deniz388
24.12.2013 13:50:03
Selamun Aleyküm
Bu ayın 18 inde konsoloslukta randevuya girdim. Çok da güzel geçti. Diğerlerine en geç 3 ay içerisinde sonuç gelir diyen aynı görevli bana evraklarınız yabancılar polisine gidecek en kısa zamanda sonuç alırsınız dedi...
Yalnız şöyle bir sorun var; eşim Türk Vatandaşı ve çalışmıyor. Bir akrabası kağıt yazdı Almanya'ya girdikten sonra firmamda işe başlayacak diye. Kayınbaba'da evimde oturacaklar kira almayacam diyecek...
Bu durumda vizeme onay verilip verilmeme olasılığı nedir?
Cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden sağ olun...
tugce_doerjer
24.12.2013 14:11:16
almanyada yabancilar subesi sizin esinizden maas bordrosu istiyecektir.esiniz onlara devletten hicbir yardim almayacaginizi kanitlarsa belki sorun cikmaz fakat maas bordrosu olmayan yada maasi yetersiz oldugu icin sorun yasayanlar oldu.
deniz388
24.12.2013 14:18:51
Cevap için sağ olun.
Maaş bordrosu maalesef yok. Çalışmıyor... Elimizdeki imkanları yukarıda yazdım. İki de kefil ayarlarız yukardakilere ek olarak sonrası Allah büyük ve Allah'tan hayrlısı artık...
fuk_18
24.12.2013 14:47:16
2 kefil sizin gecinmeniz icin gerekli olan en az 1300 euro maasi her ay karsilayacaklarsa o zaman sorun olmazda birde yabancilar dairesi giciklik yapip illa maas isterse baska care yok mecbur ise baslayip 3 ay sonra yeniden vizeye basvurman gerekecek
Alıntı yapılan: deniz388 - Aralık 24, 2013, 02:18:51 ÖS
Cevap için sağ olun.
Maaş bordrosu maalesef yok. Çalışmıyor... Elimizdeki imkanları yukarıda yazdım. İki de kefil ayarlarız yukardakilere ek olarak sonrası Allah büyük ve Allah'tan hayrlısı artık... 
deniz388
24.12.2013 14:49:57
Kira vs. yok zaten akrabanın firmasında işe başlayacam. O yazıda var.
İşimiz ordaki kişinin insafına kaldı yani...
Yanıt için sağ olasın Ufuk.
fuk_18
24.12.2013 15:46:11
evet de yabancilar dairesinin hemen calisma izni verecegini nerden bilyorsun,sana digcekleri once kursa git eger almancan yok ise,eger almanca biliyorsan bazen bilenden bile b1 belgesi yada en az a2 belgesi istiyorlar onu getirene kadar calisma izni vermiyorlar yada süresiz oturum vermiyorlar yani anlattigniz gibi kolay olmuyor hersey
Alıntı yapılan: deniz388 - Aralık 24, 2013, 02:49:57 ÖS
Kira vs. yok zaten akrabanın firmasında işe başlayacam. O yazıda var.
İşimiz ordaki kişinin insafına kaldı yani...
Yanıt için sağ olasın Ufuk.
tugce_doerjer
24.12.2013 17:53:56
yabancilar subesine istediginiz kadar is yerinden imzali kagit getirin. size soyliycekleri yada dusunecekleri seyi soyliyim ben. ne malum bu evrakla 2 ay calisip sonra isten cikmayacaginiz.almanyaya gelmek icin tanidiginizin duzenledigi evrak ne kadar gecerli olur diycekler. emin olun bircok kisi her turlu yolu deniyor ve adamlar artik soyledikleriniz dogru olsa bile inanmiyor ve arastiriyorlar. ayrica diliniz olsa bile ufugun dedigi gibi okula gitmeniz gerekicek. Allah yardimciniz olsun.
nasıl yani devlet neden calısma musadesi vermesin ki? calısmadan nasıl gecineceklermiş
tugce_doerjer
26.12.2013 15:34:01
canim o yuzden devlet vize verirken almanyadaki esin bir isi olsun,yanina aldigi esinin gecimini saglayabilsin diye maas bordrosu istiyor. bize verdikleri ilk vize 3 ay gecerli. almanyaya gittigin zaman vizeyi uzatiyorsun.oturum izni aliyorsun bazilarina 1 bazilarina 3 yil veriliyor.bana 3 yil verilmisti.calisma iznide verildi bana.oturumla birlikte.gelir gelmez ise basladim cunku. fakat devlet b1 sart kostugu icin istesende calisamiyorsun.vizeyi tekrar uzatmaya gittiginde senden b1 soruyorlar. devlet calisamazsin demiyor.calis istersen ama sart kostugum kursuda yapicaksin diyor.
bazilari yarim gun calisip kurs yapiyor benim gibi.bazilari calismiyor kursa gidiyor.
Swiny
26.12.2013 16:59:17
Arkadaşlar benimde bir sorum var. Eşim italyan ve almanya'da en son ekim ayında çalıştı. şubat ayında almanya'da tekrar işe başlıcak ve ben şubat ayı için aile birleşimine başvurdum. Eşimden istenen son 3 aylık maaş bordrosu için Ağustos(900 euro), Eylül(1150 euro), Ekim(1150 euro) aylarının bordoları yeterli olur mu ya da almanya'da tekrar 3 ay çalıştıktan sonra tekrar mı vizeye başvurmalıyım?
Bu bordrolarda eşimden yaşadığı yerin(lojmanın) kesintiside gözüküyor, elline geçen para kesintiden sonra.
Swiny
11.01.2014 13:04:49
Arkadaşlar yukarıdaki sorum hakkında bilgi sahibi olan yok mu?Yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim.
tugce_doerjer
11.01.2014 13:16:19
esinizden istenen maas bordrosu son 3 ayi kapsar. esiniz subat ayinda yeni ise baslamis olacak. gecmisteki maas bordrolari gecersizdir.sonucta ekim ayinda kazandigi para su anda yok. o yuzden maas bordrosunu son 3 aylik istiyorlar. benim bildigim bu.