kadir76
01.11.2013 11:35:36
Öncelikle Merhaba. Sizlerden içinden cikamadigim bir problem hakkında yârdim istiyorum.Almanya ya geleli tam 1 yil oldu bu süre içerisinde calisma iznimi aldiktan sonra 2 saatlik islerde calistim esimle bu süre içerisinde bir cok tartisma ve kavgamiz oldu bir cok kez ortak nokta bulmak için konuştuk herseyi anlattık beklentileri paylastik ama is artik cikilmaz bir noktaya gelmiş bulunuyor.Daha geçtiğimiz ay 8 saatlik bir is ve Süresiz is sözleşmesi imzaladım yeni bulduğum is yerinde. Esimle bu tartismalar içerisinde son tartismamizda kendisine vurmadigim halde polise sikayet etti ve Almancam olmadigi için dayak atti digerek rapor yazdirdi.Oturdugumuz ev ve diğer hersey esimin üzerine kayitli ve simdi beni Evden ve Almanyadan sikayet edip kovdurmakla tehdit ediyor bukadar tartisma ve bunalim içerisinde türkiyeye geri dönmek istemiyorum cünki aile ve cevre baskisini düşündüğüm zaman tam anlami ile cikmaza giriyorum ve ben kendi kendime yetebildiğim halde burada kurduğum düzeni yikip türkiyeye geri dönmek istemiyorum bu aile ve cevre baskisini kaldiracagimi düşünmüyorum sizden yârdim istediğim konu esimin tehditlerine maruz kalmadan boşanma durumunda beni buradan geri gönderebilirmi çünkü boşanma karari aldik ve beni geri göndermekle tehdit ediyor.8 saatlik is ve süresiz is sözleşmesi ile beni buradan yolluyabilirmi hiçbir yârdim almıyorum geçtiğimiz yil 11. ayda almanyadaydim bu konuda yardima ihtiyacim var ne yapabilirim nasil hareket edebilirim haklarim neler bu konuda yardimci olmaniza cok ihtiyacim var...
eşine el kaldırğını burda daha önce söyledin şimdi öyle bir şey olmadı falan demene gerek yok. bilgim yok bu konuda ama bilgim olsada paylaşmazdım. bir tokat atan kim bilir başka ne yapmıştır
fuk_18
01.11.2013 12:22:07

guru hakli simdi hak veriyorum ilk vurdum dedin sonra vurmadim dedin daha öncede söyledim simdide söylüyoruz bosanma gerceklestigi an gönderirler seni cunku süresiz is sözlesmesi birsey degil her is yeri suresiz yapiyor simdi artik,sen orda turk avukat bul bu islerle ugrasan bilgi al bi ondan sonra rotani cizersin. ama senin gibi bosandikdan sonra geri gonderilen co gordugum icin sansin az ama denederim yine burda ne deseke bos cünkü belki avukat bir acik bulur ordan yararlanir en iyisi avukat bul diyorum
kadir76
01.11.2013 12:38:41
Tokat atma olayi ile ilgili paylasimim oldu burada bunu inkar etmiyorum ama herhalde dedigimi ya anlatamadim yada yanlis anlattim burun buruna tartisma esnasinda esim siniri asarak küfredince önümden cekilmesi icin itekledim buda yere düsüp polise bana tokat atti diye ifade vermis bende almanca olmadigi icin polisin verdigi kagidi imzaladigimda tokat attim durumuna düstüm bunu anlatmak istiyorum direk tokat atma yada farkli bi durum yok nitekim esimle polise gittik kendi istegi ile bu ifadeyi geri cekti gercekten böyle birsey yapmis olsam ifade geri cekmez bu kadar zamandir kurtarmak icin caba harcanazdik ayrica suanki durumum icin fikir almak istiyorum oldugumu durumu yanlis anlatmamin yardim aramama faydasida olmaz degilmi sevgili guru olayi anlamadiysaniz tekrar anlatabilirim nitekim yine yanlis anlasilmak istemem...
EL-TURCO
01.11.2013 13:11:20
bence arkadasin sorusunun cevabina odaklansak daha iyi olur diye düsünüyorum ,tokat attin atmadin,tu-kaka dierek yargiladan önce!ki herkesin aile düzeni kendisinedir.buraya aile ic olayini anlatacak raddeye geldiysek olay bíze yardimci olmak düser yargilamak degil,benim nacizane kanaatim.
kAdir76 en iyi yardimi maalesef avukattan alirsin,saatlik ücreti 70-80 euroya gidip derdini anlatirsin sana mantikli yasalar karsiliginda yapman gerekenleri anlatir.ama tabii avukatla randevu almadan senin konuya odaklanmis hukuk siteleri vardir hukuk24 gibi,ordaki forumda avukatlara direkt soru sorup cevap alabiliyorsun.kolay umarim mantikli bir yerde bulusur düsünceleriniz ve huzurunuzu yeniden yakalarsin.
ha bu yukaridaki bosanmak istersen birde basrismak istersen aile danismanlari vardi gidin beraber faydasini görürsünüz.
pardon ama neden sorusuna odaklanalım? şiddeti uygulamış tü kaka da ne demek. marifetmiş gibi bir de yardım edecek değilim kaldı ki bilgim de yok zaten bu konuda. azıcık bir eleştiride bulunmazsak bunun sonu nereye gider bir düşünün
kadir76
01.11.2013 13:59:41
Öncelikle EL TURCO cok tesekkür ederim anlayisin icin insanlara derdimi Yanlis yada Tam anlatamamis olabilirim ama bunun disinda elestiri yaparken kimin ne yasadigini burada 2 kelimeyle yargilamakta yanlis olur fikrini söylersin söylemezsin bunada SAYGI gösteririm ama elestiri yaparken birilerinede engel olusturacak söylemlerde bulunmakta yanlis herkez burada fikrini sorununu anlatmakla mesgul birseyleri yargilamak herzaman kolaydir zaten kolay oldugu icin bukadar cok problemler yasiyoruz.Neyse avukatlik bürolari var diyorsunuz ama avukata gitmeyi bende düsündüm ama her kafadan ayri ses cikiyor ne yapacagimi sasirdim yok avukat para tuzagi birseye yaramiyor daha da islerini uzatiyor yok bilmem senden para koparma derdinde sudur budur öncelikli dusuncem bu sorunlardan kurtulmak maddiyat tabiki önemli bosa para harcamakta istemiyorum bu yüzden avukatada gitmedim ayrica nereden bulucam türkce bilen yardimci olucak bir avukati internette aradigimda genelde türkiyedeki avukatlara ulasiyorum ya ben yanlis yerde ariyorum yada aramayi bilmiyorum tanidiginiz avukat arkadaslariniz varsa yönlendiriseniz cok sevinirim bu arada Frankfurt am Mainda yasiyorum...
Reyya
01.11.2013 14:30:27
Alıntı yapılan: kadir76 - Kasım 01, 2013, 12:38:41 ÖS
Tokat atma olayi ile ilgili paylasimim oldu burada bunu inkar etmiyorum ama herhalde dedigimi ya anlatamadim yada yanlis anlattim burun buruna tartisma esnasinda esim siniri asarak küfredince önümden cekilmesi icin itekledim buda yere düsüp polise bana tokat atti diye ifade vermis bende almanca olmadigi icin polisin verdigi kagidi imzaladigimda tokat attim durumuna düstüm bunu anlatmak istiyorum direk tokat atma yada farkli bi durum yok nitekim esimle polise gittik kendi istegi ile bu ifadeyi geri cekti gercekten böyle birsey yapmis olsam ifade geri cekmez bu kadar zamandir kurtarmak icin caba harcanazdik ayrica suanki durumum icin fikir almak istiyorum oldugumu durumu yanlis anlatmamin yardim aramama faydasida olmaz degilmi sevgili guru olayi anlamadiysaniz tekrar anlatabilirim nitekim yine yanlis anlasilmak istemem...
kadir76 eşinin ifadeyi geri çektiğini söylüyorsun. yani şu an berabermisiniz yoksa boşanacakmısınız? şayet boşanmaya karar verdiyseniz, yapacak birşey yok. benim düşüncem, boşyere avukata para ödemene gerek yok. üç yılı doldurmadan eşler arasında boşanma gerçekleşirse ki, çalışmana rağmen , Türkiyeye geri gönderilirsin. Bu konuları çok iyi bildiğim için söylüyorum. üç yıldan sonra sigortalı volltime yani sekiz saatlik çalıştığın anda gönderilmen zor. Frankfurt Mainz da oturuyorsan, mainz konsolosluğunun danışma için ücretsiz avukatları var. ( iki yıl evveli vardı ama şimdi hala devam ediyormu onu bilmiyorum. ) zannediyorum çarşamba günleri. sen mainz konsolosluğuna telefon edip bilgi alabilirsin avukat konusunda. ayrıca bulunduğun yerde danışma merkezleri var mesela awo.. internetten sana en yakın awo yu bulabilirsin. eski adı türkdanış idi. orada türk memurlarda var. söylediğim yerlere ücretsiz danışabilirsin. sana ne yapacağın hakkında bilgi verirler. Ben çoğu bilgileri buralardan almıştım. Birde almancan yok ise, bilmeden hiçbir belgeye imza atma. iyi şanslar
kadir76
01.11.2013 16:07:04
suan icin ayni evde 2 yabanciyiz ayni evdeyiz ama bosanma kararimizi aldik sikayet edecegini söylüyor evde dahil onun üzerine herse kira kontrati vs vs evde de kalma diyor bir kac gun is yerinde kaldim calistigim insanlar cok saolsun patronlar yardimci oluyor baya bu konuda.cevabin icin cok tesekkür ederim REYYA bu bilgi iyi oldu simdi dedigin awo kuruluslari nerdeyse bi ariyayim bilgi alayim insAllah olumlu bir sonuc cikar cunki geri türkiyeye dönusu dusundugum zaman hersey daha fazla agir geliyor malum aile ve cevreye kulak tikiyamiyor insan illaki kulagina gelecek ve canini sikacak ve bos bos konusacak insanlari dusundukce burada kacak takilmayi bile dusunuyorum olabildigince gec gitmek icin son kacinilmaz ama nekadar uzak kalirsam iyidir