merhaba evliliği almanyada nasıl kayıt ettiriyoruz?
sanırım orada ki nikah dairesine gidilecek.
konsolosluğun sayfasında formul b yeterli yazıyor fakat baden württemberg eyaletinin sayfasında
- evlenme kayıt örneği (evlenilen ülkede) gerekli bulunursa apostil diyor.
Biz formul b aldığımız için apostil gerekli mi acaba?
- bütün örneklerin tercümesi ama almanyada yapılacktır diyor ne kadar doğru? bu kadar zor olmaması gerek heralde kayıt ettirmek
bulundugunuz yerin nufus dairesine gidip konsolosluga vermek icin formul b denen belgeyi istediginizi soyleyin ordan sizi kaymakamliga yonlendirecekler bir dilekce yazarak bu belgenin size verilmesini istiyorsunuz buna apostil deniyor daha sonra tekrar kaymakamligin vermis oldugu onay ile birlikte nufus dairesinden bu belgeyi aliyorsunuz.maalesef evlenme cuzdanini almanya kabul etmiyor o yuzden de bu belgeyi istiyorlar
yami formul bye apostıl mı lazım?
zaten uluslararası olan sey neden apostıl ıstıyorlar
Apostille denilen sey Lahey adalet divanında alınmıs ve tum ulkelerın uydugu bır sıstem sistemın ozu şudur diyelimki sen yabancı bir ulkede cıkardıgın bır resmı kagıdı ornek mahmeke kararı herhangı bır seyın kaydı baska bır ulkede kullanmak resmı olarak gecerlı olmasını ıstıyorsun bu yuzden aldıgın resmı kagıdı aldıgın ulkede apostille ettiriyorsun ki yurtdısında yanı ALMANYA da gecerli olsun 
konsosluğun sitesinde yazmıyor apostil diye
en iyisi nikah dairesini arayıp sormak
MalcolM-X
29.01.2014 20:59:47
Ayni Sorun bendede Var simdi esim 2 gun icinde Geliyor Tam olarak ordan Hangi belgei alicak biz Burdan Hangi belgeyi verecez
evet yardımcı olan olmadı ama ben bugun eskiden oturduğum şehirde ki nikah dairesini aradım ve memurla görüştüm.
anladığım kadarıyla türkiye ile almanya arasında FORMUL B anlaşması varmış ve bu anlaşmaya göre FORMUL B ile alman eş bulunduğu nufus dairesine gidip bunu teslim ediyor sadece.
bide almancada NACHBEURKUNDUNG denen bir şey var onun ne olduğunu tam anlamadım ama memur dediki bu cok daha karışık eşin doğum kayıt ornegı ve ikamet adresi dahi bır cok sey gerekiyor dedi. uluslararası olanlar yetiyor gerı kalan tercume ediliyor dedi.
ama aile birleşimi için türkiyeden sadece FORMUL B yeterlidir dedi.
nachbeurkundung sanırım bu anlasmaya dahil olmayan ulkede yapılan evlılıklerı tekrar kontrol ediyorlar ve almanca onayını verıyorlar
Buraya geliyorsun yardım alıyor sonra gelıp saygısızlık yapıyorsun yardımcı olan olmadı dıyorsun formul B evlilik kayıt icin yeter cevabı sana alman makamı cevap vermis (NACHBEURKUNDUNG...saklı nufus kaydı ile alakalı) biz ne dedik FORMUL B gozune soka soka dedik Apostille ettirmeyin diyorsa konsollosluk ettirmezsin ama gelip burda kımse bılmıyor deme ukala asıl bılmeyen sensın
benim şahsıma hakaret edemezsin sen kim olduğunu sanıyorsun? neyden kimden üstünsün de sürekli bir UKALA lafıdır gidiyor?
cidden artık sıkmaya başladın! konsoloslukla alakalı bir durum değil ayrıca
ne biçim bir insansın sen?
cidden NASIL BİR İNSANSIN?
senin bedduanla bana bir şey olmaz merak etme!
.
.
.
.
ne diye özür dileyeceğim mesaj duruyor resmen hakaret ettin bana sen konuyu kapatacağına zeytinyağlık taslıyorsun ne biçim insansın anlamadım ki!
37 yaşındasın utan bu yaşından
şerefim ve namusum üzerine yemin ederim bu kadin şarlatanın iftiracinin tekidir bu kadının özel mesaj kutusunda sahsımdan en ufak hakaret varsa derhal forum uyelıgımı sonlandırım.... 36 yasındayim bilgisayar muhendisiyim 7 yıldır evliyim eşimi deliler gibi seviyorum bu zavallı ıftıracı insanı Allah havale ediyorum............yazma artık yazma battıkca batıyorsun
hakaret sen ettın kötu söz sahibine yakısır iste bu sen once konusmasını ogren .............
bence artık yazdıklarına dikkat et FİGU.
beni tehditmi ediyorsun yoksa bana mı oyle geliyor sen dikkat edersen senin icin iyi olur diyorum altını cızerek benımle kasik atma hadi cekil insanları mesgul etme senin gibi bos bos islerde ugrasicak vakitleri yok ben burda bilgilerimi tecrübelerimi paylasıyorum