KaLpSiz 04.08.2014 22:49:03
tam maas alip devletin ve calisipta vergi odeyenlerin hakkini yiyerek carkini donduruyor evet kul hakki almanda olsa insan sonucta bunuda genellikle almanyadaki yabancilar yapiyor en cok yabanci turk yasadigi icin en cok turkler yapiyor demekte yanlis bir tespit olmaz sanirim.adamlar birde utanmadan hem devletten aliyorum hemde calisiyorum elime cok para geciyor diyor sanki bir marifetmis gibi bilmeyenler icin soyluyorum turkiyede yasayanlar icin aklima gelenleri yaziyorum.birincisi devletten gecinen birinin kirasini suyunu kaloriferini izledigi televizyonun vergisini devlet oduyor.bir tek elektiriki odemiyor.cocuklari kindergartene gidiyorsa onlarida karsiliyor .bu masraftan kurtuluyorlar.cocuk parasi bir cocuk icin sanirim 184 euro odeniyor yanlis bilmiyorsam kisi basida 300-400 arasi para veriliyor sanirim anne baba ve bir cocuk ortalama kira vs dahil 1500 euro devlete yük.adam donercide calissa hadi en azini soyluyorum 13oo euro alsa gerisinin hesabini siz yapin.almanyanin olumlu yanlari var ornek turklerde var kesinlikle ama geneli ozellikle kirsal bolgeden almanyadan gelmis olanlar turkleri oyle bir tanitiyorki kural tanimaz usluplari tavirlari koyunden cikmamis insanlar avrupaya gelince koyden indim sehire oluyorlar.kirsal bolgeden gelenleri asalamak degil amacim ama bunlar dogrular kaan izmirden gelmistin sanirim sen adaptasyonda pek sorun cekmemissindir bence.ama digerleri icin SIKINTI.en cok komik ve enteresan gelenn sey ise benim gozlemledigim almanyada dogmus turk genclerinin kirsal bolge sivesiyle turkce konusmasi bu kadar mi bir insan kendini gelistirmez hadi ailen siveli konusuyor arkadas turk televizyonu hic izlemedin mi yada PEPee izlemedin mi oradada mi oyle konusuyorlar
zaten burada buyumus bir insana bir espiri yaparsin anlayacagi sekilde onu anlamasi yarim saat alir o da ayri bir mevzu
uzun lafin kisasi almanlarin geneli turkleri sevmiyor bence haklilarmi acikcasi buraya geldikten sonra anladim haklilar.dediklerimde yanlis bir sey varsa duzeltin arkadaslar yada soylediklerimi elestirebilirsiniz bunlar benim tespitlerim
disbeliever 05.08.2014 02:11:20
KaLpSiz 05.08.2014 16:36:31
.sunu da soyleyeyim bana gore almanca konusabiliyorum demek icin b1 seviyeside yeterli degil zaten kursa gidenler bilir son 1 ay sinava hazirtlikla geciyor B2 kursunu devam edip bitirdikten sonra en azindan konustugum yabanci diller arasinda almancada var diye rahatca soylenebilir.
disbeliever 05.08.2014 16:58:26
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Ağustos 05, 2014, 04:36:31 ÖS
A1 ile is bulunabilir mi? calisabiirmisin ? doktara gidip anlasabilirmisin? yolda yada trende denk gelen biriyle rahatca sohbet edebilirmisin Allah askina guldurmeyin beni ya burada anlatamadigimiz nokta A1 tabiki faydali bir kac basit cumle kurabiliyorsun kimse almanca ogrenmesin demiyoruz herkes ogrenmek ZORUNDA ama almanyaya geldikten sonra zaten kursa gidilmesi gerekiyor turkiyede a1 sinavi havada kaliyor ve engel teskil ediyor.ben Almanya'da kursa gitmeden A1 sinavini kazandim ve evde calisarak o kadar kolay bir sinav Almanya'da yasadigim icin bana kolay geldigini dusunmeyin o zaman butun cevremdekiler turktu. 6 aylik kursa gittikten sonra anladim ki aslinda hic bir sey ogrenmemisim. B1 seviyesine gelince o zaman birseyler ogrendim diyebiliyor insan.daha cok acilabiliyor etrafa dört dörtluk gene konusamiyor ama derdini yamyamcada olsa karsi tarafa anlatabiliyor.sunu da soyleyeyim bana gore almanca konusabiliyorum demek icin b1 seviyeside yeterli degil zaten kursa gidenler bilir son 1 ay sinava hazirtlikla geciyor B2 kursunu devam edip bitirdikten sonra en azindan konustugum yabanci diller arasinda almancada var diye rahatca soylenebilir.
tugce_doerjer 05.08.2014 23:42:05
siz bunlari az birsey mi saniyorsunuz? bunlarla hergun kac kisiyle konusulur ne isler halledilir haberiniz varmi???KaLpSiz 06.08.2014 01:11:46
seni elestirmismi.oldum yas olarakta 30 yasindayim cocukta degilim avusturyada 1 sene yasadim.belcikadada yasadim.simdide almanyadayim merak etme.cogu seyi gordum onun.icin once yazida ne yazdigini.okumayi ogren yada anlamaya calis.sonra.cocul.vs.gibi terimle kullan.simdide.tugce arkadasimiza.cevap vereyim sanirim satasma.var
b1 seviyesi yetmez yazdim b2 lazim.dedim sende aynisini soyluyorsun sonrada beni.elestiriyorsun
anlamak.mumkun degil a1 almanyada.ise yaramaz ben bunu.bilir.bunu.soylerim doktora.gidince anlasiyordum dedin 100 de 90 ingilizce biliyorsundur yada az cok anliyorsundur.ingilizceyle.anlasmissindir
bunlarda benim.fikirlerim ayni.seyi.soyluyoruz ama.ben elesstiriliyorum sanirim bugun bendemi anormallik var anlamadim
imla.hatalari vs icinde.ozur dilerim.telefondan yaziyorum. iyi.aksamlar
KaLpSiz 06.08.2014 01:12:33
Reyya 06.08.2014 11:42:57