ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Oturum müsaadesi belgesi

Sayfa: [ 1 ]

10.11.2014 19:26:23

Tekrar merhaba,

Forumda baktım ama bulamadım. Aile birleşimi icin gerekli evraklarda Almanya'daki esın oturum müsaadesi evragi isteniyor. Yanlız bizdeki evrak Almanca. Konsolosluğa giderken bu evragi türkce çeviri yaptırmamız gerekiyormu?

Eş Alman vatandaşı degil ise esın pasaport fotokopisi ve kimlik fotokopisi vermemiş gerekiyor mu?

Teşekkürler.

fuk_18 10.11.2014 21:13:00

yani simdi anlamdigim soruda neyi senin anlamadigin?ben aciklayim bunlarin icinden biri ise zaten alirsin kendine es turk ise alamyadaki pasaport ve oturum kartinin fotokopisi lazim.eger alman ise sadece alman kimligi yeterli oturum karti derken ikametgah degil esinin karti vardir onu istiyorlar almanca olcak zaten turkceye gerek yok

10.11.2014 21:51:22

Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 10, 2014, 09:13:00 ÖS
yani simdi anlamdigim soruda neyi senin anlamadigin?ben aciklayim bunlarin icinden biri ise zaten alirsin kendine es turk ise alamyadaki pasaport ve oturum kartinin fotokopisi lazim.eger alman ise sadece alman kimligi yeterli oturum karti derken ikametgah degil esinin karti vardir onu istiyorlar almanca olcak zaten turkceye gerek yok

Bakın Ufuk bey. Anladığım ve gözlemlediğim kadarı ile ki size zaten ben esimin siyasi oturum aldığını söylemiştim özel Msj yolu ilede. Ve siz bana cvp vermediniz ben üsteleyince cvp verdiniz. Bana karsi siz önyargılı ve tavirlisiniz. Ben bunu anlıyorum

Bizim aile birleşimimiz normal olarak degil daha karışık. Sunu söyleyeyim 16a oturum müsaademiz var bizim. Ve oturumuMuz daha yeni geldi uzun ve zorlu süreçten sonra. Ha Bursa acıtasyon yaomiyorum tavrınıza cevap olarak söylüyorum.

Ve oturum yeni olduğu icin pasaport gelmedi iki uç ay sonra veriliyor oturum kartida yok sadece geçici kimlik var o da resmi islerde pek kullanılmıyor. Sadece oturum aldığımıza dair belgemiz var. O da Almanca herseyi türkce veriyoruz bunu Almanca vermemiz sorun olmasın dedik. Bizim gibi aile birleşimi yapanlar az olduğu icin bilgi almak kısıtlı. Okuyoruz gerekli evrakları ama o andıcı gunünde ekstra evrak isterlermi diye soruyorum. 

Sonuca a1'in istenmediğini bildigim halde sordum burda birinin bu konuda fikri varmi diye.

Aslında sormakla hata etmişim yine.

fuk_18 11.11.2014 03:35:53

yukarda yazmismisniz esim siyasi oturum aldi diye,ben her gun ozelden olsun burda bir yada baska sitede olsun birsuru insanlar konusuyorum herkezin durumunu hatirlayamamki,esinizin suanda oturumu var kart gelmedi diyorsunuz ve gecici bir a4 kagit vermislerdir onu fotokopi olarak verebilirsiniz istersen email atabilirisn konsolosluga emin olmak icin

Sayfa: [ 1 ]