ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Çok yeni oldugum için yardım!!!!

Sayfa: [ 1 ]

sssss 26.10.2014 16:45:00

Öncelikle mrb..
10 kasımda randevum var ve benden istenilen evrakları hazırladım sayılır..
Takıldıgım bi kaç konu var;
1. Diyelimki randevu günü eksik evrak çıktı ve benden bunu tamamlamamı istediler, bu durumda o gün içinde o evrakları yetiştiremezssem tekrar sil baştan 2-3 ay sonrasına) randevu mu alıcam, yoksa bi kaç gün içinde tekrar o eksik evrakları götürüp teslim edebiliyomuyuz.
2. Eşim alman vatandaşı. Kendisine ait tamtekmil vukaatlı nüfus kayıt örnegini bana vermiyo nüfus dairesi.
   Peki eşim almanyada türk konsoloslugundan bu evragı alsa ve düşünceler bölümüde kagıtta olsa, bununla ilgili bi proplem çıkarmı acaba. Yada ben eşimin adına bu nüfus kayıt örnegini burdan nasıl alabilirim..
3. Almanca çevirisi yapılacak evraklar hangileridir.
4. Randevu günü konsolosluga giderken pasaportumuzun en az kaç ay daha geçerli olması gerekli, çünkü ben hesapladım ve randevu günü 5 aylık bi geçerliligi var pasaportumun. Bununla ikgili sıkıntı çıkarmı.
5. Randevu günü konsolosluktaki memur bizim almanaca bilgimizi ölçüyolarmı gerçekten..
6. Almanyadaki eşin hazırlaması gereken evrak varmı.( alman vatandaşı)
7. Eşim şu anda bekar olarak geçiyo bi çok evrakta. Bununla ilgili almanyada yada tr de yapılması gereken bi şey varsa bilgisi olanlardan yazmalarını rica ediyorum.
8. Eşim şu an kimlik, pasaport vs evraklarına ben almanyaya gitmeden soyismini işletemiyomuş. Kendisinin demesi şu ki; sen olmadan bu işlemleri yani soy adımı degiştiremiyorum diyo.
Neden böyle bi şey yapıyo alman devleti  anlamış degilim. Peki kendi soy ismiyle işlem yapılsa sıkıntı olurmu randevu günü.
9. Birde en önemlisi şu arakadaşlar; ikamet kanunun 55. Maddesine göre hazırlanmış ek belge diyor..
Bu meşhur belgenin bi resmini yayınlasanız yada nerden ulaşurız ve ulaştıgımızda o belge oldugunu anlamak için bize nasıl bilgi verebilirsiniz..

şimdilik sorularım bunlar..
Cevab verenlerden şimdiden Allah razı olsun.

turkiyem25 26.10.2014 19:09:37

Kardes 55. Dedigin konsolosluk sitesinde var basit birsey sadece anlasma imzalamis gibi bisey formu dogru doldurduguna dair imza atman gereken bir kagit. Pasaportuna gelince o pass gitme donersin. En az 1 senelik olacak mecbursun yokss yanar herseyin eksik evraktada ya ayni gun verebilirsen verirsin yoksa postalarsin esin alman oldu icin sen olmadan degisemiyo galiba ama vardir bir yolu sana kagit yollayip imzalasan olur belki onda tm emin deilim

turkiyem25 26.10.2014 19:10:38

Ama bulundugu yerdeki konsolosluktan alabilir belki

turkiyem25 26.10.2014 19:12:47

Almanca bilmiyorsan kursa gidip belgeni alacaksin 3 ay.  Konsolosluga getirmezsen yine hersey yanar

sssss 26.10.2014 20:37:01

A1 tmm sorun yok onunla ilgili..
Peki pasaportu uzatmak kaç günümüzü alır

sssss 26.10.2014 21:18:15

Pasaportumun süre bitim tarihi: 30 mayıs 2015
10 kasım 2014 te randevum oldugunu düşünürsek sizce proplem çıkartırlarmı..

1963 26.10.2014 22:59:44

pasaport 3-4 gün icinde eline gelir cabuk cikiyor esinin almanyada evli gözükmesine gerek yok sen yanina gidince evlendirme dairesinden halledersiniz birde sana nufus kayit örnegini vermeleri lazim benimde esim alman vatandasi bana verdiler

Cipet 31.10.2014 01:57:44

merhabalar.
Zaman kaybetmeden pasaportunuzu uzatin.konsolosluk görüsmesi sirasinda bir anda  2-3 tane almaca soru soruyolar.Örnegin bana esimin yasi benim yasim ve  bugün hava nasil diye sordu.

sssss 31.10.2014 03:04:44

Tşkür ilker
Zaman az kaldı
Bu tarz bilgilere ihtiyacım var
Malum ilk defa başıma geliyo ve ben konuya yabancı oldugum için bana söylüyceginiz her detay çok önemli

erddinc 31.10.2014 19:09:57

55. madde evrağı vermiş olduğum ekte mevcut.4. sayfa yani son sayfadaki evraktır.

ayrıca evraklarını vermeden önce 2 şer tane fotokopi çek istiyorlar lazım olacak.İçeride pahalıymış bilgi olsun

erddinc 31.10.2014 19:12:37

birde passportunu yenilemen lazım acil.zaten çok çabuk geliyor.
i datayı arayıp pasaportunun değiştiğini passportun numarasını verip güncellemesini de yap bilgine.

sssss 02.11.2014 03:30:10

İ data yı arayıp pasaport güncellemesi yapacagımı bilmiyodum söylemen iyi oldu tşkürler
Ne zor işmiş şu vize olayı
Kapalı bi kutu gibi süprizlerle dolu ve karşımızda canavar varmış gibi hisettiriyolar
Neden bu tarz şeyler şeffaf ve makul olmuyo bilmiyorum
Forum sayfasında nerdeyse bütün arkadaşların çırpınışlarını okumaktan bi tuhaf oldum
Kimse rahat degil, kendimizi diken üstünde hissediyoruz
Herşey vize için
Çileden başka bişey degil
İnsanlar bi an önce sırf eşinin yanına gitmek için çabalıyor
Randevu alıyosun 3-4 ay sonraya veriyolar daha sonrası evrakların o ülkeye gönderilmesi 1 aydan fazla zaman alıyo ( sanki uzaya gönderiyolar ) ondan sonra gönülleri olursa vizeyi verip gönderiyolar
Sanki bu işler 1-2 haftada olmuycak işlermiş gibi sürekli bi bekleyişe itiyolar insanları
Bizde kaderimiz deyip boyun egiyoruz çok saçama
Vizesi ok'lenenler sanki rüyadaymış gibi hissediyo kendini, bunun sebebide daha önce saçma sapan nedenlerden dolayı red alan arkadaşların durumunu bilipte banada red verirlermi diye düşünmeye itildigimizdendir..
Diycek çok şey var
Kısacası süründürüyolar

tugce_doerjer 02.11.2014 19:08:04

bu söylediklerinin hepsini yapiyorlar evet ve daha da yapicaklar. ne dil sinavini kapaticaklar ne de gelecek olan insanlara yardimci olacaklar. her isteyene vize vermiycekler zorladikca zorliycaklar insanlari. ne yazik ki bunlarin hepsi bugun oldugu gibi 10 sene sonra da olacak. ne türkiye ab ye girecek ne de turkler almanyaya gitmek istediklerinde yardim gorecekler... bizlerde sabirla bekleyip ailelerimize kavusacagimiz gunu hayaledecegiz.... bu boyle suruuup gidecek ne yazik ki

Sayfa: [ 1 ]