ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Kredi Borcum

Sayfa: [ 1 ]

muhammed0426 21.06.2013 00:10:20

Arkadaslar ben kredi cekdim, burda fest isim var ama ben cektigim kredi ile trye gidip orada is yapicam.. simdi sorum su:
Bana kredi vermelerinin sebebi zaten fest isimin olmasi.. ben simdi trye gidersem her ay ödedigim kredi borcumu ayni sekil kendi hesabima yatirirsam zaten otomotik cekior banka borcunu.. bir sorun olurmu ? korkum suki, dolandiricilik yapmis gibi görünürmüyüm? ama her ay kendi kontoma parami yatircam ve ordan borcum cekilcek..
bide benim unbefiristet oturumum var. arastirdim oturumumun ölmemesi icin 6 ayda bir giris cikis yapmam gerekiyormus dogrumu ?
esim alman vatandasi cocugum zaten otomotik alman vatandasi oluyor 5 aylik daha..
Bide ne kadar surede giris cikis yapabilirim? Unbefiristet oturumum var. Ve bunu öldürmek istemiyorum.. esim ve cocugum alman vatandasi ben tr vatandasayim..
Lütfen yardim edin..

Baybars 21.06.2013 00:15:01

Alıntı yapılan: muhammed0426 - Haziran 21, 2013, 12:10:20 ÖÖ
Arkadaslar ben kredi cekdim, burda fest isim var ama ben cektigim kredi ile trye gidip orada is yapicam.. simdi sorum su:
Bana kredi vermelerinin sebebi zaten fest isimin olmasi.. ben simdi trye gidersem her ay ödedigim kredi borcumu ayni sekil kendi hesabima yatirirsam zaten otomotik cekior banka borcunu.. bir sorun olurmu ? korkum suki, dolandiricilik yapmis gibi görünürmüyüm? ama her ay kendi kontoma parami yatircam ve ordan borcum cekilcek..
bide benim unbefiristet oturumum var. arastirdim oturumumun ölmemesi icin 6 ayda bir giris cikis yapmam gerekiyormus dogrumu ?
esim alman vatandasi cocugum zaten otomotik alman vatandasi oluyor 5 aylik daha..
Bide ne kadar surede giris cikis yapabilirim? Unbefiristet oturumum var. Ve bunu öldürmek istemiyorum.. esim ve cocugum alman vatandasi ben tr vatandasayim..
Lütfen yardim edin..

Banka alacagi parasina bakar, parasini aldigi sürece seni ne arar ne sorar.. yaptigin anlasmada parayi aldin yurt disina gidemezsin diye birsey yok.. senin özel kullanimin icin, nerede nasil kullanacagina karisamazlar.. bunun yaninda  banka senin gelecekteki hayatina göre degilki.. hali hazirdaki is hayatina göre kredi verir,, yani yarin birgün isini kaybetme riski herkesde var.. bunu bankalar bilmiyor mu.. ki senin ki isni kaybetme durumu degil..

vizeye gelince, hakkini kaybetsen bile, ki kaybetmene gerek yok yarin birgün Alman vatandasi olan cocugunu üzerinden vizeye basvurur yine vizeni alirisn.. ama sen yinede bu derde girme.. 6 ayi gecirmeden almanyaya giris cikis yaparsan sorun yok.. burdaki emekliler yillarca Almanya'da claismis emekli olmus o sekidle yasiyor.. giris cikis yapip Türkiyede yasiyorlar...

muhammed0426 21.06.2013 10:33:11

Peki ggidersem sigortami felan dondurmam gerekiyor diilmi?
Bide cocuk parasi ne olacak o galiba devam ediyor diilmi durmuyor?
birde arabami goturursem ne kadar araba ile orda kalabilirim?
Giris cikislarda illaki almanyayami giris yapmaliyim. Yoksa salliyorum bulgaristanda olurmu?

Baybars 21.06.2013 15:33:28

Alıntı yapılan: muhammed0426 - Haziran 21, 2013, 10:33:11 ÖÖ
Peki ggidersem sigortami felan dondurmam gerekiyor diilmi?
Bide cocuk parasi ne olacak o galiba devam ediyor diilmi durmuyor?
birde arabami goturursem ne kadar araba ile orda kalabilirim?
Giris cikislarda illaki almanyayami giris yapmaliyim. Yoksa salliyorum bulgaristanda olurmu?

Sigortani dondurmak bir zorunluluk degil.. böyle bir durumda yanilmiyorsam yabancilar dairesine bildiriyorlar.. yabancilar daireside sorabilir, neden sigortanizi kapattiniz diye..

Cocuk parasi cocugun parasi bir hak.. o zaten devam eder..
arabalar bildigim kadariyla en fazla 3 ay kalabiliyor.. sahis gibi degil ynai.. 3 ay sonra türkiyeden cikis yapmak zorunda..
giris cikislarda Almanyaya gelip gidersen iyi olur.. sonucta Almanya ile baglantilarinin kopmadigni göstermek icin yapiyorsun bunu..

fuk_18 21.06.2013 15:34:21

giris cikislar 6 ayda bir degil 6 ay turkiyede kaldikdan sonra 6 ayda Almanya'da kalmak zorundasin.aracla da ayni sekilde 6 ay turkiye 6 ay almanya oyle bulgaristana cikayim geri doneyim eskidenmi hepsi

ama söyle bir yasa var 15 yildan fazladir almanyada olupda gecimini kendi saglayan biri 6 aydan  fazla kalsada yurt disinda oturumu iptal edilemiyor bu yasada var ama uygulayan yok bu yuzdne bu hakki olupda oturumu kaybeden kisi avukat tutarak haklarini geri alabilir

Baybars 21.06.2013 16:20:52

..6 ay zorunlu bir kalmayi dayatamazlar, sahis devletten yani Alman devletinden aldigi sosyal yardimi yurt disinda yemiyorsa isin kilit noktasi bu.. sana özelden yazdigim yasada da yaziyor bu..  Zaten arkadasin esi Alman vatandasi birde alman vatandasi cocugu var.. neyi degistirecek iptal etmeleri.. istedigi her an vizesini alabilecek durumda..

Baybars 21.06.2013 16:28:45

hatta bir arkadas bunu avukatina sormus iste ondan altinti;

ben su 6 ay meselesini avukatimla konustum. Bana dediki istersen yilin 365 günün 363 gününü Türkiyede gecir, 2 gününü Almanya'da. Hic bisey olmaz. Önemli olan sadece 6 ayda bir almanyaya giris-cikis yapmak. Ve sonrada § 51 AufenthG gösterdi.#

buda o konuya yazan baska bir arkadasin yazisi;

evet arif abi benim avukatimda aynisini dedi nekadar gidersen git ama 6 ayi gecirme dedi,ve alti aydan daha fazla Türkiyede kalmak istiyorsan belge lazimmis..

yalniz bu yasa 51. Madde Esi alman olan yada 15 seneden fazla Almanya'da yasamis olanlari ilgilendiriyor.. arkadasin duumu buna uyuyor hem esi hem de cocugu Alman vatandasi..

Sayfa: [ 1 ]