ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Türkiye SGK dan Almanya sigortasından istenen T A11 tedavi belgesi

Sayfa: [ 1 ]

Reyya 23.10.2014 19:00:16

Merhaba Arkadaşlar. Ben 1 ay önce Almanya'dan Türkiyeye kesin dönüş yaptım  halayy:). Çok mutluyummmm  ;D
Neyse konuya geleyim, yılbaşından sonra,  almanyaya gelmeden önceki bıraktığım  eski işime tekrar devam edeceğim inşAllah. ama o ana kadar Türkiyede sağlık konusundan  nasıl faydalanacağım
Bilgisi olan varsa bir konuda beni aydınlatabilirmi?
Almanya'da eşimin üzerinden Mobil oil bkk gesundheitskartem var. Türkiyedeki sgk benden almanya sigortasından T A11 belgesi istedi ama bu belge tatil için gelirken gerekiyor diye biliyorum. ben kesin dönüş yaptım yanlışmı bilgilendirme yapıldı acaba bana? Bu konuda bilgisi olan varmı?

Reyya 02.11.2014 09:13:23

demekki kimsenin bilmediği bir konu hakkında bilgi istemişim  :)

omerumutesen 02.11.2014 11:25:09

turkiyeye kesin donus yapacagina dair sigortaya basvurunu yaptiginda sigorta sana bir belge gonderiyor o belgede ayrietten kesin donus yaptigin icin 1 yil ile 2 yil icinde calistigin sure zarfinda maasindan senin adina kesilen emeklilik odemesi sana toplu sekilde geri odeniyor ve turkiyede herhangi bir sekilde bu sigortadan yararlanamiyorsun eger ki sigortadan tatile gidiyorum diyerek belge almadiysan bunun haricinde bir bilgim yok benim de daha fazla

Reyya 05.11.2014 10:06:42

teşekkür ederim bilgin için.

Sayfa: [ 1 ]