ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Özel etkinlik / Dil kursu Schengen vizesi

Sayfa: [ 1 ]

lwntygt 02.04.2014 13:58:18

Dil kursu özel etkinlikler gibi şeyler için schengen vizesi oluyormuş galiba İdata da gördüm.
Dil kursu için gitmek istiyorum herşeyim tamam
dil kursu belgesi garantör vs gib şeyler
başka istenecek şeyler varmıdır acaba sadece 2 ay kalcam orda şansım nedir sizce goethe ye yazıldım orda

Baybars 02.04.2014 20:25:16

Alıntı yapılan: lwntygt - Nisan 02, 2014, 01:58:18 ÖS
Dil kursu özel etkinlikler gibi şeyler için schengen vizesi oluyormuş galiba İdata da gördüm.
Dil kursu için gitmek istiyorum herşeyim tamam
dil kursu belgesi garantör vs gib şeyler
başka istenecek şeyler varmıdır acaba sadece 2 ay kalcam orda şansım nedir sizce goethe ye yazıldım orda

sadece 2 ay kalmak icin neden Dil Kursu vizesini sectin ki ?

lwntygt 04.04.2014 08:53:58

dil kursu vizesi seçtim derken dil öğrenmeye gideceğim burda lys sınavına girmek için burdazaten bir kur tamamladım daha önce almanyadada 1 kur almıştım şimdi tekrar gitmek istiyorum dil kursu vizesi riskli olduğu için biraz bende schengen vizesiyle gitmek daha uygun olur nasıl olsa uzatılmıyo onlar açısındanda sorun teşkil etmez diye düşündüm idata nın sitesine bakrığımda 90 günlük vizelerde dil kursu da yazıyordu o yüzden

Baybars 04.04.2014 20:36:06

Alıntı yapılan: lwntygt - Nisan 04, 2014, 08:53:58 ÖÖ
dil kursu vizesi seçtim derken dil öğrenmeye gideceğim burda lys sınavına girmek için burdazaten bir kur tamamladım daha önce Almanya'dada 1 kur almıştım şimdi tekrar gitmek istiyorum dil kursu vizesi riskli olduğu için biraz bende schengen vizesiyle gitmek daha uygun olur nasıl olsa uzatılmıyo onlar açısındanda sorun teşkil etmez diye düşündüm idata nın sitesine bakrığımda 90 günlük vizelerde dil kursu da yazıyordu o yüzden

iki konu birbirine karismaisn. Vize ayri birseydir Oturum ayri birsey. Her türlü vize Dil Kursu Ailebirlesimi Isadami, turistik adi her ne olursa en fazla 3 ayliktir. yani 90 Gün. Almanyada bu durumu uzatinca bu uzatmanin adi Oturum oluyor.. Yani siz hangi vizeye basvurusaniz basvurun Adi 90 günlük vizedir..

O zaman turistik vize ile basvurmus olsaydinizda 3 ay kalmayi planliyorsunuz Almanyada.. onun icin sordum bastan neden turistik yapamdiniz diye, eger zaten uzatmayi kalmayi planlamadiysaniz..

lwntygt 05.04.2014 20:58:39

bu konuda galiba baya yanılgıya düşmüşüz benim bildiğim yada gördüğümü sandığım şey schengen vizesnin özel etkinlikler için olanı yani  turistik vize gibi ama dil kursu için galiba bu konuda yanılmışım direk turist vizesi öyle değilmi  yani bu vizede garantörümün dil kursu belgemin bi önemi yokmu

Baybars 06.04.2014 06:55:26

Alıntı yapılan: lwntygt - Nisan 05, 2014, 08:58:39 ÖS
bu konuda galiba baya yanılgıya düşmüşüz benim bildiğim yada gördüğümü sandığım şey schengen vizesnin özel etkinlikler için olanı yani  turistik vize gibi ama dil kursu için galiba bu konuda yanılmışım direk turist vizesi öyle değilmi  yani bu vizede garantörümün dil kursu belgemin bi önemi yokmu

Turist Vizesi ve Dil Kursu farkli iki Vize türü..

turist Vizesi en fazla 90 gün alinir ve oturuma dönüstürülemez yani kesinlikle uzatilamaz,90 Gün sonra Almanyayi terk etmek zorundasinizdir.

dil kursu vizesi Dil egitimi almak icin almanyada verilen vize 90 gün verilir, Almanyaya geldiginde bu 90 günlük vizeyi uzatabilir yani oturum alabilirsin Dil kursuna gittigin müddetce, tabi buda 5 sene dil kursuna giderim, ben dil kursunda kayitli oldukca vizeyi istedigim kadar uzatirim anlamina gelmiyor. En fazla 2 sene Dil egitimi icin müsade ediyorlar.. 2 senenin sonunda direk Universiteye baslanmadiysa 2 sene sonunda geri gönderirler..

Simdi sizin almanyada yapmak istediigniz nedir ?

lwntygt 06.04.2014 16:12:38

ben dil kursu için gidiyorum o kesin yanii fakat iki ay kalcam yani uzatmayı düşünmüyorum haziranın ortalarında gelcem sınavım var çünkü lys sınavım goetheyle konuuştum schengen vizesi kabul ediyoruz gelen öğrencilerimiz var dediler bende kısa sürece sonuçlandığı için schengene başvuru yapmayı düşünüyorum çünkü dediğim gibi 5 mayısta kursum başlıyor ve dil kursu vizesi o vakte kadar zor biaz

Sayfa: [ 1 ]