ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: DENEYİMİ OLANLARDAN YARDIM!! İZMİR ALAN KONSOLOSLUĞU

Sayfa: [ 1 ]

diyetisyen 20.12.2013 21:48:04

Selam arkadaslar; Ben öncelikle kendimden bahsedeyim. Diyetisyenim mesleğimi icra ediyordum ve istifa ettim evlenipte Almanyaya gidecegim diye. Eşim alman vatandaşı Dortmund'ta yaşıyor. Evi var maaşıda iyi. Agustosta nişanlandık ve ben daha sonra kursa başladım 1 aylık kursun ardından A1 sertifikamı kazandım 71 puanla.Bu sırada ben turistik vize için basvurdum annemi kefil gosterdim almanyadan gelen davetiyemizde vardı anneme çıktı vize ama bana reddedildi!  sonra aile birleşimi için başvurumu bir şirket tarafından yaptırdım onlarda yerime randevumu aldılar. 7 Ocak 2014 tarihinde İzmir Alman Konsolosluğunda eşim daha önceden 1 evlilik yapmış almanyada ve boşanmış. Türkiyeye nişanlım geldi ve nikahımızı kıydık. Belgelerimi hazırladım ve randevu gunumu bekliyorum. 1. Sorum şu benim düğünüm olmadı 9 şubat 2014 te düğün tarihimizi aldık . Sizce o zaman kadar benim vizemin çıkma ihtimali nedir? 2. Sorum turistik vizemin reddedildiğini soylemiştim bu benim için bir engel olur mu? Düğünümden sonra 20 subata kadar eşimle turkiyedeyiz ve ben düğünümden sonra eşimi yollamak istemiyorum  :(3. Sorum ise pasaportumu yenilerken ordaki memur mesleğimi sordu ve ben diyetisyenim dedim diyetisyen ibaresi olmadığından doktor olarak yazdıgını soyledi bu sıkıntı cıkarır mı?

Cevaplayanlara şimdiden cok teşekkürler...

ScreaM18 21.12.2013 00:45:43

hocam genelde Almanya'nın istedigi sartlar belli aile birlesimi icin ...izmir ankara istanbul farketedecegini zannetmiyorum..sadece bi kac evrakta tercüme istiyo bazi alman konsolosluklari...
sorular bildigim kadariyla aciklayim;
1. Sorum şu benim düğünüm olmadı 9 şubat 2014 te düğün tarihimizi aldık . Sizce o zaman kadar benim vizemin çıkma ihtimali nedir???
----->Buna tam olarak kesin bi $ey söylemek dogru olmaz 1 ayda sürebilir 1 senede..ama ortalama 3 ay gözden cikarin...
2. Sorum turistik vizemin reddedildiğini soylemiştim bu benim için bir engel olur mu? Düğünümden sonra 20 subata kadar eşimle turkiyedeyiz ve ben düğünümden sonra eşimi yollamak istemiyorum..
------>Turistik vizesinin reddi ile aile birlesimi vizesi sartlari arasinda bi baglanti ooldugunu sanmiyorum...aile birlesimi icin yurtdisindaki esiniz gerekli sartlari,imkanlari saglarsa turistik vizenin red gelmis olmasi aile birlesimi icin engel teskil etmez...
E$inizde almansa,maddi yönden bi sorun yoksa 6 ay boyunca haklarini kaybetmeden Türkiyede istedigi gibi kalabilir,gelmesi,gitmesi,kalmasi zaten kendi istegine bagli ;);)
Ilave olarak Mavi karti varsa esinizin istedigi kadar kalabilir Türkiyede haklarini kaybetmeden... alkis:) alkis:) okey:)
3..---> meslekle ilgili de kesinlikle bi sorun olmaz...

vizeye müracaat etmeden ve vizeni gelmeden isinizden istifa etmeniz biraz mantiksiz olmu$..cünki aile birlesimi süreci cok zorlu bi sürectir...tahmini olarak bi zaman dilimi veriiym size,,7 aralikta sorunsuz bi sekilde tüm evraklarla basvurdunuz diyelim,bunlarin almanyaya gitmesi en az 3-4 hafta...
yabancilar polisinin duruma ve sartlara göre kagitlarinizi isleme koyma ve onaylama süreci 1-2 hafta...ve Türkiyeye onay geldikten sonra 4 hafta daha..yaani tahmini olarak mart ortasi ve ya nisan ayina kadar bekleme süreci...
ama umarim islemleriniz daha cabuk hallolour..bu sadece tahmini bi tarihti...
umarim gerekli sorulari cevaplyabilmisimdir...hayirli günler..

diyetisyen 21.12.2013 11:29:29

Öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkürler benim izin durumum olmuyordu işte o yüzden istifa ettim ama simdide can sıkıntısından patlıyorum. İşten ayrıldığım için bazı arkadasların 1 ay 1bucuk ay içinde cıktıgını duydum inşAllah benimkide oyle olur. Eşimin mavi kartı yok yinede gelip gidecek artık sonucum ve izmir konsoloslukla gorusmemi deneyimlerimi yazacağım. Çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar için.

Sayfa: [ 1 ]