ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: A1 belgesi ile muaf olma

Sayfa: [ 1 ]

22.10.2014 12:04:12

Merhaba arkadaslar,

Suan Almanca kursuna gidiyorum. Benim söyle bir durumum var. Almanya'daki eşim siyasi oturum aldığı icin bize a1 den muaf olduğumuz bildirildi. Ama yine konsolosluk sorun çıkarabiliyormus girişte. Illa evragi istiyorum falan.Benim randevum kursumun bitmesinden once yani a1 i alsam bile veremiyorum iceriye.

Bu konuda bilgisi olan varmi ? Biliyorsunuz yeni randevu almak istesek cok. Geç veriyorlar. Yeteri kadar bekledik artık beklemegi doğal olarak istemiyoruz.

YardımlarınıZi bekliyorum.

KaLpSiz 22.10.2014 13:56:46

muafsin kardes kac suriyeli.arkadasimin ailesi geldi a1 istemezler bosa ne  stres yap. nede para harca

KaLpSiz 22.10.2014 13:57:31

bunlar kanundur Alman hukumeti kafasina gore multeci kanununa mudahale edemez

22.10.2014 14:10:32

Öyle olduğunu avukatımız söyledi ama burda evrakları konsolosluğa verirken evrakları alan kişi kanunu bilmediği için çok sorun çıkarıyormuş. Bayağı dil dökmek gerekiyormuş oturum beldesinizi içeriye gönderirsen oradaki kişi zaten kanunu bildigi için sorun yapmıyor. Sadece evrakları içeri sokmak önemli. Vende bu konuda tecrübeli biri varnı yoksa soruncikatiliyormu diye sormak istedim. Çünkü konsolosluğa güvenmiyorum. Çünkü vize için bazıları. 1-2 ay baskaları  4-5 ay beklersin diyenler var. Herkes bir seyler söylüyor.

Buarada cevap verdiginiz icin teşekkür ederim.

KaLpSiz 22.10.2014 18:01:31

seninki cocuk uzerinden aile birlesimi yapan kisi ile es deger red verme vs diye birsey sozkonusu degil aksini iddaa edene inanma kesin bilgi

22.10.2014 20:30:57

Tessekkur ederim. Red verilme ihtimali yok zaten. Sadece evrakları içeri vermek onemli. Sizce evrakları verdikten sonra iki Ay'ı geçermi vizenin gelmesi ?

Sayfa: [ 1 ]