hocam genelde Almanya'nın istedigi sartlar belli aile birlesimi icin ...izmir ankara istanbul farketedecegini zannetmiyorum..sadece bi kac evrakta tercüme istiyo bazi alman konsolosluklari...
sorular bildigim kadariyla aciklayim;
1. Sorum şu benim düğünüm olmadı 9 şubat 2014 te düğün tarihimizi aldık . Sizce o zaman kadar benim vizemin çıkma ihtimali nedir???
----->Buna tam olarak kesin bi $ey söylemek dogru olmaz 1 ayda sürebilir 1 senede..ama ortalama 3 ay gözden cikarin...
2. Sorum turistik vizemin reddedildiğini soylemiştim bu benim için bir engel olur mu? Düğünümden sonra 20 subata kadar eşimle turkiyedeyiz ve ben düğünümden sonra eşimi yollamak istemiyorum..
------>Turistik vizesinin reddi ile aile birlesimi vizesi sartlari arasinda bi baglanti ooldugunu sanmiyorum...aile birlesimi icin yurtdisindaki esiniz gerekli sartlari,imkanlari saglarsa turistik vizenin red gelmis olmasi aile birlesimi icin engel teskil etmez...
E$inizde almansa,maddi yönden bi sorun yoksa 6 ay boyunca haklarini kaybetmeden Türkiyede istedigi gibi kalabilir,gelmesi,gitmesi,kalmasi zaten kendi istegine bagli

Ilave olarak Mavi karti varsa esinizin istedigi kadar kalabilir Türkiyede haklarini kaybetmeden...

3..---> meslekle ilgili de kesinlikle bi sorun olmaz...
vizeye müracaat etmeden ve vizeni gelmeden isinizden istifa etmeniz biraz mantiksiz olmu$..cünki aile birlesimi süreci cok zorlu bi sürectir...tahmini olarak bi zaman dilimi veriiym size,,7 aralikta sorunsuz bi sekilde tüm evraklarla basvurdunuz diyelim,bunlarin almanyaya gitmesi en az 3-4 hafta...
yabancilar polisinin duruma ve sartlara göre kagitlarinizi isleme koyma ve onaylama süreci 1-2 hafta...ve Türkiyeye onay geldikten sonra 4 hafta daha..yaani tahmini olarak mart ortasi ve ya nisan ayina kadar bekleme süreci...
ama umarim islemleriniz daha cabuk hallolour..bu sadece tahmini bi tarihti...
umarim gerekli sorulari cevaplyabilmisimdir...hayirli günler..