ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyada mesleğimi yapmak istiyorum.

Sayfa: [ 1 ]

bhawk12 17.04.2014 10:05:34

selam arkadaşlar ben 2 senelik radyoloji bölümü mezunuyum. 2 senelik iş tecrübem bulunmakta mesleğimi sene sonuna doğru gitmek üzere almanyada yapmak istiyorum.ne gibi adımlar izlemem lazım.

araştırdığım konulara gelince;
*orda yaşayan kız arkadaşım bana auslandvisum almamı gerektıgını soyledı yanı 3 aylık bır vızeymıs sonra uzatılabılıyomus
*ben idatadan baktıgımda bunun eşdeğerinin 3 aylık iş aramak için schengen vizesi oldugunu gördüm yalnız burda şoyle bır sıkıntı var benden orda iş görüsmesı ıstıyolar bunun
nasıl bır cozumu var
*dıploma denklıgı konusunu nasıl halledebılrım turkıyeden aklımda dıplomamı transkrıptımı almancaya cevırıp ona gonderıp bı kac yere gıtmesını saglamak.
*almanca konusunu gelırsek yıl sonuna kadar goethe veya ilm in kursuna gıtmeyı planlıyorum. gerısını artık orda halletmek ıstıyorum

yardımlarınız için teşekkürler. :=}

aragorn 17.04.2014 20:03:29

Kardeşim sen almanyaya sadece çalişmak içinmi gitmek istiyorsun ????

bhawk12 17.04.2014 20:06:37

hocam işin açıkcası kız arkadaşım orda o yuzden gitmek istiyorum...
ama yakın zamanda evlilik istemiyoruz..bunun içinde su anda tek yolu meslegimi orda icra etmek olucak...

aragorn 17.04.2014 22:20:18

Kardeşim işci olarak gitmek istiyorsan onun prosedürleri cok uzun cok karışık yanii baya uğraşmak zorunda kalcan bir kere yaptın mesleğe almanyada ihtiyac duyuluyormu en önemli soru bu.  Sonra sen ordan büyük bir şirketle anlaşman lazım işinin garanti olmasını istiyorsan. benim bildiklerim bu kadar daha detaylı bilgi için şuraya bakmanı tavsiye ederim

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/06__Visa/Merkblaetter__Antragsformulare

bhawk12 17.04.2014 22:43:38

hocam mesleğe ihtıyac duyuluyor onu sorusturdum ben.. 3 aylık ıs arama ıcın schengen vızesıne basvurcam... aklımda o var su an...

ama 2 sorun var kız arkadasım benım ıcın gorusme ayarlayıp davet gondertebılırmı
bıde dıploma denklıgım ?

bat_u 17.04.2014 23:17:33

Alıntı yapılan: bhawk12 - Nisan 17, 2014, 10:43:38 ÖS
hocam mesleğe ihtıyac duyuluyor onu sorusturdum ben.. 3 aylık ıs arama ıcın schengen vızesıne basvurcam... aklımda o var su an...

ama 2 sorun var kız arkadasım benım ıcın gorusme ayarlayıp davet gondertebılırmı
bıde dıploma denklıgım ?

kız arkadaşınız schengen vizesi için davetiye gönderebilir.Alman vatandaşı ise daha yararlı olur.olmasada farketmez.Davetiye alırken sosyal yardım almaması gerekir.
İkinci olarak iş çin au-pair vizesine başvuracaksınız biraz zorlu olabilir.Tanılabilir bir İş olması gerek Birüsürü prosedür var.Kız arkadaşınız sizin adınıza görüşme ayarlayamaz türkiyede yaşıyorsanız almanya büyükelçiliğinden randevu alıp bizzat kendiniz başvuru yapmanız gerekir.

bhawk12 19.04.2014 17:19:37

Alıntı yapılan: bat_u - Nisan 17, 2014, 11:17:33 ÖS
kız arkadaşınız schengen vizesi için davetiye gönderebilir.Alman vatandaşı ise daha yararlı olur.olmasada farketmez.Davetiye alırken sosyal yardım almaması gerekir.
İkinci olarak iş çin au-pair vizesine başvuracaksınız biraz zorlu olabilir.Tanılabilir bir İş olması gerek Birüsürü prosedür var.Kız arkadaşınız sizin adınıza görüşme ayarlayamaz Türkiyede yaşıyorsanız almanya büyükelçiliğinden randevu alıp bizzat kendiniz başvuru yapmanız gerekir.

anladım hocam peki şansım var mı sizce şu durumumda ?

Sayfa: [ 1 ]