ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanyada Okuyan Öğrencilere Burs İmkanı Hakkında

Sayfa: [ 1 ]

buraak59 14.10.2013 20:23:44

Arkadaşlar ben Almanya'ya yeni geldim ve .Hamburg'da dil öğrenimi görmekteyim . B2 seviyesine erişince Hamburg Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim göreceğim . Fakat şu an ailem birtakım maddi sıkıntılar yaşıyor . Acaba ben dil okulunda olmama rağmen herhangi bir kurum , kuruluş ya da şahıstan burs alabilir miyim ? Böyle bir imkanım var mı yoksa illa bir üniversite bünyesinde mi olmam gerekiyor ?

IGDIR76 15.10.2013 00:14:38

Hosgeldin. Bir Üniversitede ögrenci bile olsan yardim alamazsin. Universite ögrencilerine yardimi Bafög denilen kurulus veriyor ama, herkese vermiyor.  Senin oturum durumu ne bilmiyorum ama. iki cesit olabilir. Birincisi ögrenci vizesiyle gelmissin. Bu tür oturumlara zaten bafäg bakmaz. Ikincisi aile birlesimi ile almanyaya gelmissin, bu durumdada oturum durumuna bakilir.

Süreli yada süresiz ( ögrenci vizesi degil) oturumunun oldugunu varsayalim.  Bu Oturuma X diyelim
Bu durumda Bafägden faydalanmak icin diger sartlar gerekli.
X Oturumu + Almanyada 3 Senelik Ausbildung bitirmis olmak:  ( bu durumda bafäg alabilirsin)
x Oturumu + Ailenin  önceden calisip calimadigi arastirilir.

Örnegin ben 1996 dan beri Almanyada yasayip, orta ve lise egitimimi burada bitirdikten sonra Universite hayatina basladigimda bes kurus alamadim Bafögden. Annem Babam son 6 sene icerisinde calismadigi icin sart gösterdiler.  Kendimin 5 sene sigortali calismisligim var, Aushilfeleri saymiyorum. Bu durumda normelde issizlik parasi, yada sosyal yardim alma hakkin var, ama eger Ögrenci isen, yani bir Universiteye kayitli isen bes kurus vermezler. Hatta saglik sigortani bile kendin cebinden ödeyeceksin.

Ben Universite hayati boyunca bes kurus alamadim. Eger Universiteyi birakip bos bos gezseydim bu sefer Sosyal yardim yada issizlik parasi alma hakkim olacakti, ama ben uniyi bitirene kadar sabrettim ve bitirdim.

Bu arada Alman vatandasi olursan Bafög alabilirsin, buda yeni almanyaya geldigine göre henüz imkansiz gibi. Üniversiteye baslayacagin zaman elde edecegin oturum hakki tipini yazarsan sana dahada bilgi verebilirim, yada bafäg sayfasina girip bakabilirsin.

Sayfa: [ 1 ]