Filmproducter 29.01.2014 12:20:20
MaEsTrO 29.01.2014 14:24:29
tugce_doerjer 29.01.2014 15:54:45

Filmproducter 29.01.2014 22:03:56
benim tipim
aynen böyledir.Neşeli,komik,esprili,iletişim becerisi yüksek ve zeka olarak öğrenme kapasitesi yüksek biriyimdir.Almanya'ya ilk geldiğimde(''hayatımda ilk defa yurtdışına çıkmıştım)aradan bir hafta geçti geçmedi çarşıdan eve olan 5 km lik yolu yürüyerek gelmiştim(biletim vardı
) çünkü kendimi denemek istemiştim.Tamam yoldakilerle ingilizce çat pat anlaşmıştım
Fakat kaldığım 25 günlük süre zarfında Almancam çok ilerlemişti.Fakat tabi döndükten sonra 2 günde hepsi uçuverdi
Demek istediğim insanlarla diyalog kurmakta iletişime geçmekte çok iyiyimdir ve en fazla 2 senede çok ilerleteceğime inanıyorum.İleri düzey yani
Benim için 2 sene sorun değil 3 sene sorun değil dil öğrendikten sonra ne yapmalıyım?
Nişanlım Alman vatandaşı değil ama yakında geçecek inşAllah,ama bu konulara bu senenin sonlarına doğru girmek istiyorum çünkü aklım çoook dolu ve çook karışık.Sende bana eğer neler yapabileceğim konularında yardımcı olabilirsen veya örnekler gösterebilirsen çok minnettar olurum
Ya da bana oraya gelmek mi burada kalmak mı gibilerinden örnekler verirseniz de çok iyi olur.Ama şunu söyleyeyim ben Huzuru 1 Milyar Euro ya değişmem.Benim için önce Huzur ve Güven gelir.Yani Almanya bana bunu veren bir memleket nedense.Çünkü insanlar çok konuşmuyorlar
şaka bi yana insanlar kurallara uygun saygılı ve seviyeli yaşıyorlar ve savaşmış bilmemneymiş düşünceleri beynini sarmıyor.Tamam soğuklar,belki tepeden bakıyorlar bize ama sonuçta arada mesafe bırakmasını da biliyorlar.Ben Türkiye'nin 5 bölgesinde ikamet etmiş diğerlerinde de gezmiş görmüş biri olarak rahatça şunu söyleyebilirim.Türkiye bir cennet ama içinde bir cehennem barındırıyor,Almanya bir cehennem ama içinde cennet barındırıyor.Yani iki ucu afedersin b.klu değnek
Ama yinede ben içeriğe önem veriyorum ve Almanya'yı tercih ediyorum.Aynı zamanda çocuklarımın geleceği için de tabii.Çünkü orada yaşayanlar dil öğrenme vs konularında çok şanslılar çünkü artık Türkiye'de ikinci bir dil bilmiyorsan iş hayatında da normal yaşantıda da aşağıdasın demek.Ben çocuklarımın ikinci bir anadille büyümelerini isterim.Hatta İngilizce'yi bile mükemmel konuşuyorlar Almanya'da herkes.Türkler'de yabancılar da Almanlar'da.İnanır mısınız üniversite son sınıfa gelmiş ve hala 1. sınıf ingilizce dersinden kalmış sınavlara giren arkadaşlarım var.Buradaki eğitim SIFIR.Adam tahtaya çıkıp am,is,are yazıyor yahu ÜNİVERSİTE'de bile haaalaa.
.Sizlere birşeyler yazmaya mecbur kılmış gibi hissettirdiysem aman haaa mecbur değilsizin tabii yazmaya.İstediğiniz zaman aralığında kafanıza eser gelir yazarsınız,çünkü başkalarına bakıyorum yook ne zaman yazmışsıın yok sen niye hiç yazmıyosun yok bilmemne
hiç gelemem böyle şeylere.Babanızın oğlu muyum
tabii istediğiniz zaman gelip istediğiniz şekilde yazarsınız sakın yanlış hissetmeyin düşünmeyin.
Dünyaın forumlara ve içerisinde böyle insanlara ihtiyacı var
İyi akşamlar.
tugce_doerjer 29.01.2014 22:47:35
MaEsTrO 30.01.2014 01:15:39
Isin asli burada dogup büyümedikce ne kadar ögrenirseniz ögrenin sonucta yabanci oldugunuz anlasiliyor.
Tercih tabii sizin, yanlis yönlendirme yapmak istemem.
Fabrika isi deyip gecmeyin, parasi iyidir.
Filmproducter 30.01.2014 09:19:41
Tabi şef'im de bi yandan kulağıma küpeleri takıveriyor.Ben bu küpeleri hiç çıkarmam sen hiç merak etme ustam.Allah razı olsun düşüncelerinizle beni aydınlattığınız için.
Ben orayı ısıtırım,onlarıda kendime benzetirim
Siz hiç merak etmeyin
Hayalperest yaklaştığımı düşünebilirsiniz,ancak insan hayalleri ve umutları olmadan bir saniye bile dayanamazdı bu dünyada.Yinede şef'imin dediğini dikkate alarak bu düşünce üstünden çok fazla hayal kurmayacağım ve olabilecek her türlü kötü ortama kendimi hazırlıklı tutacağım.
Minimal düşünüyorum
Hizmet sektörü demişsiniz şef'im,ben tam işte buna uygunum.Neden diye soracak olursanız çelimsiz zayıf bir adamım.Boyum 1.88
Ama kilom 60 civarı
Yani fabrikada çalışabilecek güçte bir yapıya sahip değilim sanırsam(yine yanlış anlaşılmasın kendimi yere vuruyorum şuan haberiniz olsun
) . Hizmet sektöründe ne gibi alanlar var benim gibi göçmenlerin yapabileceği? Dil konusunu söyledik,şuan B1 B2 olarak baz alalım.Teşekkürler. 
Ben kaçayım şimdilik cevaplarınız için tekrardan teşekkürler.Yav buralarda teşekkür butonu falan yok mu
tugce_doerjer 30.01.2014 10:50:10
guru 30.01.2014 12:18:09
Filmproducter 30.01.2014 12:30:38
Çünkü beni tanımıyorsunuz ama inşAllah tanıyacaksınız bu kardeşinizi.Büyük ihtimalle ileride sizlerden de bahsederim bir programımda
İnanmayacaksınız ama Tüm Türkiye'de fırtına gibi esen Vine furyası başlamadan 3-4 sene evvel bağımsız bir yönetmen ve oyuncu olarak kendi çektiğim videolar şimdikilerin yaptıkları gibi saçma ve anlamsız zorla güldüren seviyede değillerdi
Yani kısacası Vine denen saçmalama çekilen videoları ben bu furya oluşmadan 3-4 sene evvel çekiyordum
Ve aldığım tepkilerle bu sanat okulunu iletişim fakültesini sinema yı seçerek kendimi geliştirme yoluna gittim.Aynı zamanda üniversiteye başlamadan evvel Trabzonda gençlik tiyatrosunda hem oyunculuk yaptım hem ışık şefliği yaptım.Sanatçı bir kişiliğim var.Tiyatro ile tanışmam 7 yaşlarımdaydı.Türkiyeliyim.Kültürümüzü iyi tanırım,insanımızı iyi tanırım.Neden diye soracak olursanız,Babam gümrük muhafaza ve kaçakçılık memuruydu,Kocaeli Gebze'de doğdum,takip eden yıllarda Kapıkule'de 2 Edirne'de 5 Ankara'da 5 tekrar Edirne'de 2 Trabzon'da 3 sene kaldım
şuan Kayseri'deyim 4. senem.Ve aslen Kilis'liyim.Yaz aylarıda Yalova'da Çınarcık'ta geçerdi.Birde aylık geziler tatiller sırasında diğer iller ve bölgelerede gittim.Gezgin gibiydim.Sürekli taşındığımız için lanet ettiğim zamanlar oldu çünkü sevdiklerinden arkadaşarından alıştığın ortamdan ayrılmak sürekli insana acı veriyordu.Ama daha sonraları farkettim ben bunu bir avantaja dönüştürebilirim diye.Allah'ın verdiği akıl ve yeteneği boşa harcamak istemedim.Yapmadığım sosyal aktivite kalmadı İzcilik'ten Basketbola Futbola Yüzmeye Masa tenisine Tiyatroya Paintball'a varıncaya kadar çok sosyal aktiviteler yaptım hem de küçük yaşlardan itibaren.Babamız kazandığı parayı saçmasapan oyuncaklar alarak değil bizleri spora kültüre sanata yönelterek harcadı.Ben sanata ve edebiyata yöneldim diğer iki kardeşimden biri profesyonel basketbolcu diğeri ise doğa kolejinde beden eğitimi öğretmeni.Hayatım çook karışık geçti ama ben bütün bunları arkamda bırakarak potansiyelimi kullanmadan Almanya'da sığıntı gibi yaşamayı istemiyorum.O yüzden beni yanlış anlamayın diyorum sürekli bakkal market görevlisi olmak istemiyorum diyince.Çünkü ben TÜRK milletine faydası dokunabilecek bir insan hissetmeseydim kendimi ve aldığım gösterdiğim başarılar bunu kanıtlamasaydı inanın Allah'ın verdiği bu kabiliyeti yeteneği insanlara belkide yararlar sağlayabilecek biri olmayı çöpe atmak GÜNAH olurdu.Allah sormaz mı bana sana verdiğim aklı neden iyi kullanmadın diye? Burada bakkal ve market görevlilerine sesleniyorum SİZLEER BENİİİM ANAM BABAM KARDAşIM BACIM DOSTUM BENİM İNSANIMSINIZ BENSİNİZ.BEN SADECE KENDİNE YARARI DOKUNSUN İSTEYENLERDEN DEĞİLİM HALKIMI MİLLETİMİ EZİLMİş MASUM İNSANLARIMI DÜşÜNEN ONLAR İÇİN DE BİRşEYLER YAPMAK İSTEYEN ALLAH'IN BİR KULUYUM.
Ancak ters teptiği durumlarda(yani özümdeki iyi insanı farkettirebildiğim anlarda) sizlerden bir kişinin kalbini kazanmak bir kişinin cesaretini almak bir kişinin gururla bahsetmesi demek bunlar benim için TÜÜM DÜNYAYAA BEDEEL.ÇÜNKÜ RUHU BEDENİYLE KAVGALI Bİ ADAMIM BEN.İNSAN OLDUĞUNA PİşMAN ALLAH'I DÜşÜNMEDEN YAşAYAN İNSANLARA KÜSKÜN YANİ HEMEN HEMEEN TÜM İNSANLIĞA KÜSKÜN Bİ ADAMIM BEN.VE BENİM GİBİ DÜşÜNENLERİN VARLIĞINI BİLDİKÇE BU DÜNYAA DAHA YAşANIR HALE GELİYOR.
Filmproducter 30.01.2014 12:39:58