esma 41
29.12.2013 01:30:22
Cemaat ve AK Parti kavgası üzerine...
Benim icin Çok değerli bir hocamın ( öğretmen )
Kaleminden (onun deyimiyle )bir
senaryo ...
Konuya uygun ... Ben dogrudan yazayım ...
Fetullah Gülen ve cemaatine ...
Başbakan ve hükümetin bu konudaki sert tutumunun nedenini en azından kendimizce anladık...
Bu ülkede cemaat en az 30 senedir "profesyonel" bir şekilde "beyin avcılığı" yapıyor... En küçük kasabaya kadar nerede parlak zekalı gelecek vaat eden çocuk-genç varsa onlara kancayı takıyorlar ve genelde parasız ve kaliteli bir eğitim imkanının yanında kendilerine "bağlı-bağımlı" olarak yetiştiriyorlar...
Bu yetişen çocuklara da Fethullah Hoca efendinin Kur'an'daki temel ilkelere tamamen ters bir şekilde "Peygamber Türkçe olimpiyatında stada geldi" vb. aşılamalarıyla ve kendi bakış açılarıyla çizdikleri "ALLAH rızası" kavramının altında "istediklerini yaptırır" hale geliyorlar...
Ve bu çocuklar zamanla ülkenin her kademesinde yer aldıkları gibi "devlet adamlığına" da soyunuyorlar...
İlkelerini Kur'andan ve hayattan değil de "Hocalarından" alan bu "kaliteli" insanlar da her daim hocalarının- abilerinin emrinde oldukları için de artık hem ülke hem de AKP adına tehlike arz etmeye başlıyor...
Bu çarka "dur" demek için hükümet onların en güzel "beyin avı tuzakları" olan dershanelere savaş açtı... Hem de henüz halka gerekçesini bile tam açıklayamamışken...
Ortaokullarda yılda iki defa yapılacak olan merkezi sınavla da "kaliteli çocukların" daha 6. sınıfta bakanlıkça ve okullarınca tespit edilmesini sağlayacaklar ve bu "değerli beyinleri" cemaate kaptırmayacaklar... Hatırlatırım ki merkezi sınavlar gerçekten şahane bir uygulama olacakken Zaman Gazetesi ve STV bu sınavlarla ilgili de hiç memnun olmadıklarını belli eden yayınlar yapmışlardı...
Hocamın senaryosu uymuş mu ?
Kısa ve net değil mı ?