bizim icin cok gec.o yuzden şöyle dusunduk: esim schengen vizesine basvursun. nasil olsa onun islemleri daha cabuk oldugu icin 6 haftada almanyaya gitme imkani olacak.aile birlesimi islemlerini de türkiyede halledecegimize almanyada hallederiz.. bu mumkun mudur? yoksa idata ya iki farkli basvuru icin randevu almak yasak mi?
umarım bana yardimci olabilirsiniz bu konuda. simdiden cok tesekkur ediyorum.
PyrO1250
29.04.2013 11:50:05
Ben anlamiyorum neden bu kadar gec veriliyor randevular idata tarafindan ben aradiginda 1 hfta sonra ya verdiler:s
fuk_18
29.04.2013 14:10:58
2000 den önce cifte vatandas olduysaniz sorun degil..almanya vize alip orda aile birlesiminde bulunmaniz ise imkansiz aile birlesiminde bulunmak icin istersen schgen vizesiyle almanya gel evlen onu oturuma donusturemezsin bu yuzden esin aile birlesimine basvurmak zorunda turkiyeden almanyadan mumkun degil senin dedigin gibi olsa herkez beklemez 6 7 ay dedigin sekilde yapar
melon
29.04.2013 15:43:34
Hizli cevaplar icin tsk edrm oncelikle..benim bi arkadasim soyledi oyle de olur diye.sonucta almanyada da a1 sinavina girecek esim tum belgeleri orda teslim etcek.idata ugrastirmak icin gec vermiyor ki randevu tarihini.sirf yogunluktan dolayi.schengende de yogunluk var ama islemler daha hizli yapiliyor. Tekrar teskkurler.
fuk_18
29.04.2013 16:05:02
senin arkadas o sekilde yapmismiki sana oneriyor bizde burda kanunlardan gordugumuz icin olmaz diyoruz almancan var nasilsa ara gitcegin sehirdeki yabancilar dairesini sor en dogru cevabi onlar verirler yada konsoloslugu ara sor biz sadece akil veriyoruz olmaz diyoruz aile birlesiminde turkiyeden basvuru yapmak sart
EL-TURCO
29.04.2013 20:41:12
sn melon schengen vizesini alip almanyaya geldiginde tarih bittiginde yeniden trye gönderirler ki zaten aile birlesimine basvurdugunuz icin büyük ihtimal zaten turist vizesini vermezler!yeniden idatayi arayin randevu almayi deneyin.yanlis yol yanlis tavsiye zaman-sabir ve para kaybi getirir sadece.kolay gelsin