yasin0666
17.09.2014 19:34:40
Merhaba arkadaşlar; ben 08.09 da ankaradan basvurumu yaptım ve hala eşime mektup gelmemiş. Eşim alman vatandaşı ve ludwigshafende oturuyorlar. Lufwigshafende bu işlemleri yaptıran arkadaşlar var mı formda? Acaba eşimden ne gibi evraklar isterler? Ayrıca mektub eşime tahmini ne kadar sürede ulaşır? Beklemek çok zor. Allah yardımcımız olsun..
YAMANEFE
17.09.2014 22:45:02
Her eyalette degisiyor ben frankfurt hanau ama genelde aynı seyler
Esınden Sunlar ıstenır
Kira sozlesmesı ( egerki ailenizin yanında yasayacaksanız evin m2 Onemli )
Gelir durumunu gosteren belge
Mektup dedigin zaten ankaradan bır tusla gidiyor almanya'ya saniyesinde ( e-mail ) yoluyla .. ama iste brokrası ankaradaki megmurun is guzarlıgı yada almanyadakılerın olabılır . Unutmaki almanyadaki yabancılar polisi bir cok isle ugrasıyor bulundugun sehirde her milletten insan var ve bıraz zaman alıyor
Ama tavsiyem esin yabancılar polisini bir arasın soy ismin neyse bas harfinle baslayan klosere bakan megmurla gorussun ( mesela soy ismin A ile balıyorsa A ıle baslayan soy isimlere bir megmur bakıyor )
Eksık evrak varmı sorsun .. evet zor bırdurum ama sıkma sakın canını 1 hafta ile 4 hafta surebilir tahmını
selcuk
yasin0666
18.09.2014 03:17:09
Cevabın için çok tşk eederim kardeşim. Kardeşim bi kaç sorum daha olacak yardımcı olabilirsen sevinirim. Benim ailemde Almanya ludwigshafende yaşıyorlar. Eşim weiden doğumlu ve üç ay önce alman vatandaşı oldu ve bi ay önce nikah kıydık düğünümüz oldu. Eşim ludwigshafende 01.09.2014 de ise yeni başladı ve anmelden yaptı.sorum şu ev belediye evi ve sözleşmeye eşimin adını yazdıramadılar uç aylık maaş istiyorlar ve eşimin adına kira sözleşmesi yok babamın adına kira sözleşmesi ama eşim o evde (anmelden) ikamet ediyor. Sorun.olur mu bu? Ve ayrıca maaş bordrosunu üç aylıkmı isterler eşimden veya alman vatandaşı diye istemezler mi? Yardımınız için çok tşk ederim şimdiden..
YAMANEFE
18.09.2014 12:25:35
Rica ederim ..Allah mesut etsın oncelikle .. esinin ustune degil ise ev sozlesmesi zaten ise baslama tarıhı belli oldugu icin o yuzden esının ustune yapamama sebebi belli bir sorun olmaz
Zaten rathause ( belediye ) . de esinizin ikametkahı kıraladıgınız evde gorundugu icin sıkıntı olmaz
en kotu ihtimal babanızdan isterler maas bodrosu . yanı sole soylıyeyım ( MKK - comunales center ) ( sosyal yardım yanı ) yardımı almıyorsa esin yada babanız hic bir sıkıntı olcagını dusunmuyorum
Esinin alman vatandası olması + bir avantaj tabı ama dedigim gibi sosyal yardımla geciniyorsa( ki ise basladı dedin ) sorun olmaz biraz sabret yeter
almazselcuk35@gmail.com
yasin0666
18.09.2014 15:23:52
Çook teşekkürler kardeşim. Evet eşim ve babamlar yardım almıyorlar çalışıyorlar. Biraz olsun rahatladım çok sağolasın kardeşim..
merhaba öncelikle yabancilar subesine kagitlarin ortalama iki haftda gidiyor daha senin iki haftan dolmamis esin iki haftayi gectikten sonra arasin yabancilar dairesini sorsun kagitlarin gelmismi diye geldiyse ne belgeler istediklerini sorsun alman vatandasi olmasi avantaj hic birsey de istemeye bilirler ev is olayinida takma kafana bir sorun olacagini zannetmiyorum
yasin0666
19.09.2014 23:23:01
Tşkler kardeşim. Pazartesi bi arattırcam eşime. Bakalım hayırlısı.
yusuf46
20.09.2014 23:58:23
Merhaba arakadaslar,bende aile birlesimi icin istanbulda bas vurdum vizem 20 günde geldi 24.09.2014 tarihde almanyaya gidiyorum darisi bekleyenlerin başına.vizeye basvuranlar iki hafta sonra eşlerini almanya yabancilar şubesine göndersinler vizeyle ilgili evrak lazimmi diye sorsunlar lazim olanlari yaninda götürüp polise versinler cunku evraklar polise ulaştığında onlarda isteyebilir zaman kaybi olmasın derim arkadaslar inşAllah cabucak sizinkide cikar vizeleriniz.
yasin0666
21.09.2014 17:03:50
Vizeniz hayırlı uğurlu olsun yusuf kardeşim. Darısı bi bekleyenlere inşAllah.Ne zaman başvurmuştun konsolosluğa ve Eşiniz alman vatandaşımıydı yusuf kardeşim?