öncelikle selamlar.
benim adım murat ve şu anda a1 sertifaksı için haftaya sınavım var Allah'ın izni ile kendime güvencim var geçicem.
Sorularım şunlar aralık ayının 16sında vize görüşmesi için randevum var lakin ben Almanya'da nikah yapıcam ama diyelim aralıkta vizeye başvurdum şubat gibi gün alcam tabiki nikah için gidicem geri gelecem ben Türkiyeye nedeni çünki ağustosta burda düğünümüz olacak oyüzden sadece erkenden vizeyi alıpta işleri halletmek için böyle hazırlandım bu işe hani kafam rahat olsun dedim ancak şöyle problemlerim var daha doğrusu sizlere soruyorum tabi ben diyelim şubat ayında nikah için gidip nikahı kıydırdım ve Türkiyeye geri döndüm ilk aşamada kaç aylık vize veriyorlar 1 sorum bu , 2 sorum Türkiyeye geldikten (eğerki 1 senelik vize veriyorlarsa) ağustosta düğünüm olup komple ozaman gideceğim için 1 senelik verdiğini varsayarsak 6 ay Türkiyede durmuş olcam ağustosta gidecem için , ama Almanya'da ne ikametgah ne sigorta geçiş işlemi nede oturum için başvurmucam sadece nikahı kıydırıp gelcem bi sıkıntı çıkarmı tekrar ağustosta gittiğimde, hani derlermi sen şubatta nikah kıydırmışsın ama neden ikametgahını 6 ay fln geçtikten sonra alıosun yada oturum için gittiğimde neden daha önceden gelmedin vs. diye bi diğer sorumda a2 sertifikası alınması lazım oturum için biliorum ancak ben devletten iş istemiorum kayınvalidemin kendi işi var onun yanında çalışcam ozaman nasıl bir yol izlemem gerekiyor hanı diyelim almadım ve vizem bitti tekrardan uzatmaya gittiğimde oturumu ne derler a2 almadığım için hani kendi işim var çalışıo olcam ve hiç almak istemediğimde hep senelikmi uzatıolar devamlı, bide ben 6 ay sonra yani ağustos ayında almanyaya gideceği için temelli ozaman kadar bi süresi varmı hani 1 senelik vize verdiğini düşünürsek işte 6 ay sonra gidecem için hani bu kursunda süresi varmıdır? sorularım bunlar kafam çok karışık yardımcı olursanız şimdiden Allah razı olsun karışık yazmış olabailirim kusura bakmayın...
gideceğim yer ise hamburg.
soruları şöyle özetlemek gerekirse:
1. aile birleşiminde ilk kaç aylık vize veriyorlar.
2. a2 oturum için şart biliyorum ama almazsam ne olcak gitmezsem (çünki devletten iş istemicem ben kendi işim olcak kayınvalidemin yanında çalışcam)
3. benim aralık 16sında randevum var 1 ay sonra çıksa ortalama şubat gibi nikah günü alsa nişanlım Almanya'dan ve o tarihte nişanlıp gelmek zorundayım düğünüm ağustosta olcak 1inde ondan sonra ben temelli gidicem.
4.ben gittiğimde sadece nikah yapıp gelecem için başka (ikamet aldırmak,sigortanı eşinin üstüne geçirmek,oturum uzattırmak-almak-çalışma müsadesi almak) vs. hiç birşey yapamdan gelcem sıkıntı çıkarmı tekrar gittiğmde ozaman yapıcam çünki.
Lütfen cvp beklemekteyim, cevaplayandan Allah razı olsun şimdiden
cevaplayacak kimse yok mu ne olur bi cevap...
özelden sana yazdim iletilerine bak