erhans
24.08.2014 17:44:52
Merhaba arkadaslar,
ben Cukurova Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunuyum. 1 senesi sadece ingilizce hazirlik olmak üzere 5 senelik bu bölümün 1 senesini Almanya Bielefeld Üniversitesinin spor bölümünde erasmus ögrencisi olarak tamamladim. Simdi 1 aydir aile birlesimi yoluyla Almanya`da yasiyorum. Almancam cok iyi ama anadilim gibi degil. Ben bu diplomam ile Almanya`da Grundschule`de beden egitimi ögretmeni olarak calismak istiyorum. Bu olmazsa eger türkce egitim veren herhangi bir kurumda ögretmen veya egitici olarak calismak istiyorum.
Bunun icin arastirma yapiyordum ve belki bilen birileri veya benim durumumda olan birileri vardir diye burada da konu acmak istedim.
Bu bahsettigim sey mümkün olabilir mi veya ne sekilde mümkün olabilir? Almanya`dan herhangi bir universitenin spor bölümünde master yapmak veya normal lisans diplomasini gecerli kilmak icin birkac dönem okumak gibi. Yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Yabancilar subesi üniversite mezunu oldugum icin entegrasyon kursu veya dil kursuna gitmemi gerekli görmedi, bu acidan sorunum yok.
Herkese bol sans ve iyi günler dilerim...
tugce_doerjer
25.08.2014 08:58:40
sizin durumunuzla hemen hemen ayni durumda olan bir arkadasim var benim.romenyali spor hocasi burada ogretmenlik yapmak istedi ama uni diplomasinin denkligini istediler.2 sene daha okula gitmesini soylediler.cocuklari oldugu icin yapmadi.simdi bir okulda calisiyor ogrencilere yardimci oluyor.derslerine yardim ediyor.... sizde buraya geldiginizde diplomanizin gecerli olup olmadigini soracaksiniz eger gecerli degilse o zaman bir okula gidip diploma denkligine giriceksiniz. erasmus ile almanyada okudugunuz icin sansiniz olabilir diye dusunuyorum ben. erasmus programi ile buraya gelen ve sonra is bulan cok kisi var uni diplomasi turkiyeden oldugu halde.
jeremyrenner
25.08.2014 11:49:51
aslinda gocmen Ofisi'ni arasan direk onlardan bilgi alsan senin icin daha saglikli olur.
HasretimSana
26.08.2014 20:18:47
yeni gelmissiniz ve oturum icin basvuru yapmissinizdir basvuru esnasinda size turk bir danisman tavsiye ediyorlar ve ondan her bilgiyi edinebiliyorsunuz okul, egitim, oturum, is bulabilme durumlari ve calisma vs gibi her konuda yardimci olacak bir danisman. tabi bagli bulundugunuz yerde mutlaka vardir boyle biri. ona danisabilirsiniz zaten bu danismani da tavsiye eden oturum islerini hallettiginiz buroda.. ben sizin sordugunuz sorularla ilgili bilgim olmadigindan en azindan saglam bir bilgi alabileceginiz kisinin bir danisman oldugunu dusunuyorum ben oturum icin basvurdugum zaman turk bir danismanla da gorustum her durumla ilgili detayli bilgi almistim umarim sizde sorularinizin yanitini bulabilirsiniz
jeremyrenner
26.08.2014 22:12:27
Aynen hasretinde dedigi gibi migratsionsamt da belirli gunde danismanlik hizmeti oluo bildigim kadariyla