ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanya aile birleşimi işleyişi yardim

Sayfa: [ 1 ]

ahmervet 10.11.2014 00:03:07

Oncelikle aksamdan beri saatlerdir uye olmaya calistigim aile birlesimi yapanlarin sorulari icin adeta ferah bir nefes alabilme adiyla cevaplayan almancax ailesine cok tesekkur ederim

Benim aklimdakilere isik tutacak insAllah bir tecrubesi olanlar vardir

Esim turk asilli alman vatsndasi olarak almanya leipzigde universite ogrencisi olarak yasamakta . Devlet yardimi almamaktadir. 04.04.14 tzrihinde  evlenme ehliyrt belgesi sacmaliginin 9 ay yukunu cekerek evlenmis bilunmaktayiz  :)

Ben ise gun itibariyle yeni yasima basmis olup 9.11.89 almanya mosbach dogumlu , antalyanin gZipasa  ilcesinde yasamaktayim

Ekimin 15 inde tek celsede aldigim 86 puanli a1 sertifikam ve evraklarimla 20 ekimde izmir alman konsolosluguna basvuru yaptim evraklarimi vererek beton suratli memurla sacma sapan tanisma evlenme diyaloguyla vize bazvurumu tamamlamis buljnmaktayim.

Esim gecen hafta sali gunu evraklarim geldimi gelmediysede kendinin vizem icin ne yapmasi gerektigini hangi evraklari tamamlamasi gerektigini ogrenmek amaci ile leipzig yabancilar subesi ailebirlesimi bolumune sordugu da gorevli megmura dosyamizin durumu sordugunda "esinizin adi bize maille geldi sizin herhangi bi evrak hazirlamaniza gerekyok biz size mektup yolladigimizda ugrayin konuscez bzska birsey yok " diyerek gayet guler yuzlu bir sekilde esime yardimci olmaya calismislar fakat benim sorulRim sunlar :

1.esimin turk asilli oldugu yada ogrenci olmasi alman vatandasi oldugu icin bir engel teskil edermi yoksa almn vatandasligi oldugu icin problem yPmZlarmi ?

2.ismimin maili vardikdan sonra ortalama kac gun sonra evraklarim varir ? Yarin tam21 gun oluyor.

3.esimin gelir durumuna bakilimi? Ve su an evimizi de tuttuk bu durumlar icinde ne zamana ortalama vizem cikar cevabiniz icin simdiden tesekkurler .  byby:) byby:)

fuk_18 10.11.2014 00:44:33

keske herkez kolay soru sorsa sizin gibi aslinda bunlarin hepsinin cevaplari sitede mevcut ama tekrar yazmakda fayda var yine basdan sona kadar yasananlar normal surec esiniz alman vatandasi oldugu icin gelir yada ev isteyemezler o konuda sikinti yok esinize mektupda oda gonderirseler ya kimlik fotokopisi yada okuldan belge isteye bilir belli olmuyor, oratalama 1 2 ay arasi suanda evraklar sanirim almanya ve esinin bulundugu sehirdeki yabancilar dairesine gitmeyi bekliyor

ahmervet 10.11.2014 13:59:04

Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 10, 2014, 12:44:33 ÖÖ
keske herkez kolay soru sorsa sizin gibi aslinda bunlarin hepsinin cevaplari sitede mevcut ama tekrar yazmakda fayda var yine basdan sona kadar yasananlar normal surec esiniz alman vatandasi oldugu icin gelir yada ev isteyemezler o konuda sikinti yok esinize mektupda oda gonderirseler ya kimlik fotokopisi yada okuldan belge isteye bilir belli olmuyor, oratalama 1 2 ay arasi suanda evraklar sanirim almanya ve esinin bulundugu sehirdeki yabancilar dairesine gitmeyi bekliyor

Abi saol vAllah ama tek kafami kurcalayan aile birlesimi vizesine basvuru yaptigim icin mail gitti ve nerdeyse iki hafta oldu yabancilar subesine ismim gideli ama hala karimi cagirmadilar ne zaman cagirirlar ? Uc hafta doldu ya :( benim gibi bekldyen herkese Allah sabir versin  offoff:) offoff:) offoff:)

Sayfa: [ 1 ]