ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: aile birleşimi üzerine bir soru

Sayfa: [ 1 ]

burak85 05.07.2013 13:15:45

ARKADAşLAR HERKESE MERHABA ÖNCELİKLE. BENİM ARAşTIRDIĞIM BİR HUSUS VAR. Bİ SÜREDİR ARAşTIRMAMA RAĞMEN KESİN BİR CEVAP BULAMADIM. EMİNİM BURDA BU SORUMA CEVAP VERECEK ARKADAşLAR MUTLAKA VARDIR. şİMDİDEN TEşEKKÜR EDİYORUM.

SORUM şU ;

NİşANLIM ALMANYA DOĞUMLU ALMAN VATANDAşI. BİZ TÜRKİYEDE NİKAH KIYMAK İSTİYORUZ. SONRA AİLE BİRLEşİMİ VİZESİNE BAşVURACAĞIZ. AKLIMA TAKILAN SORU İSE EşİMİN ORADA BİR KAZANÇ BELGESİ GÖSTERMESİ GEREKİYOR MU ?
BAZI HUKUK SİTELERİNDE Eş ALMAN VATANDAşI İSE BUNA GEREK OLMADIGINI YAZIYOR.
MUTLAKA AYNI DURUMU YAşAYAN ARKADAşLAR VARDIR. EV OLAYI SORUN DEĞİL O AYARLI. BUNA GÖRE HEMEN NİKAH KIYABİLİRİZ. BUNU ARAşTIRIYORUZ. LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ ESİRGEMEYİNİZ.
SAYGILARIMLA.

-sahara- 05.07.2013 22:24:32

evlilik işlemleri sona erdikten sonra evraklarınızla konsolosluğu başvuruyorsunuz ve konsolosluk evraklarınızı Almanya'ya gönderiyor.Yabancılar şubesi evraklarınızı aldıktan sonra eşinizden kazanç belgesi ve yaşayacağınız eve dair bilgileri isteyebilir fakat şöyle bir durumda var ki bazı yabancılar şubesi eğer şüphelendikleri bir durum yoksa hiçbir evrak istemeden de onay verebiliyor tamamen onların insiyatifinde diyebiliriz.Size kolaylıklar diliyorum.

djinn20 06.07.2013 11:12:46

Türk kökenli alman vatandaşı oldugu için maaş göstermek zorunda sadece orjinal almanlarda maaş istemiyorlar ( onlarda da istiyorlar görmek için) fakat orjinal almanın maaşı yetersizde olsa evi küçükte olsa evi oolmasa da engel teşkil etmiyor...Bu sadece orjinal almanlar için geçerlidir...Bu bilgi alıntıdır.

Baybars 06.07.2013 11:30:15

sizden kazanc belges isteseler dahi.. yok deseniz birsey yapamazlar.. yasaya göre vizeyi vermek zorundalar.. ne is ne ev göstermek zorunda degilsiniz..

konuyu okumanizi tavsiye ederim:

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=20852.msg233972#msg233972

Sayfa: [ 1 ]