arkadaşlar hepinize merhaba! siteye 2 dakika önce üye.arada bir siteyi takip ediyordum.aile birleşimi vizemi nasıl aldığımı anlatmak istiyorum diğer arkadaşlara yardımcı olabilmesi açısından.
öncelikle evli değilim ve kız arkadaşım 7 aylık hamile(gurbetçi değil alman vatandaşı)
kasım ayında aile birleşimi vizesi için randevu aldık fakat randevuyu 5 şubat tarihine verdiler ancak planlanan doğum tarihi 8 şubat.(bu arada hali hazırda 2 senelik schengen vizem bulunmakta fakat aile birleşimi istediğimiz için bu vizeye başvurduk)buna istinaden kız arkadaşım konsolosluğu
aradı ve durumu izah etti.konsolosluktan gelen cevap kendi web sitelerindeki formu doldurum onlara yollamamız ve durumu izah etmemizdi.neyse kız arkadaşım denilenlerin aynısı yaptı( bu arada kendisi Türkiyedeydi ve bir kaç defa konsoloslugu telefonla arayıp durumu kendisi izah etti).web sitesindeki formu doldurup yolladıktan 2 gün sonra bizi telefonla aradılar ve randevu tarihimizi 2 aralık gününe aldıklarını bildirdiler

2 aralık günü sabahtan vize bölümünde hazır oldum.girişte evrakları kontrol eden bayan dedi ki senin vize alman imkansız..bırak vize almayı görüşmeyi bile iptal edicekler ve bana geri döneceksin dedi..bunu söylemesinin neden ne evli olduğum nede çocuğun dünyaya gelmiş olmaması..gülüp geçtim.kendisinin evrakları kontrol etmekle görevli birisi olduğunu izah ettim ve numaram yandıgında vize görevlisi ile görüşmeye gittim.(bu arada arkadaşlar elimde elle tutulur bir evrak yoktu gerçekten,sonuçta cidden evli değilim ve oğlumuz henüz dünyada değil)
neyse numaram yandığında vize görevlisinin bölümüne gittim.ilk başta heyecanlıydım fakat görevli bayan çok iyi niyetliydi(aslına bakarsanız bütün evrak işlemlerin başladığından beri herkes farklı ilgi ve alaka gösterdi konsoloslukta.müdürlerden bazılarıyla oturup çay bile içtim!)
görevli bayan evraklarımı tek tek kontrol etti.vize ücreti almadı! a1 sınavı belgesi istemedi(zaten sınava girmemiştim

)
tamam dedi şimdi vizenizin onayını bekleyeceksiniz.ne kadar beklemem gerekli diye sordum?çünkü doğumdan önce kız arkadaşımının yanında olmam gerekiyor ve yeni eve taşındık bu işleri benim halletmem gerekiyor.bunu açık açık belirttim acelemiz var dedim.dedi ki biz evraklarınızı almanyaya posta yoluyla gönderiyoruz ve ortalama 2 haftayı bulabiliyor.2 hafta sonra kız arkadaşın yabancılar ofisine gitsin ve durumun acil olduğunu belirtsin hemen onay verirler bizde vizenizi onaylayıp pasaportunuzu size yollarız.
gerçekten 2 hafta sonra evraklarım almanyaya ulaştı ve kız arkadaşım durumu izah edip acelemiz olduğunu belirtti.fakat aile birleşimi vizesinde ilk 3 ay çalışma izniniz olmuyor arkadaşlar.buna istinaden Almanya'daki yabancılar ofisi benim bir sponsor bulmamı istedi.bu sponsor sadece bana doğuma kadar yeterli parayı sağlayacak birisi olması kafiymiş(yani ortalama 2-3 hafta kadar benim durum için söylüyorum)
kız arkadaşımın abisi bana sponsor oldu ve evrakları 23 aralıkta imzaladı ve bombayı söylüyorum pasaportumu bu sabah vizeli bir şekilde teslim aldım!!!

demek istediğim arkadaşlar çocuk üzerinden aile birleşimi yapacak olan arkadaşlar çok rahat olsun 20 gün içinde pasaportumu vizeli bir şekilde aldım(hafta sonları dahil,haftasonlarını çıkartırsanız çok komik bir zaman çıkıyor ortaya)
ayrıca belki şimdiki ve eski pasaportlarımda bulunan toplamda neredeyse 20ye yakın schengen vizesi,çoğu uzak doğu ülkesi(çin,hindistan vs.)ve hali hazırda bulunan 10 yıllık amerika ve ingiltere vizelerimin etkisi olabilir diye düşünüyorum.
umarım yazdıklarım buradaki diğer arkadaşlara bir parça olsa yardımcı olabilir.
istediğiniz zaman beni arayıp soru sorabilirsiniz bilgilerimi tecrubelerimi paylaşabilirim.telefonum 7 gün 24 saat açık
0537 353 23 33
email:oytuntarhanozturk@gmail.com
hepinize bol şanslar
Oytun Öztürk