ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: geri dönüş yardım

Sayfa: [ 1 ]

erturk 12.11.2014 02:38:17

Merhabalar ben kayseriden şerife ertürk ben 12 sene berlinde yaşadıktan sonra ailevi nedenlerden dolayı yaklaşık 1.5 sene önce 2004 ve 2007 almanya doğumlu çocuklarımla  türkiyeye dönüş yaptık burda çocuklarımın babasından boşandım bir müddet sonra başka biriyle evlendim ve bir çocuğumuz daha oldu fakat almanyadan gelen çocuklarım bir türlü türkiyeye uyum sağlayamadılar psikolojik açıdan bayağı zor durumdalar bizde eşimle karar verdik geri dönüş yapmak istiyoruz.
    Size sormak istediğim öncelikle ailece gide bilirmiyiz bu mümkün değilse öncelikle ben gidip ordaki ortamı hazırlayıp eşim ve çocuklarım daha sonra gelebilirlermi burda doğan çocuğumuz henüz 7 aylık onu her halukarda yanımda götürmem gerekiyor nasıl bir yol izlememiz lazım ve hangi evraklarla başvurmamız gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

dejavu1347 14.11.2014 01:17:09

Alıntı yapılan: erturk - Kasım 12, 2014, 02:38:17 ÖÖ
Merhabalar ben kayseriden şerife ertürk ben 12 sene berlinde yaşadıktan sonra ailevi nedenlerden dolayı yaklaşık 1.5 sene önce 2004 ve 2007 almanya doğumlu çocuklarımla  Türkiyeye dönüş yaptık burda çocuklarımın babasından boşandım bir müddet sonra başka biriyle evlendim ve bir çocuğumuz daha oldu fakat Almanya'dan gelen çocuklarım bir türlü Türkiyeye uyum sağlayamadılar psikolojik açıdan bayağı zor durumdalar bizde eşimle karar verdik geri dönüş yapmak istiyoruz.
    Size sormak istediğim öncelikle ailece gide bilirmiyiz bu mümkün değilse öncelikle ben gidip ordaki ortamı hazırlayıp eşim ve çocuklarım daha sonra gelebilirlermi burda doğan çocuğumuz henüz 7 aylık onu her halukarda yanımda götürmem gerekiyor nasıl bir yol izlememiz lazım ve hangi evraklarla başvurmamız gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

Konunuzu biraz daha açmanız gerekiyor. Kendiniz hakkında az bilgi vermişsiniz. Örneğin Alman vatandaşlığınız var mı? Çocuklarım Almanya doğumlu yazmışsınız ama onların Alman vatandaşlığı var mı? En önemlisi bunlar şimdilik. Ben sizin ve Almanya 'da doğan çocuklarınızın Alman vatandaşı olduğunuzu varsayarak yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle Türkiye'de doğan çocuğunuz eğer siz Alman vatandaşıysanız otomatik olarak onu da Türkiye'deyken Alman Konsolosluğu'na başvurarak Alman vatandaşlığına geçirebilirsiniz. Konsolosluk web sayfalarında detaylı bilgiler bulabilirsin. Benim eşim çifte vatandaştı ve bizim oğlumuz da Türkiye'de doğmasına rağmen konsolosluğa başvurup Alman pasaportu ve kimliği çıkardık. Çocuğunuzun Alman kimliği size postayla gönderildikten sonra Almanya'ya gidip ikametgahınızı, Jobcenter 'a kaydınızı falan tamamlayın. Çocuklarınızın okul kayıtlarıyla falan ilgilenin. Bu süreçte Türkiye'de bıraktığınız yeni evlenmiş olduğunuz eşiniz de Pasaportunu çıkarıp Alman Konsolosluğundan randevusunu alsın ve çocuk üzerinden aile birleşimi yapmak istiyorum diye başvursun. Çocuk üzerinden aile birleşimiyle ilgili bilgileri bu forumda bulabilirsin. Eşinin Almanca sınavına girmesi falan da gerekmiyecek zaten. Ama sizin Alman vatandaşlığınız yoksa eğer yazdıklarımın hepsini unutun. Çünkü bambaşka bir durum olduğu için işler daha da zor o şekilde...

Sayfa: [ 1 ]