makman12
14.07.2013 04:33:09
Oncelikle Merhaba foruma yeni üye oldum ve sormak istediğim bazı sorular var okuduklarimdan almanyada üniversite için burdan paralel gecikdigini anladım su anda lise son talebesiyim ve almanca nin a sini bilmiyorum sizce almanyada okuyabilirmiyim biri bana yardımcı olabilir mi
makman12
14.07.2013 11:17:22
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim kaygılarım maddi yönde almanyada üniversite lerin ücretsiz olduğu yazılmış fakat anladigim kadariyla hayat pahali :-) burs imkanı var mı acaba
İlköğretim ve liseyi özelde okudum fakat hep bursluydum artık aileme de ekonomik olarak yük olmak istemiyorum burs veya çalışma imkanı ne kadar acaba
fuk_18
14.07.2013 11:20:10
liseyi bitirdikden sonra turkiyede ya en 2 yillik universite bitirip avrupa okumak icin basvurcaksin yada liseden sonra universite icin sinava girdiginde en az 4 yillik okulu kazanip turkiyede kayit yaptirmadan avrupada okul icin basvurcaksin,tabi bunlardan sonra maddi durumda iyi olmasi gerek bankaya 8 bin euro para atman lazim bloke koydurman lazim olmucak bir is degil ama oncelikle universite ya kazanman gerek 4 yillik yada 2 illik bir uni bitirip devam icin avrupada okumaya basvurmalisin
makman12
14.07.2013 23:17:59
Çok fazla bir bilgim yok fakat üniversite ler arası kalite farkı illaki vardır ben burdan istanbul siyasal kazansamda Boğaziçi siyasal kazansamda aynı kapıya çıkıyo mu bir fark var mı
fuk_18
15.07.2013 02:01:47
hayir bi fark yok sadece 4 yillik bi bolum tutmasi gerek tabi tutan bölümü okucaksin yurt disinda
makman12
15.07.2013 03:25:28
Peki bursluluk veya onun gibi sınavlar var mı türkiyede veya almanyada
Yani Münih lmu da okuyabilir miyim bildiğim kadarıyla dünyada ilk 50 de ve hiç bir şart kayıt yok ilginç