ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Fikirlerinize ihtiyacım var yardım lütfen !!!

Sayfa: [ 1 ]

ebabil123 22.07.2014 14:22:35

Merhaba arkadaşlar internetten araştırma yaparken burayı keşfettim benim problemim şu ben 16.12.2012 yılında almanya ya giriş yaptım 5 yıllık oturum vermişlerdi 3 aydan sonra suan eşimle haddi aşan tartışmalar ve aile baskisi ile karşı karsiyayim almanyada yanlizligin stresi ile boğuşurken birde mutsuz bir evlilik bunaliminin içine girdim çalışma iznini aldıktan sonra 3 ay boyunca 2 saatlik işlerde çalıştım  ayrıldım sonra 1 yıla yakındır başka bi iş yerinde 8 saat çalışıyorum ama kagit uzerinde 4 saatlik olarak çalışıyorum süresiz ve 8 saatlik is vereceklerini söylediler kuaför de çalışıyorum isimden memnunlar esimde süresiz is sözleşmesini aldı tavrı değişmeye başladı boşanmaya karar verdik 2 mız de ama beni gondermek le  tehdit ediyor bir erkek olarak başarısız bir evlilik ve kayıp 2 yıla yakın zamandan sonra türkiyeye dönmek istemiyorum sosyal çevrenin etkilerini düşünmek bile istemiyorum boşanma davası acilsa nekadar sürer beni 8 saatlik is ve süresiz vetrag ile beni gönderebilir mi hiç yardım almadık B1 kursuna da gitmedim geldigimden beri çalışıyorum 5 yıllık oturumum olunca kursa gitmedim almancam çat pat var hergecen gün eşimin babası ve abileri ile takismaktan eşimle paramparca olan evliliğimi kurtaracak umudum ve Psikoloji m kalmadı boşanma davası 1 ay içinde acilsa süreç nasıl ilerler beni gönderebilir mi eşten bağımsız oturum alabilirmiyim..
Almanyaya giriş tarihim 16.12.2012. Cevaplarinizi büyük merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler. ..

fuk_18 22.07.2014 14:58:37

simdi anlamadigim sana nasil 5 yillik oturum verdiler? ve esin turk vatandasimi alman mi ? alman ise 3 yil doldurmadigin icin gönderme imkanlari var , tur ise 5 yil doldurmaniz gerekliy suresiz oturum icin yani isin zor avukata gidip danisa bilirsin

KaLpSiz 22.07.2014 15:25:56

ah bu aileler herseye karisirlar her yaptigin goze batar. seni anlayabiliyorum sabret bence almansa esin 2 sene oturumlu ayni evde yasadiysan korkma kimse seni gonderemez almanyada bir sene ayri kalma sarti oldugu icin buyuk ihtimal vizeni alirlar bir sene verirler bosanma sureci bitene kadar sonrasinda esinden bagimsiz vize almaya devam edersin ama Esin almansa eger turkse 3 sene benim bildiklerim okuduklarim gorduklerim bunlar genede bir avukata danismakta yarar var,bu arada Almanyaya gelecekler iyi dusunsunler isin asli oyle gorundugu gibi degil eger esinizin ailesiyle ilk etapta yasayacaksaniz bu kesin sorun olacaktir olmayan gormedim avrupa hevesiyle yakmayin kendinizi

ebabil123 22.07.2014 15:37:12

Eşim hollanda vatandaşı ama almanyada yaşıyor bizde şaşırmıştik 3 aylık oturumdan sonra direk 5 yıl verilince 2 sene doldursam bile hiç kagit uzerinde vollzeit çalışmadım hep 2 saat yada 4 saatlik is göründü öyle olsa bile vergi vermiş sayiliyorum hiç kenara paradda biriktirmedim avukatlık olacağım hiç aklıma gelmezdi kenarda habersiz koyduğum 5 kuruş bile yok :/ ailemede daha bişey söylemedim gecistirdim duymasınlar olabildigince diye :( kesin ne olur bilememek daha çok stres yaratiyor...

tugce_doerjer 22.07.2014 15:53:43

durumunuz cok zor.Allah kolaylik versin.hakkinizda hayirlisi neyse o olsun ama bu gibi durumlarda yapilacak en dogru is bir avukata danisip nasil bir yol izleyeceginizi belirlemeniz. bizler duyduklarimiz,gorduklerimizle ancak size misaller sunabiliriz.esiniz hollanda vatandasi,vizeniz var. bunlarin hepsini avukatla uzun uzadiya konusup bir cikis yolu bulmaniz lazim.sonucta herkesin her ailenin durumu farkli.ne kadar cevap alsaniz bile bu cevaplarin hicbiri size kesin bir bilgi olmaz. en kisa surede durumunuzu netlestirmek icin,bosanma sureci baslamadan kendinize bir yol cizebilmek icin avukata basvurun.isinin ehli insanlarin verecegi kararlar hepimizinkinden daha kesindir...

ebabil123 22.07.2014 21:45:14

okadar insan bakmış hicmi kimse yok yardimci olacak bu konularda bilgisini paylaşacak kişi sizden maddiyat konusunda bişey istemedim ki maneviyat için insan bildiklerini paylaşır  :( :( :( :(

Reyya 23.07.2014 00:18:56

Alıntı yapılan: ebabil123 - Temmuz 22, 2014, 02:22:35 ÖS
Merhaba arkadaşlar internetten araştırma yaparken burayı keşfettim benim problemim şu ben 16.12.2012 yılında almanya ya giriş yaptım 5 yıllık oturum vermişlerdi 3 aydan sonra suan eşimle haddi aşan tartışmalar ve aile baskisi ile karşı karsiyayim Almanya'da yanlizligin stresi ile boğuşurken birde mutsuz bir evlilik bunaliminin içine girdim çalışma iznini aldıktan sonra 3 ay boyunca 2 saatlik işlerde çalıştım  ayrıldım sonra 1 yıla yakındır başka bi iş yerinde 8 saat çalışıyorum ama kagit uzerinde 4 saatlik olarak çalışıyorum süresiz ve 8 saatlik is vereceklerini söylediler kuaför de çalışıyorum isimden memnunlar esimde süresiz is sözleşmesini aldı tavrı değişmeye başladı boşanmaya karar verdik 2 mız de ama beni gondermek le  tehdit ediyor bir erkek olarak başarısız bir evlilik ve kayıp 2 yıla yakın zamandan sonra Türkiyeye dönmek istemiyorum sosyal çevrenin etkilerini düşünmek bile istemiyorum boşanma davası acilsa nekadar sürer beni 8 saatlik is ve süresiz vetrag ile beni gönderebilir mi hiç yardım almadık B1 kursuna da gitmedim geldigimden beri çalışıyorum 5 yıllık oturumum olunca kursa gitmedim almancam çat pat var hergecen gün eşimin babası ve abileri ile takismaktan eşimle paramparca olan evliliğimi kurtaracak umudum ve Psikoloji m kalmadı boşanma davası 1 ay içinde acilsa süreç nasıl ilerler beni gönderebilir mi eşten bağımsız oturum alabilirmiyim..
Almanyaya giriş tarihim 16.12.2012. Cevaplarinizi büyük merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler. ..

benden sana tavsiye : önce işvereninle durumunu konuş. en kısa zamanda seni tam olarak kağıtlı göstersin yani meğer 8 saatlik bir iştesin bunu kağıt üzerinde göstersin. çalıştığın yer türkişyerimi? Çalışma saatini kağıt üzerinde az göstertme.  Bu durum senin aleyhine işliyor çünki. Önce İş konusunu  hemen halletmeye çalış ki  bu senin açından Almanya'da kalabilme olanağını sağlayacaktır. Eşinle 2 yılını doldurmasan bile, 8 saatlik vollzeitlik bir işin  olduğu müddetçe kalma ihtimalin yüksek  derim. çünki yabancılar dairesi önce bunu dikkate alıyor. Kişi tekbaşına geçimini sağlayabiliyormu, devlete gereği kadar vergiisini ödeyebiliyormu?  İnan bana bunlar çok önemli. Yalnız devletten yardım alma sakın olaki. şayet 4 saatlik bir işte çalışıp devletten yardım alıyorsan ve eşinden ayrılmayı düşünüyorsan kesinlikle gönderirler seni dikkat et bunlara. 4 saatlik veya 2 saatlik iş yerlerinde çalıştığında devlete vergi vermiyorsun. Ancak ve ancak vollzeitlik işlerde devlete vergi ödüyorsun otomatik. önce bunu hallet derim.
ikinci konu, eşinle hemen ayrılma. bırak o boşanma davası açıyorsa açsın sen açma. zaten boşanma davalarında hemen boşanma olmaz. en az 1 yıl ayrı evlerde yaşamanız lazım . dava 1 yıl sonra eşlerde ayrılmayı istiyorsa vede ortada çocuk yoksa 1,5  yıl sonra boşanma oluyor. Çok büyük tartışmalar varsa, vede sen vollzeit lik işte çalışıyorsan, ayrı bir ev tut kendine. Sonuçta kiranı , geçimini , devlete vergini kendin ödediğin sürece sorun olacağını zannetmiyorum.  Ben de senin gibi Almanya'da çok mücadele ettim. birtek senin değil genelde bu tür sorunlar olabiliyor  oyüzden  seni çok iyi anlıyorum. Kendini serin tut ve moralini hiç bozma. Takıldığın konularda bulunduğun yerde awo vardır oralardanda bilgi alırsın en azında avukat bulman açısından.  Kesinlikle hemen bir avukat bul. Arkanda bir avukat desteğin olsun.
B1 Sertifanı ihmal etme. Bu senin ilerde süresiz alman için önemli.
Umarım evliliğinizdeki sorunları halledebilirsiniz ancak şu ailelerin evlilik işlerine karışmalarıda ayrı bir sorun ve saçmalık.    Kardeşim Allah yolunu açık etsin.

ebabil123 23.07.2014 15:31:09

Reyya yorumların için çok teşekkür ederim suan 8 saat çalışıyorum 4 saat görünüyor 8 saat gostersem benden vergi nekadar keserler suan 1400 Euro alıyorum çalıştığım yer Türk işyeri evet böyle birşey olursa 5 numara ile çalışıyorum esimden ayrı yasamaya baslasam bu vergi numarasini dusurebilirmiyim boşanma olmadan dusurursem 1400 Euro dan nekadar nekadarini keserler. ..yasamimi tek başıma devam ettirebilmem için kira vs gideri karşılamaya yetmez ise ne gibi sorunlar cikabilir...

Reyya 24.07.2014 14:25:20

Bildiğim kadarıyle ayrı yaşadığın zaman vergiyide düşürtebilirsin. onu vergi dairesi ile konuşman lazım.  Ayrı yaşamak demek zaten birnevi boşanmaya adım atmak demek. Bak ben sana boşan demiyorum yanlış anlaşılma olmasın. ama şunuda hep savunmuşumdur. Burada doğup büyüyen birinin Türkiyeden eş seçmesi, daha sonrasında anlaşamama sorunları olduğunda karşısındakinine seni göndertecem demelerine sinirleniyorum. O insan zaten Türkiyede herşeyini ailesini düzenini bozup gelmiş. Ayrılabilirsin ama bırak gelen kişide burada kendine bir hayat kursun. Bunu engelleme!! Bu tür olayları çevremde çok gördüm. oyüzden kızıyorum açıkcası. Neyse hakkınızda hayırlısı diyelim.

Ayrıca maaşın bence yeter. birazdaha az olsa bile yani ucu ucuna. :). ilk etapta ucuz kirası olan sana yetecek kadar küçük bir daire tutabilirsin. Toplam warm miete ile 350-400 euroluk daireler Almanya'da çok var. neben kosten da 100-150 olsa toplam 450-550 euro.. küçük dairenin elektrik gideride az olur zaten. geri kalanı ile  geçimini bir müddet idareli olarak geçinebilirsin.  en azından oturumunu alabilene kadar böyle idare etmek zorunda kalabilirsin. İlerisinde Allah kerim.

Yabancılar dairesinin istediği zaten en alt taban 950 euro. Kağıt üstünde gösterirsin kazandığın maaşını . Ne kadar düşer onu bilemiyorum ama basamağını daha düşük yaptırırsın. 5. basamak en yüksek vergi basamağı. 1 veya 3 basamaktan gösterdiğinde eline birazdaha fazla kalır. ama  şu an maaşım kağıt üzerinde olursa azalacak diye neden sorun yapıyorsunki!!  Senin için önemli olan Almanya'da kalabilmek değilmi? Ben yapman gereken şeylerden bahsettim, ozaman şansının daha yüksek olacağına eminim. Ayrıca bir avukat bulmayı da ihmal etme bence ve onun bilgisi doğrultusunda hareket et derim kardeşim. Bu en mantıklısı.

EL-TURCO 24.07.2014 16:17:16

vergi siniflandirmasini esinden ayrilmadanda yapabilirisn sonucta bu senin-sizin tercihiniz finanzamti ilgilendirmez! 4  te her iki kisiden bagimsiz olarak maas kesintisi yapilir.3 te su anda esinin bagli oldugu maasi yüksek olanlar icin tercih edilir kesinti az oldugundan bir de 5 seninki kesinti cok olur ama maasin düsük oldugu icin sonucta o Kadar etkilenmezsin ve yil sonu vergi bildiriminde bulunulduguinda zaten aradaki fark kapatiliri..
aslindan sistemler veya numaralar degissede insanlar kulagini elleriyle tersten cevirip tutuoyrlar bir bakima.
diger konuda sana tavsiyem gecerli bir meslegin var almanyada ve egerde geri gitmek istemiyorsan ilk is olarak seni 8 Saat göstersin. bu sekilde belki eline bikac yüz euro fazla geicor ama aslinda  kaybeden sensin!
ve Dostum bosanirsam ne olur diye korkma bu almanyada kimse ac kalmaz merak etme öyleki almanyada calismayan calisandan daha iyi geciniyor bazan!-Bunu bosanman icin demiyorum tabii !

ebabil123 31.07.2014 12:18:23

Tüm yorumlariniz icin cok teskkür ederim biraz problemler var diye gec girebildim cevap yazmak icin benim 2 yil doldurmadan esimden bosanma davasi acilmasi durumunda hemen yolluyabileceklerini söylediler ve 2 yilin dolmasina 4-5 ay var ben dayanirim bu cileye 5 ay daha ama ya esim gidip direk beni sikayet edip gonderirse 2 yil dolmadan basima bi is acabilirmi bilmiyorum patronlarim cok iyi insanlar her konuda yardimci olacaklar 1 yildir burdayim zaten ama 2 yil tam dolsun senide 8 saat gösterelim maas ve ev konusunuda ayarlariz kimse gönderemez dediler ama 2 yil dolmadan sikayet edilirse gönderilirmis daha önce calisan arkadasinda böyle problemleri varmis ve 1 hafta icinde mektup gelip almanyayi terk edecksin demis polis ve biletini alip gitmek zorunda kalmis 1.5 yildir bukadar sIkintilara  katlandim 5 ay icin bunca cabami cöpe atmak istemiyorum :( mecburen 5 ay daha dayanicaz...

KaLpSiz 31.07.2014 13:42:03

zorluklari tahmin edebiliyorum ama 5 ay daha sabredersin ve sabretmek zorundasin ama her ailede en basta fikir ayriliklaari uyusmazliklar oluyor genede evliligini yurutebiliyorsan yurut ikinizde ne umitlerle evlendiniz umarim bu 5 ay oyle iyi gecerki ayrilmayi degilde gelecek icin birlikle planlar yapmaya baslarsiniz.olumsuz durumdada aileni birakmissin yeni bir hayata atilmissin dilini bilmedigin bir ulkeye sevdigin icin gelmissin aslinda fedakarligin en buyugunu sen yapmissin oturumunu saglama al ki bu cektiklerin yanina kär kalmasin bol sans

Sayfa: [ 1 ]