Halim24
03.11.2013 00:40:36
Öncelikle Merhaba Sevgili "Almancax" üyleri;
Ben 1998 yılında Frankfurt Am Main da doğmuş ve 2007 yılında Türkiye'ye taşınmış biriiyim halen annem ve babam ile Türkiyede yaşıyoruz.
oturumum halen var ve Türkiye'ye taşındıgımızdan berri 6 ayda bir eksiksiz olarak almanyaya giriş çıkış yaptım ve yapıyorum fakat önümüzdeki 4.ayda 16 yaşıma giriyorum ve malumunuz 16 yaşında oturumumun süresi bitiyor. Türkiye de 9.sınıfa gidiyorum ve 4.aya geldigimizde oturumumu uzatmak için yabancılar polisine gittigimde onlara schulbescheinigung vermem gerektgini biliyorum ama problemimiz , ben 6 yıldır Almanya'da okumuyorum. şimdi soruma gelelim ;
a. Yabancılar polisine gittigimde herşeyi anlatsak yani 2007 den berri Türkiyede okudugumu 6 ayda bir giriş çıkış yaptıgımı bana oturum verirlermi ? veya 1.ayda almanyaya gidip okula yazılıp bir dönemligine yani 1.aydan 6 aya kadar orda okula gitmemmi gerekir ?
Değerli cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
fuk_18
03.11.2013 02:39:34
birkere öncelikle 6 ayda giris cikis diye birsey yok 6 ay türkiyede 6 ay almanyada kalman gerekecekti sen bunu yapmadigin icin yabancilar polisine gittiginde yada havaliminda cikarsa oturumunu iptal edecekler google arastir 6 ayda giris cikisi ayrintili bilgiler bulabilirsin yasin daha ufak hicmi uyaran yol gosteren olmadi bu konuda sana
Halim24
03.11.2013 13:17:16
Öncelikle cevabınız icin tesekkür ederim.
şoyle bi durum var pasaportumun süresi birkaç ay önce bitmişti ve şu yeni çikan oturum kartını almak için gittifimde hiçbir sorun çıkarmadilar ve yine ayni sekilde almanyadaki ikametkah adresime bir posta gelmisti okula gidiyormu ? Veya nerde gidiyor diye ve biz türkiyede okula gittigimi geri yazdik ve yolladik ve aylardir hiç bir sorun cikmadi.
Ne yapacagima bir türlü karar veremiyorum.
fuk_18
03.11.2013 14:28:11
demekki ortaya cikmadi daha önce turkiyede okuyor yada okuyacak diye izin aldinizmi yabancilar dairesinden,ve yinede siz sansinizi deneyin gidin uzatmaya calisin turkiyede okuyorum falan deyip hersey izinli kuralli olursa sorun yasamazlar ama nereye kadar bu sekilde devam etcek onuda dusun derim alman vatandasligina gecip mavi kart ile sorunsuz kalabilirsin aslinda 18 yasina geldiginde
Halim24
03.11.2013 14:50:05
Hmm , anladim
Çok teşekkür ederim.