ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: A1 sınavı hakkında sorum olcakdı yardım lütfen ??

Sayfa: [ 1 ]

aragorn 30.10.2013 20:19:57

Ben şimdi A1 sınavına girmek istiyorum ama kursada gitmek istemiyorum çünkü saten almanca biliyorum birncisi kursa gitmek şart değildir sanırm direk sınava girmek istiyorum sınava nerde girecem ankara istanbul izmir sadece bu yerlerdemi giriliyor yoksa oturdum şehirde girebilimiyim?? sınava nasıl giriliyor kimi ariyom ne yapmam lazım ??? gothe instutsunu ariyorum telefona bakan yok ??? bide diğelim A1 sertifikayı aldım ne kadar süre geçerli olur o sertifika ??? almanca bilenlerde girmesi lazımı sonuçta benim almanyada 6 sene okuduma dahil okul diplomamda var

rukiş 30.10.2013 20:42:01

merhaba öncelikle kolay gelsin tabiki kursa gitme zorunlulugu yok .para dökmene gerek yok eger biliyorsan. ben bilir kişi olmasamda bu yollardan geçmiş biriyim. hiç almancam yoktu 2008 de kursa giderek ögrendim ve sertifikamı aldım. red cevabı alınca yıllar sonra 26 agustos 2013 tekrar vize başvurusu yaptım kursa gitmedim konsoloslukta ne kadar ne capta soru sorulacagını bılmedıgım ıcın bende netten materyaller topladım sınava yönelik nasıl calısırım diye bol bol mektup örnekleri yazdım konusma kalıpları.  testler çözdüm ve 17 hazıranda goothe ankaradan ben konyada oturdugum için bulundugun sehir ankara bağlı senınde nerde oturmana bağlı bu istanbul izmir ve ankara bu üç şehirde girebilirsin amA bağlı oldugun sehir olmalı . 17 hazıranda girdim ve gectim sertifikamla başvurdum. kısa sorulara tabi tutuldum konsoluslukta .sende çalışıp başarabilirsin ki almancanda var hatta cok iyi seviyede ise sertifika almadanda gerek yok konsoloslukta konusabilirsen  kendini ifade eebiliyorsan

fuk_18 30.10.2013 21:39:05

evet yukarda aciklamis zaten arkadas istersen almanyadan aldigin diplomani gotur istersen gorusmede hep almanca konus o sekilde sorun olmucaktir dil sorunun

aragorn 31.10.2013 03:10:00

tamam onu anladımda bu sınava girmek için nereyi aricam ??? para falan yatırmam lazımı oturdum  şehir ankaraya bağlı.. yoksa ankaraya gidip merhaba ben geldim sınava gircemi dicem ???:D

FCM007 31.10.2013 04:14:51

sınav parası 200 tl.

Ben bildiğimi söyliyim başka yolu olan arkadaşlar varsa söylesin,

Goethe yada telch  sınav merkesini ara bulunduğun şehirdeki almanca kursların en yakın sınav tarihini sor. en yakın hangi kurs  sınav yapıyorsa  git o kursa sınava girmek istiyorum de  o kadar.

Ben mesela telch aramıştım en yakın kurs ne zaman bursada diye 2 hafta sonra var şu şu kurs demişti gittim parayı verdim sınava girdim.

fuk_18 31.10.2013 14:47:50

benim anlamadigim neden hala sinava girmeye gerek duyuyorsun madem almanca biliyorsun niye masraf yapiyorsun almanyadan aldigin diplomayi gotursen dahi yeterli olacktir

rukiş 31.10.2013 15:20:00

bence de arkadaş sınava girme sen randevunu al konsolosluktan şahit oldum orda bir kaç kişiye yıllar önce sertifika almış biri .sertifikan eski dediler ama çocuk bu seviyede oldugunu iddaa etti test ettiler sözlü ve yazılı yazılıda bir yanlış yaptı sözlüyüde atlattı ha sordukları sorular da a1 seviyesinde idi kabul edildi başvurusu. ufugun dediği gibi senin almanyadan diploman var ee almancanda var ne sınavla ugraşıp vakit ve para kaybediyorsun. bende pişman oldum sınava girmeme konsoloslukta eski sertifikamı kullanabilirdim .sordukları sorularıda havada karada cevap verirdim. ama ne sorcaklarını kestiremediğim için tedbirli gideyim dedim zaten seviyemi aşmıyorlarmı megerse.. (''yav ben neden bu kadar detaycıyım uzun uzun cevplar veriyorum parmaklarıma dur demem lazım''  :) ) velhasıl al diplomanı git yok arkadaş getir derlerse sınava gir teslim et .

aragorn 31.10.2013 16:31:52

Kardeşim o dediklernizde arastırdım idatayı ariyorum diyorum ben almcan biliyorum 15 sene almanyada yaşadım orda doğdum diplomamda var biri bana diyor diplomanı getir başka birsi bana dior sınava girecen şimdi ben ne yapyım işimi garanitye almak istiyorum  güvenmiyorum bu alman kosolosluğuna sınavsa sınav yeterki sorun olmasın sağlam adımlar atalım adamlar saten cok hassas bu konularda hem sınava girerim oraya gittimde hiç türkce konuşmam daha iyi bir iz bırakır adamlarda

rukiş 31.10.2013 16:45:38

EMİN OL GİT RANDEVUNU AL SINAV GİRME  ALMANYADA 15 YIL YAşAMIşSIN DİPLOMAN VAR .  KONUşMADA SONSUZ GÜVENİYORSUN KENDİNE KESİNLİKLE SINAV FALAN UĞRAşMA KONSOLOSLUKTAN VİZE BAşVURUSU RANDEVU ALL

osii 31.10.2013 18:59:44

Alıntı yapılan: aragorn - Ekim 31, 2013, 04:31:52 ÖS
Kardeşim o dediklernizde arastırdım idatayı ariyorum diyorum ben almcan biliyorum 15 sene Almanya'da yaşadım orda doğdum diplomamda var biri bana diyor diplomanı getir başka birsi bana dior sınava girecen şimdi ben ne yapyım işimi garanitye almak istiyorum  güvenmiyorum bu alman kosolosluğuna sınavsa sınav yeterki sorun olmasın sağlam adımlar atalım adamlar saten cok hassas bu konularda hem sınava girerim oraya gittimde hiç türkce konuşmam daha iyi bir iz bırakır adamlarda
Merhaba öncelikle  Konsoloslugun sizden istedigi A1 seviyesinde Almanca biyormusunuz bu önemli onlar icin. Siz eger 15 yil Almanyada kalmis biri olarak iyi konusuyorsunuz demektir, vize görüsmesi esnasinda Almanca bildiginizi belirtmeniz yeterli olcaktir (cünkü sitede sizin durumunuzda olan bircok kisi bu konu hakkinda bilgilerini aktardilar.. ) yani ordaki memur size ne derecede konusabildiginize dair sorular sorabilir, yani bosu bosuna kursla sinavla vakit kaybetmeyin, biran önce randevu almaya bakin cünkü bekleme süresi cok uzun.
Saygi ve selamlar

EL-TURCO 01.11.2013 08:03:27

Alıntı yapılan: aragorn - Ekim 31, 2013, 04:31:52 ÖS
Kardeşim o dediklernizde arastırdım idatayı ariyorum diyorum ben almcan biliyorum 15 sene Almanya'da yaşadım orda doğdum diplomamda var biri bana diyor diplomanı getir başka birsi bana dior sınava girecen şimdi ben ne yapyım işimi garanitye almak istiyorum  güvenmiyorum bu alman kosolosluğuna sınavsa sınav yeterki sorun olmasın sağlam adımlar atalım adamlar saten cok hassas bu konularda hem sınava girerim oraya gittimde hiç türkce konuşmam daha iyi bir iz bırakır adamlarda

ARAGORN az laf cok is yapalim,bosver sen onlari hatta benide diger arkadaslarida bosver!sonucta kurslar para kazanmak icin acilmistir.ama konsolosluklar degil.sana bundan iyi delil var mi  ????
tikla oku ISTISNALAR https://www.izmir.diplo.de/contentblob/2966456/Daten/954597/Fam_deutschkenntnisse_tr.pdf
HALEN sinav diyorsan gir!ben canli örnegim ben kendim sinavsiz kursuz almanyaya geldim!!!

aragorn 02.11.2013 04:00:19

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Kasım 01, 2013, 08:03:27 ÖÖ
ARAGORN az laf cok is yapalim,bosver sen onlari hatta benide diger arkadaslarida bosver!sonucta kurslar para kazanmak icin acilmistir.ama konsolosluklar degil.sana bundan iyi delil var mi  ????
tikla oku ISTISNALAR https://www.izmir.diplo.de/contentblob/2966456/Daten/954597/Fam_deutschkenntnisse_tr.pdf
HALEN sinav diyorsan gir!ben canli örnegim ben kendim sinavsiz kursuz almanyaya geldim!!!

EywAllah kardeşim...

Sayfa: [ 1 ]