ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almaya'da ehliyeti 6 ay geçerli yaptırdım şimdi araba almak istiyorum.

Sayfa: [ 1 ]

oguzhan_21 24.04.2014 14:39:03

Merhaba arkadaşlar

ADAC den Türk ehliyetimi Almanya'da 6 ay geçerli konuma getirttim belgemi aldım.
şimdi asıl sorum şu

Araba almak istiyorum, 6 ay sürüp Almaya'da deneyim kazanmak için.
Maximum 1000 euro luk beni yolda bırakmayacak çok fazla zorlamayacak bir araba.
Ve en önemlisi arabayı aldıktan sonra beler yapmak gerekiyor ? Hangi dairelere gitmem lazım.

Araba tavsiyesi ile sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim

fuk_18 24.04.2014 15:40:09

adaca gitmene gerek yoktu ehliyeti gecerli kilman icin normal sekilde ustunde ingilizce yazdigi icin gecerli oluyor,araba konusuda turkiyeden daha kolay önce 1000 lik araba cok birsey beklemezsin öncelikle sigorta da sart sigortayi kendi ustune alamazsin alman ehliyetin yok sigorta baskasinin uzerine olacak o kisidnin de sigorta yuzdesi cok olmasa senin icin daha iyi olur az odersin sigortaya

araba buldun zaten hepsi kapali yada sen kapatirirsin gidiyorsun aracin brief ile zulassungsstelle ye eger acik ise kapatarmka istiyorum diyorsun sonra kendi ustume acmak eger arac kapali ise bu araci ustume actirmak istiyorum diyorsun sonra plaka cikartiyorsun yaninda zaten hemen plakalari getirip gosteriyorsun sonra sana herseyi tamamlayip veriyorlar kolay yani sen daha ayrintili bilgi vermen lazim bize simdi

oguzhan_21 26.04.2014 15:33:08

Alıntı yapılan: fuk_18 - Nisan 24, 2014, 03:40:09 ÖS
adaca gitmene gerek yoktu ehliyeti gecerli kilman icin normal sekilde ustunde ingilizce yazdigi icin gecerli oluyor,araba konusuda turkiyeden daha kolay önce 1000 lik araba cok birsey beklemezsin öncelikle sigorta da sart sigortayi kendi ustune alamazsin alman ehliyetin yok sigorta baskasinin uzerine olacak o kisidnin de sigorta yuzdesi cok olmasa senin icin daha iyi olur az odersin sigortaya

araba buldun zaten hepsi kapali yada sen kapatirirsin gidiyorsun aracin brief ile zulassungsstelle ye eger acik ise kapatarmka istiyorum diyorsun sonra kendi ustume acmak eger arac kapali ise bu araci ustume actirmak istiyorum diyorsun sonra plaka cikartiyorsun yaninda zaten hemen plakalari getirip gosteriyorsun sonra sana herseyi tamamlayip veriyorlar kolay yani sen daha ayrintili bilgi vermen lazim bize simdi
Bilgilendirme için tşk ederim hocam.
Ayrintili bilgiyi sanırım bu işleri hallettikten sonra verebilirim ?

Sayfa: [ 1 ]