posmasterr
12.01.2014 19:36:11
Arkadaşlar merhaba uzun bir uğraştan sonra yardım alabileceğim bir ortam buldum diye düşünüyorum.
Eşim almanyada yaşıyor ve çalışıyor.Nikahımızı 5 ay önce yaptık.Düğün içinde yaz'ı bekliyoruz.Yalnız şöyle bir sorunum var;
Aile birleşimi için daha başvuru yapmadım.mart ayının son haftası gibi başvuru yapacağım bazı özel nedenlerden dolayı.Dil kursuna gittim ve sertifikamıda aldım.Lakin düğün den önce kına gecesini almanyada yapmak istiyoruz..Fakat edindiğim bilgiye göre eşim almanyada olduğu için ve aile birleşimi yapacağımız için normal turistik vize vermiyormuş alman hükümeti.Bunun gerçeklik payı nedir?Yani ben aile birleşimi yapmadan önce kına gecemi orada yapıp daha sonra türkiyede düğün yapacagım.Bu durumda normal turistik vize alıp almanyaya gitme ve kına gecesini orada yapma imkanım yokmudur?İllaki Aile birleşimi yap senin eşin almanyada bu yüzden de sana turistik vize veremeyiz gibi bir kanı söz konusumu?
Yardımlarınızı bekliyorum.Belirsizlik içindeyim ve herşey durmuş durumda bu yüzden...
diyetisyen
12.01.2014 20:18:00
oraya gidip geri dönmeyecegini düşündükleri için vereceklerini sanmıyorrum calışıyorsan vs. gibi onlara geri donecegini kanıtlamalısın... Bana vermemişlerdi...
turist vizesine basvuracagina bence aile birlesimi vizesine basvur ozamana kadar büyük ihtimalle cikar vizen kolay kolay turist vizesi vermezler onun icin aile birlesimi vizesi icin ugras bence turist vizesinden red yersen aile birlesimi vizesi icinde sorun cikabilir sonra bence
bencede aile birleşimine başvur. benım eşimede turistik vize vermediler kına icın. gerı donmeyecegını dusnuyurolar
zeynepp_87
12.01.2014 22:21:50
Aile birlesimi vizesine randevuyu zaten iki üç ay bekleme Sûresi veriyolar arti ondan sonra tekrar bir üç ay vuze uslemleri icin istiyolar. Bencede simdi aile birlesim icin basvursan daha iyi olur gibi. Belki mayisa kadar o bile cikmaz. Bes ay nedir ki^^
posmasterr
13.01.2014 00:11:11
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.En doğrusu da sizlerinde söylediği gibi aile birleşimine başvurmak.Anladığım kadarı ile zaten randevu alma işlemi bile uzun bir süreçmiş.Alman hükümetine döneceğimi kanıtlama imkanım elbette var iş yerim zaten buna olanak sağlıyor fakat red yer isem durum farklı olacak o yüzden ilk iş randevu almak olacak.
ScreaM18
13.01.2014 03:23:08
kardes bizlerden sna tavsiye bi an evvel basvurunu aile birlesimi basvurusunu yap, tabiki basvuru icin sartlar uygunsa,degilse bile mümkün oldugu kadar cabuk uygun hale getirmeye calis..inan bana ne kadar cabuk yaparsan senin icin o kadar iyi...bekleme süreci gercektende zor..
tugce_doerjer
13.01.2014 12:01:17
turistik vizeye basvurdugunuzda istediginiz kadar geri doneceginizi ispatlayin yinede vermiyorlar vizeyi. ben esimle istanbulda yasadim 4 sene evli olarak.isimiz,evimiz,herseyimiz istanbuldaydi.esimin 5 senelik istanbulda oturma izni vardi.buna ragmen vermediler.sebep geri donecegime inanmadilar.
aile birlesimi en kesin ve sorunsuz yol sizin icin.
posmasterr
26.01.2014 01:12:17
Alıntı yapılan: ScreaM18 - Ocak 13, 2014, 03:23:08 ÖÖ
kardes bizlerden sna tavsiye bi an evvel basvurunu aile birlesimi basvurusunu yap, tabiki basvuru icin sartlar uygunsa,degilse bile mümkün oldugu kadar cabuk uygun hale getirmeye calis..inan bana ne kadar cabuk yaparsan senin icin o kadar iyi...bekleme süreci gercektende zor..
Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın işlerim yogundu.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim öncelikle.Sartlar su anda uygun değil basvuru yapmak ıcın,uygun hale getırmeye calısıyoruz.Biraz aceleci davrandık evlilik konusunda.Eşimle uzun yıllardır beraberdık fakat evlılık yenı yaptık ama bıraz daha beklemek dha uygundu.Senınde dedıgın gıbı evet bekleme surecı zor,hatta su anda ben daha zorluk cekıyorum cunku daha basvuruyu bıle yapmadık
valla bu yolu ben 3 yıl once denedim istanbul konsolugundaki sarişin memur 1 numaraydı galiba dediki senin anan güzelmi eşin Alman vatandasi ve sen turist vize istiyon yıkıl dedi karsımdan ben bir yıkıldım 3 yıl sonra ayaga kalktım dedi aile birleşimi ile cık karşıma dedi randevu gunu beklıyorum bir cıkıcam pir cıkıcam insAllah Allah yardımcım olsun

dip not A1 sertifikanız elinizde ise sartlardan istinaden eş alm vatandası ise hemen basvurun
tugce_doerjer
26.01.2014 11:18:07
hahahaah alemsin yaaaa

)))
cello
26.01.2014 15:01:14