firarisevdam07
06.12.2013 05:45:33
Merhaba Arkadaslar
Benim kafama takilan bır mevzu var,Almanya ya geleli 3,5 sene oldu Nisan'da 4 sene olucak,Ben evliyim bazi sebeplerden dolayi ayri Eve cikmak istiyorum.Çok düşündüm ama artık başka çarem kalmadı.2,5 senedir 8 saat olarak çalışıyorum.pazartesi günü yeni fetrag imzalıcam,inş bu uzatma son olucak,2014 ün 7nci ayında fest fetrag alıcam.İş konusunda sıkıntım yok,hani ayrı eve çıkarsam beni tr ye gönderme olayı olurmu,Süresiz oturumum olmadıgı içini bir sıkıntı olur mu?
Simdiden Tskler
fuk_18
06.12.2013 13:32:12
zaten normal prosedür turkiyeden gelen birinin evli olarak 3 sene yi doldurmasi gerekliki suresiz oturum alabilsin birde dil sertfikani aldiysan sorun yok normalde bosansan bile suresiz oturum vermeleri gerek suan resmi olarak evlisiniz ayri eve ciksaniz bile kagit ustunde evli oldugunuz icin sorun cikarmicaklardir ama dedigim gibi dil sertifikalarini sorun yapabilirler eger yok ise
firarisevdam07
06.12.2013 14:25:46
Öncelik le cvp için tşk ederim,benimde tek eksiğim b1 serikifası,onuda halledicem.Birde şimdi oturumum az olduğu için evde vermez kimse.benim düşüncem bu şekilde en azıdan.nasıl bi yol izlemem gerek?
fuk_18
06.12.2013 17:18:38
ev niye vermesinler onemli olan maasin olmasi bunu sorun yapacaklarini sanmiyorum kac milyon kisi yasiyor sureli oturumlu bunlarin hicmi evleri yok yani siz evi ayirabilirsiniz onemli olan kirayi ödemek b1 de alsaniz cok iyi olur ama a2 de yetiyor süresiz oturum icin
Alıntı yapılan: firarisevdam07 - Aralık 06, 2013, 02:25:46 ÖS
Öncelik le cvp için tşk ederim,benimde tek eksiğim b1 serikifası,onuda halledicem.Birde şimdi oturumum az olduğu için evde vermez kimse.benim düşüncem bu şekilde en azıdan.nasıl bi yol izlemem gerek?
Reyya
08.12.2013 11:38:47
artık yabancılar dairesinin tutumu eskisi gibi değil bilmediğim konularda yorum yapmam, evini ayırmadan önce bu konu hakkında iyice bilgi al derim. bir arkadaşımın başına geldi bu yüzden paylaşıyorum
firarisevdam07, yeni Almanya'da olanlar için yani 3 yıllık bile olsa yeni sayılır. evini ayırmadan önce şu noktalara çok dikkat etmeni isterim. senin çalıştığın işyerinde 8 saat, kağıt üzerinde görünüyormu? yani volltime olarak çalışıyorsun değilmi? bu çok özel olacak ama, aldığın maaş 900 euro nun üzerindemi? yabancılar dairesinin en dikkat ettiği noktalar bunlar. 900 - 1000 euronun altında kazandığın an sorun çıkartıyor haberin olsun. onlar haklı olarak ülkeye vergi ödemeni, hiçbirşeye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üstünde durmanı istiyorlar. hepsi bu.devletin öngördüğü en az seviye 950-1000 euro.
ayrıca elbette 3 yıllık eşinle doldurduğun bir sürec var ama ayrı evlerde yaşadığında yabancılar dairesi için kağıtlı evli olmana rağmen ayrılmış görünüyorsun onlar için.(bu yeni uygulamaymış) . gerçi sen volltime ve istedikleri maaşı kazanıyorsan 3 yıldan sonra ayrı yaşaman sorun olmuyor. ama daha az maaşın olduğunda dikkat et senin 3 yıl doldurup, ayrı yaşamanı anlaşmalı evlilik olarak görüp sorun çıkartıyorlar. istersen B1 sertifikan olsun bunun hiç önemi yok. ayrıca artık imkansız eskisi gibi üçyıllık oturum için süresiz vermiyorlar. sana 3 yıllık oturum verirler tabii dediğim gibi istedikleri şartlar olduğu müddetçe. bu 3 yıllık oturumundan sonra, hala çalışıyorsan o zaman süresiz oturumu hak ediyorsun.