ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: aile birlesimi oturumu ile universite okumak ve dil kursu

Sayfa: [ 1 ]

guru 26.04.2014 23:32:33

merhaba arkadaslar
konu biraz karisik umarim aramizda deneyimi olan veya Bilgi sahibi olan kisiler vardir.

esim mart ayinda aile birlesimi ile almanyaya geldi. oturum karti icin basvurduk suan bekliyoruz.

entegrasyon icin belge cikmadi kend cebimizden odeyecegiz buraya Kadar sorun yok fakat esim daha sonra master yapm gibi düsüncesi var. kendisi 4 yillik isletme mezunu.

simdi turkiyeden master yapmak icin gelenler ogrenci vizesi ile gelip sartli Kabul ile once dil okuluna daha sonra sinav gecerlerse master programina basliyorlar.

esim bunu yapabilir mi? yani master icin basvursa ve okul uzerinden dil ogrense oluyor mu?
yoksa once c2ye Kadar ogrenip sonra mi basvurmasi lazim?

bizim bir tanidik uluslararasi iliskiler okudu trde. sartli Kabul ile geldi ve okul uzerinden dil ogrniyor tabiki para oduyor.

deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim

fuk_18 27.04.2014 02:23:39

tabiki istedigi universiteye kabulunu saglayip okuyabilir suanda oturumu oldugu icin hic bir vize turu gerekmiyor sadece c1 istiyorlar c2 en son zaten alman bile c2 sinavina girse su hali ile kalir sinavda oyle bir sinav

tugce_doerjer 27.04.2014 13:48:27

merhaba,

esiniz eger c1 yada c2 seviyesine kadar almanca ogrenmek istiyorsa iki seceneginiz var. 1. devletin dil kurslarina gidicek hergun okula gider gibi 1 kur yaklasik 3 ay suruyor. yani 1,5 2 senesini okula vericek. yada acik ogretim sistemiyle evde almanca ogrenicek.

dil kurslari cok pahali.ben de c2 ye kadar almanca ogrenmek icin dil kurslarina basvurdum. vhs bana yeterli gelmedi. ders saatleri cok az ve saatler uymadi. baska dil kurslarina gittim.gercekten okul gibi intensiv ders veren ve hakkiyla almancayi ogreten sadece bir kurum buldum benedict schule. gercekten cok guzel ders programlari vardi fakat ayligi 600€. 1 kur yaklasik 3000€ civarinda fiyat cikardilar.

acik ogretim arastirdim ve sadece turkler icin acilmis almanca dil kursu buldum. akademi fono ismi. aylik 103€ oduyorum. c2 seviyesine kadar size kitaplari gonderiyorlar. 6 kitap var. her kitabin sonunda seviye tespit sinavi yapiliyor online olarak. senede 1 gun de diploma sinavi var. benim sinavim haziran ayinda. sinavi gecenlere tercumanlik diplomasi veriliyor ve bu diplomayla dil kurslarinda almanca ogretmeni olarak calisabiliyorsunuz.

ufugun dedigi gibi almanlar bile halk icin konusuyorum c2 seviyesinde almancayi tabikide konusuyorlar ama gramer sinavina soksaniz cogu sinavi gecemez.

belki bu verdigim secenekler bir isinize yarar  okey:)

guru 27.04.2014 15:30:28

tugce beni unuttun heralde sizli bizli konusmaya basladin =)
bilgiler icin tesekkurler canim.

ufuk bazi sitelerde ama yaziyor ki turkiyede bachelor burada gecerli degil 2 yil eksik gozukuyor diyor. o halde nasil master icin bachelor yeterli kaliyor ki?

4 yil isletme okudu..yani herhangi bir kurumda c1 seviyesine gelince master yapabilir?

tabiki c1 onemlidir dili bilmedikten sonra istedigi kadar master yapsin ne isine yarar =)

b1 6 ay surdugunu biliyorum peki c1 seviyesine kac senede ulasir? 1,5 sene veya daha uzun mu sürer?

acikcasi biz 2 yili falan dil icin gozden cikariyoruz. elbette bir erkegin calismasi onemli ama dil olmadan kendini hep eksik hissedecektir. yoksa direk leihfirmada hep is var.
maasim o kadar ahim sahim degil ama 1880 net bence almanya icin gayet iyi bir maas.
ayriyetten esim 450 euroluk bir ise de girebilir en azindan kurs parasi cikar...

meslek egitimi icin herhalde dil istemiyorlardir cunku benim meslek okulumda da turkiyeden gelmis genc bir kadin vardi b1 seviyesindeydi 2 yil okudu sonra hamile kaldi.
evde esi ogretiyordu genelde ama derslere katiliyordu.

fuk_18 27.04.2014 15:43:59

simdi turkiyede okumus bazi bölümlerde dedigin gibi direk 4 yil degilde 3 yil sayabiliyorlar master normalde 2 yil ise 3 sene okuyor bunu gitmek istedigi universite ile konusmasi sartlarini kurallarini ogrenmesi gerek heryer bu sekilde diyemem,

ayni zamanda b1 6 ay diyorsunda 15 ay olan kurslarda var yani suanda kaldigin yerdeki kurslara sorman lazim bazi yerlerde 12 15 ay suruyor b1 sadece c1 ise en az en kisa 1 sene surer oda degisken tabiki 2 yilda suren yerler var yani sunu söyleyim iyi bir dil egtimi isin en az 3 4 sene ihtiyaci var

ausbildung icin b2 istiyorlar normalde b1 yeterli gelmiyor zaten belgede pek onemli degil onemli olan pratikde nasil konsutugun yazililarda sinavlarda nasil almanca olarak anlayip yazdigin formalite icin istiyorlar b1 yada b2,ayni ehliyet gibi dusun,polis sorarsa gosteriyorsun yoksa cebinde cuzdanda hep kaliyor dil sertifikasida bu sekilde arabayi surmesini bilmiyorsanda ehliyetin oluyor dilde boyle birsey umarim anlatabilmisimdir

guru 27.04.2014 16:06:18

tesekkurler ufuk.burdaki kurslar 6 ay suruyor. onu arastirdim... artik bakicaz meslek mi master mi hayat ne gosterirse =)

tugce_doerjer 27.04.2014 23:22:51

aaaa ben hic isme bakmadan yorum yapmistim canim kusura bakma :D  yoksa unuturmuyum hic seni.

ufuk o 15 ay suren b1 kurslari genelde a1den basliyorlar kursa ve b1 e kadar her kur icin 5 ay veriyorlar. normalde kursa gittiginde seviye tespit sinavi yapiliyor ve seviyene gore 15 aylik kursun 10.ayinda baslayanlarda var. bazi kurslarda daha cok para almak icin boyle insanlari 1.5 sene surunduruyorlar bir kur icin.

fakat sunu soyleyebilirim 2 sene c2 seviyesine kadar ogrenmeye yetiyor ama 2 sene sonunda c2 seviyesinde konusmuyorsun. cunku ogrendigin cogu sey kitapta kaliyor. insanlar hoch deutsch konusmuyorlar. ve dedigim gibi kurslar cok pahali....

cogu yer ausbildung icin seviye sinavi yapiyor. benim arkadasim girdi o sinava. b1 sertifikasi oldugu halde seviyesini yeterli bulmadiklari icin kabuledilmedi.

enrinel 12.06.2014 21:51:02

İlk öncelikle eşinizle kavuşmanıza çok sevindim.Bende Ekim 2013'ten beriburdayım.Geçen hafta P.tesi integrasyon kursumu tamamladım.Bende Türkiye'de öğretmenlik yapmaktaydım.Eşinizin kesinlikle burda aile birleşimi oturum hakkıyla okuması mümkündür.Ben daha başlayamadım;çünkü malesef gerekli belgelerimi Türkiye'den alıp gelmem gerekiyor.Eşinizin üniversitesinden ingilizce transkriptiyle lise diplomasına ihtiyacı var.Daha sonra burda onları bulunduğunuz yerin belediyesinden onaylı tercüme ettirmeniz gerekiyor.Halk okullarına gidip te bu konuyla ilgili yönlendirme yardımı alabilirsiniz.Ben 30 yaşın altında olduğum için genç akademisyenler danışma merkezine gittim.şuan benden gerekli olan belgeleri bekliyorlar.İlk söylediğim belgeleri alın.Sonrasında burdan irtibata geçmeye devam ederiz edindiğim deneyimler doğrultusunda.

enrinel 12.06.2014 22:25:02

Bu arada zaten her zamanki gibi Ufuk Bey yardımcı olmuş.Ve diğer arkadaşımızda öyle.Kusura bakmayın ben yazarken diğer arkadaşların yazıları gözükmediğinden konuya birden hiç bir yorum yapılmamış gibi yazmış olabilirim.

guru 15.06.2014 17:21:50

yanitlar icin tesekkurler. esim kurs onayi nihayet aldi fakat aylik 120 euro ödememiz gerekiyor. isin ilginc yani kursu veren ögretmen cok sasirmis esimin 120 eur ödedigini duyunca. bu yuzden ben bunu tekrar sorucam yabancilar subesine. hic olmazsa 275 eurodan daha iyi 120 euro.

neyse. kurs yaklasik 8 ay sürüyormus tatiller araya girdigi icin. kendisi a1den basladi ama kesinlikle isine cok yariyor cunku turkiyeden farkli isleniyor dersler daha cok pratik yapiyorlar, diyalog ve grup calismasi daha yogunmus.

tabi bu 8 aydan sonra ne yapacak onu bilmiyoruz. isletme okudu belki master veya meslek yapabilir diye düsündük.

tugce_doerjer 15.06.2014 17:28:48

CANIM HAYIRLI OLSUN ESININ OKULU INSALLAH. 120€ odemeye sasirmayin devlet kursun yarisini oduyor hep.anormal bir durum yok.bosuna kafani karistirma. kurs basladiginda yine sor belki bunuda odemezsin.ama normalde herkes yarisini oduyor kursun. ben odememistim. sormakta fayda var.

guru 15.06.2014 18:45:13

iste canim bende bunu anlamiyorum. bir kanun varsa herkes icin ayni olmasi gerekirken bazilari ödüyor bazilari ödemiyor neye dayanarak anlamis degilim.
yine soracagim bakalim pek bisey cikacagini sanmiyorum.

Sayfa: [ 1 ]