ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vizem geldi

Sayfa: [ 1 ]

Lidia88 11.10.2014 01:35:12

Merhaba Arkadaşlar ,

Bugün itibarı ile vizemi teslim almış bulunuyorum ve baştan sona bu sürecin tarih detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum :

Istanbul Alman Konsolosluğu Randevum      : 21.08.2014

Eşimin Almanya yabancılar polisi randevusu  : 08.10.2014

Benim vizeyi teslim alma tarihim                    : 10.10.2014

*Vize görüşmem sırasında , süreçle ilgili bana verilen bilgi , 6-8 hafta idi. Sonuç olarak 7 hafta gibi bir zamanda işlem tamamlanmış oldu.

Bu tarihleri, normal işleyen süreçte referans olması için sizlerle paylaşmak istedim .

YAMANEFE 11.10.2014 11:02:52

sevindim adına  hayırlı olsuninsalah ..Almanya'ya buyur gel artık insAllah hakkında hayırlısı olur .. ama sana tavsıyem almanya ya geldiginde  mutlaka ve mutlaka ALMANCAYI ogren  ve sakın eve kapanma ..

erddinc 11.10.2014 11:45:58

Alıntı yapılan: Lidia88 - Ekim 11, 2014, 01:35:12 ÖÖ
Merhaba Arkadaşlar ,

Bugün itibarı ile vizemi teslim almış bulunuyorum ve baştan sona bu sürecin tarih detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum :

Istanbul Alman Konsolosluğu Randevum      : 21.08.2014

Eşimin Almanya yabancılar polisi randevusu  : 08.10.2014

Benim vizeyi teslim alma tarihim                    : 10.10.2014

*Vize görüşmem sırasında , süreçle ilgili bana verilen bilgi , 6-8 hafta idi. Sonuç olarak 7 hafta gibi bir zamanda işlem tamamlanmış oldu.

Bu tarihleri, normal işleyen süreçte referans olması için sizlerle paylaşmak istedim .

hayırlı uğurlu olsun baştan sona deneyimlerinizi anlatır mısınız yeni başvuru yapacak sınava girecek arkadaşlara ,yardımcı olmak babında.

Teşekkürler.

Hayırlı yolculuklar

Lidia88 12.10.2014 22:14:20

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler .

Aile birleşimi vizesine başvuru sürecinde , A1 Sınavı/Sertifikası ile ilgili İstanbul tecrübemi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Benim iyi düzeyde Almanca bilgim var , 12 sene evvel  , Berlinde bir süre yaşayarak Almanca kursuna gitmiştim. Ve 10 yılı aşkın süredir Istanbulda , Almanyadaki firmalar ile kontakt halinde çalışıyorum ve sık sık Almanyaya iş sehayatlerim oluyor , yani Almanca dilini aktif halde kullanıyorum.

Aile birleşimi vizesine başvurmak için  Almanca bilgim olduğu halde gene de bu A1 dil sınavına girme zorunluluğum var mı diye araştırma yaptım.*Goethe Institut den direkt olarak bu konu ile ilgili bilgi alamadım , aracı firma olan VFS - Global adlı kurum da telefonda bu konu ile alakalı bilgilerinin olmadığını,sadece sınav için randevu verebileceklerini söylediler.*İstanbul Lisan merkezine gittim ve Almanca bilmeme rağmen gene de bu sınav ve sertifikanın şart olduğu bilgisi verdiler.

Yaptığım araştırma neticesinde  edindiğim tek bilgi A1 sınavına girmem gerektiği yönünde idi. Mecbur olduğumu düşünerek , sınava girmeye karar verdim .

*Ve sonuçta , 02.07.2014 tarihinde VFS Global adlı kurumu arayarak ,  Goethe Institutta yapılacak A1 sınavı için randevu tarihi talep ettiğimde , bana Goethe Institut  tatil döneminde olduğundan ötürü  , en yakın sınav tarihini 19.09.2014 olduğunu bildirdiler.Yani yaklaşık 3 ay , sadece sınav için bekleyecektim . Bu bana verilen ileri sınav tarihini beklememeye karar verdim .

Güvendiğim ve işime yarayacağını düşündüğüm bir detaya da rastladım aşağıda açıkladığım gibi ;

Konsolosluktan randevu aldıktan sonra İdata tarafından bana mail ile gönderilen evraklarda , "Almanya'da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin bilgi notu" adlı yazının 1.sayfasında şu bilgi yer almakta :

""İstisnalar : Vize başvurusunda, başvuru sahibinin istenen Almanca bilgisine açık bir şekilde sahip olduğu anlaşılırsa, bunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur.""

Sonuç olarak , yazılı olan bu bilgiye istinaden İstanbul Alman konsolosluğundaki 21.08.2014 tarihli görüşmemde , A1 Sertifikası götürmedim.Tüm görüşmenin Almanca yapılmasını baştan talep ettim.Görüşmeyi yapan görevli başta evrak eksik , A1 Sertifikası olmadan olmaz dedi , ben de kendisine  bu yazıyı gösterdim.Sonra başvurumu kabul etti.Görüşmemiz baştan sona Almanca yapıldı . Görüşme sırasında görevlinin sorduğu soruların (forumda okuduğum diğer örneklere kıyasla) fazla ve daha detaylı olduğu bilgisini de eklemeliyim.

Almanca bilen arkadaşlar , aylarca beklemeye , bir de üstüne para vermeye gerek yok , başvuru sahiplerine tanınan böyle bir hakkımız var. Umarım bu verdiğim bilgi ile yardımcı olduğum , fikir verdiğim arkadaşlar vardır .

Herkese iyi günler dilerim .

Sayfa: [ 1 ]