ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Mavi Kart Medeni Hal Sorunu?

Sayfa: [ 1 ]

guru 04.11.2013 13:55:23

merhaba arkadaşlar arama motorunu kullandım fakat bilgi yoktu bu konuyla ilgili.

biz 2 ay sonra vizeye basvuracağız şimdiden bilgiler topluyordum ve benim dikkatimi çeken bir şey oldu.

ben sonradan alman vatandaşı olduğum için evlenmeden önce mavi kart çıkarttırmıştım.
Daha sonra türkiyede işe girmek için medeni halimi ve soyadımı değiştirmek istedim kartta ama bunun mümkün olmadığını, medeni hal ve soyadı değişikliği yapamayacaklarını söylediler. nitekim başka tanıdıklarımda da aynı sorun vardı.

Aile nüfüs kayıt örn. çıkartıncada BEKAR görünüyorum. bu kayıt örneğini vizede eşimden isteyecekler napmak lazım? Alman kimliklerinde zaten medeni hal yok ama soyadım orda da değişmedi çünkü eşimin de yanımda olması gerekiyormuş.

bekar gozukmem problem yaratır mı? B formul bu durumda yeterlı olacak mıdır? şimdiden teşekkürler.

Bu arada alman eşten yurtdışı giriş çıkışlar isteniyormuş. Ben eşimden önce döneceğim almanyaya. Tr havaalanı polisi mi son giris cıkıs belgemi veriyor?

fuk_18 04.11.2013 15:21:52

mavi kart aldikdan sonra hi bir sekilde degisme olmuyor ölüm evlilik gibi durumlarda dahi nufusda kapali kayit oldugu icin vatandaslikldan cikildiginda durum neyse o sekilde kaliyor degisim olmuyor,simdi yeni yasa cikacak mavi kartlilarla ilgili o yasada bu mumkun olacak gibi ama daha yasa hakkinda  detayli bilgi olmadigindan hersey net degil,bu yuzden mavi kart sorun degil,

nufus kayit orneginide yukarda acikladim sekilde degisim olmuyor bekar olarak kalacak bu yuzden zaten formul b istiyorlar esinden onda esin ve sen olcaksin bunlari sorun etme bunlar sorun degil.

yurt disi giris cikis belgeside sadece yabancilar dairesinden aliniyor yani il emniyet müdürlügünden tabiki bu yabanci vatandaslar icin gecerli türk vatandasi olan bir kisi ilce karakollarindanda alabilir.

Bu giris cikis belgesinide sadece sen alabilirsin esin yada baska biri alamaz yada vekalet verceksin esine o sekilde alacak

guru 04.11.2013 17:00:22

peki diyelim ben almanyaya gitmeden il emniyetten aldım bu giris çıkışı.... ama aldıktan sonra ben tekrar bir çıkış yapıyorum. ona noluyor? :)

teşekkürler ufuk

fuk_18 04.11.2013 21:14:34

ne demek ne oluyor son aldigin kagitda yer almicak tabiki mantik olarak o sorun olmaz ve kesin istiyeceleride belli degil belki istemezler sen diyorsan ben isimi garantiye alayim alayim birakayim goturur isterse cikarip verir diye o senin bilecegin is

Sayfa: [ 1 ]