ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: aile birlesimi daha onceden evlendim

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

mMMm90 27.12.2013 18:29:24

peki bu almanyaya gelmesine bi engel oldumu?

tugce_doerjer 27.12.2013 20:50:46

benim esim zaten alman.onceden turk degildi.

daha onceden bosanmis olmasi benim evliligimi yada vizemi etkilemedi.zaten biz evlenmeden 5 sene once ayrilmislar. turk olan benim yani.benim ilk evliligimdi.onceden evlenip bosansaydim bile bir sorun olmazdi.sonucta insanlar evlendigi gibi bosanabilirde.onemli olan neden bosandigini anlatabilmen.hemen bosanip evlendigin zaman adamlar der sana almanyaya gelmek icin anlasmali evlendin diye.o zaman iste ya ret olur yada vizeyi cok gec verirler.

mMMm90 27.12.2013 20:56:18

avukata ne zaman bas vurdugumu göstersem belgeli olarak yani ne zamandan beri yeni birlikteligimin oldugunu eskisini bitirmek istedigimi bir ucak biletiyle iki avukattan alacagim belgelerin üstündeki tarihlerle belgeleyip desemki cocuklugumuzdan beri tanisioz ben sadece cesaret edemedim eskisinin felan filan hatasi olduktan sonra ayrildim 5 yildir ayri yasiyorum 2 yildir bosanmakla mahkemelerle urasiyorum türkiyeye 3 yildirda yeni bir birlikteligim var bu 5 senenin son 3 yili yetmezmi?

mMMm90 27.12.2013 20:59:15

yani cok eskiye dayandigina göre tanismisligimiz hic bi sorudada sorun cikmicak ruhunu bilirim :))) :P

Reyya 28.12.2013 01:10:02

Alıntı yapılan: mMMm90 - Aralık 27, 2013, 08:56:18 ÖS
avukata ne zaman bas vurdugumu göstersem belgeli olarak yani ne zamandan beri yeni birlikteligimin oldugunu eskisini bitirmek istedigimi bir ucak biletiyle iki avukattan alacagim belgelerin üstündeki tarihlerle belgeleyip desemki cocuklugumuzdan beri tanisioz ben sadece cesaret edemedim eskisinin felan filan hatasi olduktan sonra ayrildim 5 yildir ayri yasiyorum 2 yildir bosanmakla mahkemelerle urasiyorum Türkiyeye 3 yildirda yeni bir birlikteligim var bu 5 senenin son 3 yili yetmezmi?

bunu belgelemene gerek yokki. Sen 5 yıldır eşinle ayrı yaşadığını kanıtlıyorsun ve 2 yıldırda boşanma davan var.  burada sorun yok zaten. benim sorduğum Türkiyede boşanma olur olmaz hemen başka bir evlilik yapamıyorsun , acaba Alman kanunlarındadamı böyle diye sordum. Boşanma davası açtığında Alman kanunlarında eşlerin ayrı 1 yıl yaşaması gerektiğini biliyorum. sonrası için sormuştum. :)

mMMm90 28.12.2013 01:51:32

Alıntı yapılan: Reyya - Aralık 28, 2013, 01:10:02 ÖÖ
bunu belgelemene gerek yokki. Sen 5 yıldır eşinle ayrı yaşadığını kanıtlıyorsun ve 2 yıldırda boşanma davan var.  burada sorun yok zaten. benim sorduğum Türkiyede boşanma olur olmaz hemen başka bir evlilik yapamıyorsun , acaba Alman kanunlarındadamı böyle diye sordum. Boşanma davası açtığında Alman kanunlarında eşlerin ayrı 1 yıl yaşaması gerektiğini biliyorum. sonrası için sormuştum. :))

bosanmis olmamdan degil yeniden evlenince alman konsoloslugu neden hemen evlendin almanya icin yaptin düsüncesine cvp olarak belgelemekten bahsediyorum

mMMm90 30.12.2013 19:51:37

esim simdi yurt disindan gelecek burda evlenecez hangi kagitlari beraberinde getirmesi gerekiyor ve almanyada yapmasi gereken bir islem varmi?

tugce_doerjer 30.12.2013 22:18:23

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=18986.0 bu linkte ufuk arkadasimizin verdigi bilgiler var. alman esten istenen bilgilerde icinde.

mMMm90 30.12.2013 23:41:38

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Aralık 30, 2013, 10:18:23 ÖS
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=18986.0 bu linkte ufuk arkadasimizin verdigi bilgiler var. alman esten istenen bilgilerde icinde.

bununla ne alakasi varki? benim sordugum kizin almanyadan gelirken orda yapmasi gereken bi is varmi evlenecez burda hangi kaitlari getirmesi gerekio gelirken halledilecek isler varsa diye dedim siz direk vize basvurusu anlamissiniz

mMMm90 07.01.2014 21:38:50

esim yakinda almanyadan geliyor benimle evlenmek icin yaninda getirmesi gereken evraklar neler ve nerden cikartmasi gerekiyor simdiden tesekkür ederim...

tugce_doerjer 07.01.2014 22:37:35

siz gidin belediyeye  sorun ne evrak istediklerini.daha kesin bilgi alirsiniz.

mMMm90 08.01.2014 12:36:49

ne belediyesi yaw bu sitenin dünyadan haberi yokmu üye olduk bilgi almak icin kimse bişi sölemiyor alman vatandasi kadin türk vatandasi erkekler evlenirken almanyadan hangi evraklari nerden cikarmasi gerekiyor bilen yokmu?

tugce_doerjer 08.01.2014 12:43:23

yahu arkadasim alman vatandasinin getirmesi geeken evraklarini gidiceksin belediyenin nikah dairesine sorucaksin.onlar sana istedikleri evraklari soyliycekler.neyini anlamiyorsun sen bunun? evlenicez diyorsun evrak diyorsun.soyluyorum sana kesin evrak listesini al daha rahat olur diye anlamiyorsun.

ne evrak istediklerini ogrenincede esin gider cikartir evraklari nerden cikaricaksa. gelirken yaninda getirir. tobe tobe yaaaaa madem kimsenin dunyadan haberi yok kendin hallet isini ne soruyorsun.

nikah dairesine gidip iki dakika evraklari ogreniceksin.yada hangi belediyede evleniceksen internet sitesine gir istenen evraklari bul.esinde gelirken getirsin.

fuk_18 08.01.2014 12:53:17

sitede arasan gerekli tum belgeler var linki okursan anlarsin hangi belgelerin gerektigini
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=18877.0

Alıntı yapılan: mMMm90 - Ocak 08, 2014, 12:36:49 ÖS
ne belediyesi yaw bu sitenin dünyadan haberi yokmu üye olduk bilgi almak icin kimse bişi sölemiyor alman vatandasi kadin türk vatandasi erkekler evlenirken Almanya'dan hangi evraklari nerden cikarmasi gerekiyor bilen yokmu?

mMMm90 08.01.2014 13:41:35

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 08, 2014, 12:43:23 ÖS
yahu arkadasim alman vatandasinin getirmesi geeken evraklarini gidiceksin belediyenin nikah dairesine sorucaksin.onlar sana istedikleri evraklari soyliycekler.neyini anlamiyorsun sen bunun? evlenicez diyorsun evrak diyorsun.soyluyorum sana kesin evrak listesini al daha rahat olur diye anlamiyorsun.

ne evrak istediklerini ogrenincede esin gider cikartir evraklari nerden cikaricaksa. gelirken yaninda getirir. tobe tobe yaaaaa madem kimsenin dunyadan haberi yok kendin hallet isini ne soruyorsun.

nikah dairesine gidip iki dakika evraklari ogreniceksin.yada hangi belediyede evleniceksen internet sitesine gir istenen evraklari bul.esinde gelirken getirsin.
siz yardim etmesenizde olur ben bu siteye belediyeye gidip ögrenmemek icin üye oldum yoksa bu site bana cvp veremicekse neden ne işim olurki

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4