size tavsiyem burda yazilmis daha önceki konulari okumaniz oralarda sordugunuz tum sorularin cevaplari var, kisaca sorularizi cevaplamak gerekirse tekrardan a1 sinavi ile ilgili belliki bilginiz yok a1 sinavi 4 bölümden olusuyor yazma konusma okuma dinleme o yuzden siz genel almanca dersi degilde a1 uzerine egtim veren kurslara gitmelisiniz yoksa genel almancada 1 sene gitseniz sinavi gecemezsiniz,kendi kendinize caliscak isenizde sitede bulunan a1 sinavi hazirlik cd lerinden alarak calisabilirisniz evde yapmaniz gereken biraz ezber biraz mantik,ve eski cikmis olan sorulara calismaniz sizin icin arti olacaktik yada eski mektup orneklerine bunlarda hepsi sitede mevcut a1 bölümünde,ve a1 belgesi icin hic bir sekilde evli yada pasaport almaniza gerek yok yani sokakdan gecen herhangi bir vatandas bile ben a1 sinavina girmek istiyorum deyip girebilir 150 tl di en son o tutari verdikden sonra,
pasaport konusda en guzeli 10 senelik almak birdaha yok suresi bitti kons git sira bekle derdi olmaz,
sizin suanda yapmaniz gereken tek sey hemen a1 belgesi sahibi olmak bu yuzden sitedeki kurs ilanlarindanda yararlanarak yada ben evde kendim caliscam diyerek 1 ay evde calisirsiniz sinava girersiniz
turkiyede hic bir kurumda almanca konusmuyorsunuz ne randevu alirken nede konsoloslukda,sadece konsoloslukda sozlu olarak 3 5 almanca soru soruyorlar basit sorular o kadar
Alıntı yapılan: Nazarnet - Mart 03, 2014, 02:46:03 ÖS
Galiba açıkladığınız Alman konsolosluğuna başvuru yaparken. Ben A1 dil sınavı başvurusu için sormuştum randevu alırken Almanca mı konuşuyorlar diye. Tabi sınav için randevu alırken de Pasaport da gerekli mi? Sınava her yer de girebilmek çok iyi olur en azından Ankara'da geç bir tarih verirlerse İstanbul'da şansımı denerim. Konsolosluğa sadece bulunduğum bölge ye başvuru yapacağımı biliyorum aynısı dil sınavı içinde geçerli mi diye öğrenmek istemiştim sizin sayenizde öğrenmiş oldum.