ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birleşimi için Ev Sözleşmesi

Sayfa: [ 1 ]

Nazarnet 02.09.2014 13:48:07

Merhabalar.
12 Ağustos'da Aile Birleşimi için vize müracaatı yapmıştım bugüne kadar bir ses çıkmadı, eşimde bunun üzerine bugün yabancılar şubesine evrakların durumunu sormak için gitti. Dosya ellerine ulaşmış ama neyi beklediklerini tam anlayamadık. Eşimden iş sözleşmesi, maaş bordrosu, sigortası, kimlik fotokopisi ve kira sözleşmesi evraklarını istemiş. Buraya kadar her şey güzel ama bir noktada tereddüt ediyoruz.

Eşim şuan abisinin evinde annesi ile oturmakta kısaca 3 katlı binanın bir dairesinde oturuyor. Eşim abisinin evinde oturduğuna ve ücret ödemediğine dair bir dilekçe hazırlayıp abisine imzalatıp götüreceğini söyledi tabi evin tapusunu da götürecek. Bu şekilde bir sorun ile karşılaşma ihtimalimiz var mı?

Not:
Eşim Ekim ayında bir ev kiralayacak, işlemlerin ne kadar süreceğini bilemediğimiz için ev kiralamadı.

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

yusuf46 02.09.2014 15:24:46

Demek ki nazarnet evle ilgili maaşla ilgili sorun var onun icin istemis olabilirler bence.ya bu konuda cözemedikleri bir konu olduğu icin bu evraklari sizden istemişlerdir kanatimce.birde abinin evinde kaldigi icin iki aile nasil yasar diye evraklara bakmak istemislerdir bunlardan olabilir.bende 22.08.2014 basvurdum bende bekliyorum bu perşembe eşim gidip sorcak bakalim hayirlisi neyse o olsun.Allah yardimcimiz olsun...

Nazarnet 02.09.2014 15:44:39

Bir sorun olduğundan istediklerini pek düşünmüyorum eşim evrak getirmem gerekli mi diye sorunca oda not kağıdına yazıp bunları getirirsen yeterli demiş. Kısaca sorun olduğundan değil de kontrol etmek için istiyor gibi geldi. Ev konusunda ise abisi ile birlikte yaşamayacağız 3 katlı bina ve 3 dairede abisinin üstüne sadece 1 daireyi kiraya vermiş diğer iki daire de ise birinde kendi diğerinde ise annesi ve eşim oturuyor. Evet sizinle daha önce de görüşmüştük benden 10 gün gün sonra başvuruda bulunmuştunuz. Size tavsiyem başvurudan iki hafta sonra yabancılar dairesinden haber gelmezse bence eşinizi yollayın bizim ki 3 hafta oldu halen haber yoktu tabi eşimi göndermesem daha da bekleyecektik.

Alıntı yapılan: yusuf46 - Eylül 02, 2014, 03:24:46 ÖS
Demek ki nazarnet evle ilgili maaşla ilgili sorun var onun icin istemis olabilirler bence.ya bu konuda cözemedikleri bir konu olduğu icin bu evraklari sizden istemişlerdir kanatimce.birde abinin evinde kaldigi icin iki aile nasil yasar diye evraklara bakmak istemislerdir bunlardan olabilir.bende 22.08.2014 basvurdum bende bekliyorum bu perşembe eşim gidip sorcak bakalim hayirlisi neyse o olsun.Allah yardimcimiz olsun...

yusuf46 02.09.2014 16:03:50

Evet görüşmüştuk .anladim inşAllah herşey yoluna girer umarım.haklisiniz ondan istemisler olabilir.bilgi icin teşekkürler ederim zaten eşim persembe gidip sorcak polise iki haftayi doldurmaya 3 gün var arkadaşım.inşAllah vizelerimiz gelir bu sıkıntıda biter Allahın izniyle nazarnet.

Nazarnet 02.09.2014 16:12:06

Bence en doğrusunu yapmış olursunuz üstüne düşülmediği zaman pek işlemlerde bir ilerleme olmuyor ağırdan alıyorlar gibi geldi. şahsen ben 3 haftanın dolmasını bekledim ama 2 hafta da eline ulaşmıştır diye umut ediyorum. Umarım "yusuf46" bir an önce vizelerimizi alırız eşlerime kavuşuruz.

Alıntı yapılan: yusuf46 - Eylül 02, 2014, 04:03:50 ÖS
Evet görüşmüştuk .anladim inşAllah herşey yoluna girer umarım.haklisiniz ondan istemisler olabilir.bilgi icin teşekkürler ederim zaten eşim persembe gidip sorcak polise iki haftayi doldurmaya 3 gün var arkadaşım.inşAllah vizelerimiz gelir bu sıkıntıda biter Allah'ın izniyle nazarnet.

yusuf46 02.09.2014 16:25:34

VAllahi artik yapcaz  üstüne düşcez çünkü bunlar keyfi iş yapıyorlar .10 gün içinde gelmezse vize hemen arastiracaksin gerekli yeri rahatsiz edeceksin beklemenin bir anlami yok.inşAllah gelirde kavuşuruz eslerimize .

Nazarnet 02.09.2014 17:04:07

Keyfi olduğunu diyemem ama biraz ağırdan aldıklarını düşünüyorum. 10 gün içinde vize gelmesi biraz şans işi gibi sonuçta prosedür ne ise onu uyguluyorlar edindiğim bilgiye göre konsolosluktan Almanya'ya haftanın belirli günleri evrak gönderiliyormuş tabi konsolosluğun evrakları elinde tutup inceleme hakkı da varmış. Dediğiniz gibi aradan belirli bir süre geçince peşine de düşmemiz gerekli bugün eğer eşim gitmese daha bekliyor olacaktık.  :) Hayırlısı artık diyelim.  :)

Alıntı yapılan: yusuf46 - Eylül 02, 2014, 04:25:34 ÖS
VAllahi artik yapcaz  üstüne düşcez çünkü bunlar keyfi iş yapıyorlar .10 gün içinde gelmezse vize hemen arastiracaksin gerekli yeri rahatsiz edeceksin beklemenin bir anlami yok.inşAllah gelirde kavuşuruz eslerimize .

Nazarnet 03.09.2014 11:03:45

Arkadaşlar bugün eşim yabancılar dairesine evrakları teslim etti ve bazı konuşmalar olmuş ben olumlu karşıladım.  :)

Eşimden istediği evraklardan sadece iş sözleşmesine bakmış diğerlerini kontrol etmeden forumun içine koyup kaldırmış. Eşim vizenin ne zaman çıkacağını sorduğunda, en geç 1 haftaya evraklar hazırlanır ben buradan onayı veririm sana da mesaj atarım demiş tabi buna ek olarak ben mesaj attıktan 1 hafta sonra eşine vizesi gitmemiş olursa konsolosluğu aramam gerektiğini belirtmiş.  :)

yusuf46 03.09.2014 13:37:03

Merhaba arakadaslar.bugün eşim almanyada yabancilar polisine gitti hala evraklarimiz ulasmamiz eline 15 gün oldu basvurali.polis 3 ay icinde anca gelir demis.27.09.214 de kina var almanyada 03.10.2014 dede dügünüm var almanyada ama evraklar yabancilar polisine ulasmamis napcaz bilgisi olan varmi daha önce başına gelen varmi teşekürler.

Nazarnet 03.09.2014 13:50:23

Senin adına üzüldüm hocam.  :( Ama belli olmaz belki daha da erken gelebilir öylesine söylemiş olabilirler benim evraklar Almanya'ya 2 hafta da ulaşmış ama forumda ki geçmiş mesajları okuduğumda benzer durumlar ile karşılaşan birkaç arkadaşın yorumlarını okumuştum. Olmadı bir avukat ile görüşün.

Alıntı yapılan: yusuf46 - Eylül 03, 2014, 01:37:03 ÖS
Merhaba arakadaslar.bugün eşim Almanya'da yabancilar polisine gitti hala evraklarimiz ulasmamiz eline 15 gün oldu basvurali.polis 3 ay icinde anca gelir demis.27.09.214 de kina var Almanya'da 03.10.2014 dede dügünüm var Almanya'da ama evraklar yabancilar polisine ulasmamis napcaz bilgisi olan varmi daha önce başına gelen varmi teşekürler.

yusuf46 03.09.2014 17:26:28

VAllahi yapacak birşey yok arkadasim sagol.bakalim e posta yazdik cvp ne verecekler insAllah cabucak gider yabancilar polisine zaten polis demis gelsi nkagitlariniz hemen yollucam demiş eşime herseyin tamam demiş.

Nazarnet 04.09.2014 10:49:33

Umarım en yakın sürede sizde güzel bir cevap alırsınız. Hakkınızda hayırlısı olur inşAllah.

Alıntı yapılan: yusuf46 - Eylül 03, 2014, 05:26:28 ÖS
VAllahi yapacak birşey yok arkadasim sagol.bakalim e posta yazdik cvp ne verecekler insAllah cabucak gider yabancilar polisine zaten polis demis gelsi nkagitlariniz hemen yollucam demiş eşime herseyin tamam demiş.

Sayfa: [ 1 ]