ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Islem uzun sürdü

Sayfa: [ 1 ] 2

Mikase 02.06.2014 01:37:08

Merhaba ben 10 nisanda istanbuldan basvuru yaptim esim yabancilar polisini aradiginda
Kagitlar geldi demis kadin 4 hafta süreyle 7. haftada tekrar aradiginda istanbuldan bir haber bekliyoruz
Demisler ve bende istanbul konsoloslugunu aradim ocak ayinda turist vizesi basvurmusduk
Onun neden iptal oldugunu merak etmisler oda gelir yetersizligindendi
Esim alman vatandasi orda dogdu büyüdü ve bu hafta 8. hafta sizce nekadar sürer ??
21 haziranda kinamiz var ve ben orda olmak istiyorum bu turist vizesi sorun cikarirmi ??
Ve evin büyüklügü alman vatandaslarinda önemli degil diye duydum esim
Ailesiyle kaliyor ben gelmeden ev tutamiyor is yerim belli olmadigi icin evin büyüklügü önemlimi?
Basvuru yaptigimdada nezaman gidiceksiniz diye sordugunda 19 haziran demisdim heycandan öyle cikti agzimdan o yüzdende bekletiyor olabilirlermi ??

fuk_18 02.06.2014 01:44:09

simdi siz aile birlesiminemi yoksa turistik vizeyemi basvurdunuz

Mikase 02.06.2014 01:45:30

Aile birlesimine basvurdum ondan öncesi turist vizesine basvurmusdum ama gelir yetersizliginden iptal olmusdu simdide aile birlesimi icin basvurdum bunu sorun yaptilar

fuk_18 02.06.2014 01:49:44

turistik vizede herseyi sorabilirler geliri evin buyuklugunu,ama aile birlesiminde eger esin alman vatandasi ise sorsalar bile eger esin bunlari karsilayamiyor ise yani calismiyordur maas bodrosu veremez o zaman avukata gidip dilekce yazdira bilir yani istenmemesi gerek kanunda yaziyor boyle birse

Mikase 02.06.2014 01:58:30

Cevabiniz icin öncelikle cok tesekkür ediyorum. Esim
Alman vatandasi 4 saatlik calisiyor kime sordugsam 1 bucuk ayda vizesi olmus bizimkinin bukadar uzun sürmesi kafamizi karistirdi
Ve bu turist vizesini arastirma sebepleri sabikasimi var diye süphelendiklerindende olabilir dedi cevremdekiler
19 haziranda gitmek istiyorum demistim konsolosluga o yüzdende bekletiyor olabilirmisler öylede duydum
Ama alman vatandaslarin vizeleri 1 bucuk en gec 2 ayda sonuclaniyor
Esime mektup bile gelmedi yabancilar polisindeki kadin esime kagitlariniz hazir istanbuldan cevap aldigimizda yolliycaz demis
Benim merak ettigim turist vizesi gelir yetersizligindendi ama aile birlesiminde benim gelirimin hic bir önemi yok niye bukadar bekletiliyor anlamadim

fuk_18 02.06.2014 02:05:19

aile birlesiminde senin hic bir sekilde gelirin bakilmiyor turk vatandaslarindan almanyada yasyan turk vatandaslarindan ev kac metre kare yada 3 aylik maas istiyorlar ama
alman vatandaslarindan öyle birsey istemeye haklari yok ama bazi memurlar isteyebilyior eger kisi calismiyor ise yada maasi yetmiyor ise avukata gidip halleder tek bir mektup ile sorun degil yani
simdi beklemenin sebebi de yogunluk var yaz aylari oldugu icin o yuzdendir almanya onayladiysa yabancialr dairesi gerisi daha kolay

turist vizesinde ise davet gonderen kisinin durumu yeterliki daveti cikartmis ama red sebebi demekki sizi inandirici bulmamislar maas falan bahane hepsi ve aile birlesimine basvurupda hemde turistik vizeye basvurunca genelde red oluyor turistik vize

duygusal_kiz34 02.06.2014 02:11:01

bence sacamlik ya bu islemde alman vatandasi veya turk vatandasi ayrim yapmamalari lazim benim esim turk vayandasi ve avusturyada yasiyor benim vizem bile 25 gunde cikti bence gelire ve eve bakiyorlar avukatada sorun derim biz her islemi avukat esliginde yaptik ve sukurler olsunki tez cikti

Mikase 02.06.2014 02:11:57

Biz ilk önce turist vizesi basvurduk sonra aile birlesimi insAllah bir sorun cikarmazlar beklemekden baska caremiz yok
19 haziran dedigim icin konsoloslukda bekletiyorda olabilirlermi? Söylendigi tarihe göremi veriliyor?

Mikase 02.06.2014 02:13:29

Alıntı yapılan: duygusal_kiz34 - Haziran 02, 2014, 02:11:01 ÖÖ
bence sacamlik ya bu islemde alman vatandasi veya turk vatandasi ayrim yapmamalari lazim benim esim turk vayandasi ve avusturyada yasiyor benim vizem bile 25 gunde cikti bence gelire ve eve bakiyorlar avukatada sorun derim biz her islemi avukat esliginde yaptik ve sukurler olsunki tez cikti

OzAman ben bir avukata sorayim 25 günde cabuk cikmis insAllah benimkide cikar en kisa zamanda

duygusal_kiz34 02.06.2014 02:16:53

Alıntı yapılan: Mikase - Haziran 02, 2014, 02:11:57 ÖÖ
Biz ilk önce turist vizesi basvurduk sonra aile birlesimi insAllah bir sorun cikarmazlar beklemekden baska caremiz yok
19 haziran dedigim icin konsoloslukda bekletiyorda olabilirlermi? Söylendigi tarihe göremi veriliyor?
soylendigi tarihle alakasi yok bence cunku oyle olsa benimde gec cikardi  gerci ben ne zamana cikarsa farketmez demistim ama dedigim gibi tarihle alakasi yok

duygusal_kiz34 02.06.2014 02:20:19

Alıntı yapılan: Mikase - Haziran 02, 2014, 02:13:29 ÖÖ
OzAman ben bir avukata sorayim 25 günde cabuk cikmis insAllah benimkide cikar en kisa zamanda
biz evrakalri tam verdik hatta fazla bile goturmustum esimin maasi yuksek evide buyuk polis gidip bakmis onay vermis ertesi gunde ankaraya onay veriyor beni aradilarki onaylandi diye umarim seninde tez olur sorunsuz dedigim gibi avukat tutun yada sorun

fuk_18 02.06.2014 02:42:22

simdi duygusal sizin durumuz farkli ve farkli ulke inan cok fark aralarinda burda 10 gunde vize cikanda var 3 ayda avukat buna hic birsey yapamaz para kazanmakdan baska cikari yok avukatin bu yuzden sizin basvuru yaptiniz ulke farkli arkadasin durumu normal prosedür ve elbetteki turk vatandasi ayri muamele goruyor alman vatadandasi ayri muamele siz a1 belgesi almadiniz bu sahisin almasi mecbur

duygusal_kiz34 02.06.2014 03:02:00

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 02, 2014, 02:42:22 ÖÖ
simdi duygusal sizin durumuz farkli ve farkli ulke inan cok fark aralarinda burda 10 gunde vize cikanda var 3 ayda avukat buna hic birsey yapamaz para kazanmakdan baska cikari yok avukatin bu yuzden sizin basvuru yaptiniz ulke farkli arkadasin durumu normal prosedür ve elbetteki turk vatandasi ayri muamele goruyor alman vatadandasi ayri muamele siz a1 belgesi almadiniz bu sahisin almasi mecbur
farkli ulke ama sadece tek fark dil sarti olmamasi ve bir cok kisinin uzun suredir ugrasip vizeyi alamayanlar oluyor ya eksik evrak ya maas yetersizligi ya evin kucuk is sadece bulunan ulkede bitiyor avukati biz aordan tuttuk turkiyeden degil ve avukatin baya onemi var bize yol gosterdi evraklar gitmeden kendisi polislerle konustu ve avukatimizda taninmis artik bu iste oyuzden sorun yasamadik biz kendi basimiza yapsaydik inan eksik birsey olurdu ve ugrasirdik oyuzden avukat sart diyorum

Mikase 02.06.2014 08:18:01

Esim Avukat arkadasiyla konustu söyledigi iptal gelir öyle ilgileniriz simdi bosuna para vermis olucaksin kagitlari bekle onlar istedikleri kagitlari yaziyorlar onlari götürdükden sonra hicbir sorun olmaz büyük bir ihtimal bekletiyorlar dedi ve avusturya farkliymis onuda konusmasina ekledi.
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim artik bize sabirla beklemek kaldi...

EL-TURCO 03.06.2014 22:33:54

su asamada avukata ihtiyaciniz yok.Normal prosedür isliyor arada almanyada tatiller falanda denk geldi uzamasi normaldir

Sayfa: [ 1 ] 2