ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize Bekleme Sürecinde Tarih Değiştirmek ?

Sayfa: [ 1 ] 2

M3RyJan3 28.11.2013 12:13:11

Merhaba arkadaşlar , biliyorum konu başlığı biraz kafa karıştırıcı lakin daha uygun bir konu başlığı bulamadım umarım doğru yere de konuyu açmışımdır. Neyse soruma döneyim :) 22 Kasım da aile birleşimi başvurumu gerçekleştirdim. Bayan bana 3 ila 8 hafta içerisinde cevaplanacağını söyledi. Ve ben başvuru kağıdıma gitme tarihimi 20 aralık olarak gösterdim. Bilirsiniz ki uzun süren bir işlem elbette. Lakin nasıl bir yol izlersem bir şekilde aralık'ta orda olabilirim. Kimileri konsolosluğun vize bölümünü ara , bir kaç bahane sun belki olabilir diyor doğru mu sizce bu duyum ? Bu arada benim mutlaka aralık 20-25 arası orda olmam gerek. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun arkadaşlar.

Saygılar.

EL-TURCO 28.11.2013 12:34:46

aile birlesimi ile gideceksin,orda tarihi istersen yarinki tarih at,yedi sülalem öldü de(Allah gecinden versin tabii ) yine de kaseyi ne Zaman vururlarsa o Zaman gidersin aylarda sürer belki iki hafta .o tarih hikaye.takilma oraya.
birde özel degilse neden 20-25 aralik oldugunu söylersen belki daha fazla yardimimiz olur!haa diyorsunki weihnachten kutlayacam-yilbasi göreyim gec onu vermezler...
daha öncede 5 araliktan önce orda olmam lazim demisin.

tugce_doerjer 28.11.2013 18:00:26

zaten noelden onceki hafta isler cok yavas isler. noel zamanida tatilleri var zaten noel yuzunden. el-turco nun dedigi gibi ne dersen de o evraklar bugunde gitse almanyaya siran gelmeden evrakini isleme almazlar. siran geldiginde de arastirma yapmak isterse canlari bi daha beklersin. kesin kimse su gun vizen gelir diyemez ne yazik ki.... insAllah hayirlisiyla gelir vizen sende zor durumda kalmadan gelirsin almanyaya..  okey:)

M3RyJan3 28.11.2013 23:06:23

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar , desenize mecburen bekliyeceğiz artık öyle yada böyle :( ama ben yine de şansımı deniycem 15 aralık gibi hem ben hemde eşime arattırıcam , inş. belki bi yararı olur . hiç yoktan şansımı denemek bence bi zararı olmaz . gelişmeleri mutlaka yazacağım.

M3RyJan3 30.11.2013 12:12:49

arkadaşlar herkese tekrar merhabalar , dün eşim gereken yeri aramış , belgelerimin berlin de olduğunu söylemişler ki bu da 1 hafta içinde oldu. ordaki çalışan sağolsun çok yardımcı oldu bizlere , belgenin üstüne eşimin onlar gibi devlet çalışanı olduğunu bu sayede gelir gelmez en hızlı şekilde onay vereceklerini ve 20 aralık içinde not düştüğünü , belgelerin gelir gelmez onay verip aynı gün ya da hemen diğer günü istanbul'a göndereceğini söyledi. Sizce vizeyi o tarihe kadar alabilir miyim ? şu an da görünen o ki güzel gidiyor gidişat yanlış mıyım ?

trapper 30.11.2013 17:55:19

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Kasım 30, 2013, 12:12:49 ÖS
arkadaşlar herkese tekrar merhabalar , dün eşim gereken yeri aramış , belgelerimin berlin de olduğunu söylemişler ki bu da 1 hafta içinde oldu. ordaki çalışan sağolsun çok yardımcı oldu bizlere , belgenin üstüne eşimin onlar gibi devlet çalışanı olduğunu bu sayede gelir gelmez en hızlı şekilde onay vereceklerini ve 20 aralık içinde not düştüğünü , belgelerin gelir gelmez onay verip aynı gün ya da hemen diğer günü istanbul'a göndereceğini söyledi. Sizce vizeyi o tarihe kadar alabilir miyim ? şu an da görünen o ki güzel gidiyor gidişat yanlış mıyım ?
evrakların ne zaman varır...evrakları hemen onaylarlarsa iki gün içinde pasaportun eline gecer..cünkü burda bi arkadas öyle olustu..istanbul konsolosluguydu yine..eşini yabancılar dairesindeki memur aramıs vizenizi onayladım diye ve o gün o arkadasa ups den msj gitmişti..istanbul konsoloslugu hemen gönderiyor..ben bu ayın 14 ünden beri vizemin  gelmesini bekliyorum..ki 14 ünde vizem ankara konsolosluguna geldi..bekliyoruz.gec olsun güç olmasın..bol sans..

M3RyJan3 04.12.2013 00:27:06

Bu gün tekrar eşim tekrar aramış , evraklarım Köln'de kontrol edilip mühin'e gitmek üzere yoldaymış. İlk berlindeydi hadi orasını anlarız sonuçta toplanma ve kontrol merkezi orası ama köln ne iş anlayamadım bileniniz var mı ?

ScreaM18 04.12.2013 00:35:19

belki evraklarin dagitimi icin toplanilan yer köln olabilir..sebebi o olabilir..
vizeyi alma konusuna gelince, Kardesim vizeyi ausländerbehörde(yabancilar polisi) onayladiktan sonra,türkiyede gerekli konsolosun o belgelerle ilgili gerekli islemleri yapma süresi var..bu tabiki calisan memurlada alakali olan bi sey,ne kadar cabuk yaparsa vizen o kadar cabuk gelir..eger sansliysan 2 gündede gelebilir,ama en azindan 2-3 hafta beklemek gerekli..meseal bende trapper kardesle birlikte  kasim 18 tarihinden beri bekliyorum...hayirlisi sabr etmek lazim.zorlu bi sürec: :) :)

trapper 04.12.2013 00:38:00

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Aralık 04, 2013, 12:35:19 ÖÖ
belki evraklarin dagitimi icin toplanilan yer köln olabilir..sebebi o olabilir..
vizeyi alma konusuna gelince, Kardesim vizeyi ausländerbehörde(yabancilar polisi) onayladiktan sonra,Türkiyede gerekli konsolosun o belgelerle ilgili gerekli islemleri yapma süresi var..bu tabiki calisan memurlada alakali olan bi sey,ne kadar cabuk yaparsa vizen o kadar cabuk gelir..eger sansliysan 2 gündede gelebilir,ama en azindan 2-3 hafta beklemek gerekli..meseal bende trapper kardesle birlikte  kasim 18 tarihinden beri bekliyorum...hayirlisi sabr etmek lazim.zorlu bi sürec: :) :)
yasabır arkadası unutma oda 14 ünden beri bekliyor.. ;)

ScreaM18 04.12.2013 00:46:01

bi de kardes atladim ben ana konuyu:) :) vizeyi ileri aldirma süreci demi$sin....:) :) böyle bi sey tabiki mümkün ama keyf-i durumlar icin degil...
mesela esiniz agir hasta,hastanede ameliyat olmasi gerekiyo gibi sebeplerle bize sürei erkene alinabilir..bunun icin tabiki hastaliginin agirligi hakkinda rapor gerekli o hastanenin bas hekiminden..
yada esiniz dogum yapmak üzere 8.ci ve 9.cu ayindaysa 2 gün icinde alabilirisn,tabi bu durumlarin raporlari elinde olmasi gerekli,ve sahtekarlik olmamasi gerekli...:)türkiyedeki gibi gidip de doktora bana bi hamile raporu lazim esimin erken vize alabilmesi icin dediginde,bizimkiler hemen hazirlayip verir..bu durum tabiki ordada belirli sartlarda yapilabilir,ancak sahtekarlik anlasildiginda her$ey sikintiya girebilir..bi kac hafta fazla beklemek yerine,insanin kendisini sikintiya sokmasina da gerek yok ...

M3RyJan3 04.12.2013 08:40:22

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Aralık 04, 2013, 12:35:19 ÖÖ
vizeyi alma konusuna gelince, Kardesim vizeyi ausländerbehörde(yabancilar polisi) onayladiktan sonra,Türkiyede gerekli konsolosun o belgelerle ilgili gerekli islemleri yapma süresi var..bu tabiki calisan memurlada alakali olan bi sey,ne kadar cabuk yaparsa vizen o kadar cabuk gelir..eger sansliysan 2 gündede gelebilir,ama en azindan 2-3 hafta beklemek gerekli..meseal bende trapper kardesle birlikte  kasim 18 tarihinden beri bekliyorum...hayirlisi sabr etmek lazim.zorlu bi sürec: :) :)

Belki de , lakin ilk berlindeydi orda kontrol ettikten sonra Köln'e gitti orda da kontrol bitince Münih'e göndermişler. Yabancılar polisinden hiç sıkıntım yok çünkü vardığı gün onay verip elektronik posta şeklinde yollayacaklarına söz verdiler eşime , meslektaş sayıldığı için sanırım bize güzelliklerini yapıyorlar :)

M3RyJan3 04.12.2013 08:41:38

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Aralık 04, 2013, 12:46:01 ÖÖ
bi de kardes atladim ben ana konuyu:) :) vizeyi ileri aldirma süreci demi$sin....:) :) böyle bi sey tabiki mümkün ama keyf-i durumlar icin degil...
mesela esiniz agir hasta,hastanede ameliyat olmasi gerekiyo gibi sebeplerle bize sürei erkene alinabilir..bunun icin tabiki hastaliginin agirligi hakkinda rapor gerekli o hastanenin bas hekiminden..
yada esiniz dogum yapmak üzere 8.ci ve 9.cu ayindaysa 2 gün icinde alabilirisn,tabi bu durumlarin raporlari elinde olmasi gerekli,ve sahtekarlik olmamasi gerekli...:)Türkiyedeki gibi gidip de doktora bana bi hamile raporu lazim esimin erken vize alabilmesi icin dediginde,bizimkiler hemen hazirlayip verir..bu durum tabiki ordada belirli sartlarda yapilabilir,ancak sahtekarlik anlasildiginda her$ey sikintiya girebilir..bi kac hafta fazla beklemek yerine,insanin kendisini sikintiya sokmasina da gerek yok ...

Elbette ki hiç değmez , haklısın arkadaşım. Beklemekten başka çare yok belli. ALLAH biz bekleyenlere sabır versin inş. Herkes için hayırlısı inş.

ScreaM18 11.12.2013 23:44:04

m3ryjan3 kardes vize durumlari nasil ???

ScreaM18 12.12.2013 00:31:37

kardes durumlari nasil senin ?haber varmi -?

M3RyJan3 12.12.2013 11:38:30

halen bekliyorum kardeşim , belgeler halen münih'e varmadı. Acaba çok mu yoğunlar bilmiyorum ama vardığı gün yabancılar polisinden vizem onayım var. Bekliyorum ki bir an önce varsın. Sonra inş. en kısa zamanda ist. konso. verir bir an önce pass. ı

Sayfa: [ 1 ] 2